Försiktig optimism
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Februari 2020
 
Nyhetsbrev från Spiltan Fonder
Försiktig optimism
En bit in på det nya året kan vi konstatera att börsen har fortsatt upp, en bra bit. Vi skönjer en försiktig optimism både i Sverige och globalt och i de rapporter som presenterats från våra portföljbolag för sista kvartalet 2019 ser det överlag bra ut.   

Årets Sverigefond och Läsarnas Favorit 2019
Privata Affärer utsåg Aktiefond Stabil till Årets Sverigefond med motiveringen "År efter år har fonden levererat hög avkastning till låg risk". Privata Affärers läsare röstade också fram Aktiefond Investmentbolag till Läsarnas Favorit vilket vi tackar och bockar för.

"Vi är väldigt stolta och glada över att Spiltan Aktiefond Stabil har blivit utsedd till Årets Sverigefond, en fond med ett väldigt långsiktigt fokus på kvalitetsbolag. Dessutom är det ett stort erkännande att än en gång få fondbranschens Jerringpris då Privata Affärers läsare har röstat fram Spiltan Aktiefond Investmentbolag till sin egen favorit", säger Erik Brändström VD Spiltan Fonder.
 
Globalfond Investmentbolag åter valbar i Premiepensionen
Efter att ha blivit exkluderad på grund av låg ålder har Globalfond Investmentbolag åter kvalat in i Premiepensionens fondutbud. Fonden fyllde tre år i höstas och finns valbar med fondnummer 465 147. Idag är antalet fonder att välja på betydligt mindre än för ett år sedan innan Premiepensionen genomförde de förändringar som syftar till att höja kvaliteten och kontrollen på de fonder som finns representerade.
Träffa oss 
Vi har planerat in en rad träffar runt om i landet under våren och du hittar kalendariet nedan och på webbplats. Vi deltar på träffar arrangerade av Aktiespararna och Privata Affärer och har även en del events i egen regi. Vi hoppas att vi ses på någon av dem.

Tveka inte att höra av dig till oss om du har några frågor eller funderingar. Vi finns på fonder@spiltanfonder.se och telefon 08-545 813 40.

Med vänliga hälsningar
Spiltan Fonder
Planerade träffar våren 2020
 
DatumOrtArrangör
9 marsStockholmPrivata Affärer Stora Placeringskvällen
24 marsTanumAktiespararna
26 marsGöteborgSpiltan Fonder
30 marsUppsalaAktiespararna Stora Fondkvällen
31 marsGävleAktiespararna Stora Fondkvällen
20 aprilVäxjöPrivata Affärer Stora Placeringskvällen
22 aprilLinköpingAktiespararna Stora Fondkvällen
23 aprilHelsingborgSpiltan Fonder
28 aprilRonnebyAktiespararna
7 majJönköpingSpiltan Fonder
11 majMalmöPrivata Affärer Stora Placeringskvällen
26 majLuleåPrivata Affärer Stora Placeringskvällen
27 majPiteåAktiespararna
 
Riskinformation: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade kapitalet. Faktablad och informationsbroschyr kan beställas från Spiltan Fonder: 08-545 813 40 eller hämtas på www.spiltanfonder.se.