Effektiva kurser för programmerare
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
14 februari 2020
Start  |  Schema  |  Priser  |  Kontakt  |  Tipsa en vän
Alla hjärtans dag ❤
 
Idag på Alla Hjärtans Dag ägnar vi oss åt en extra omtanke om våra nära och kära.

Utöver att uppmärksamma min fru, som jag levt ihop med i 37 år, vill jag också rikta uppmärksamheten på det här med pro-gramutveckling.


Att programmera har alltid legat mig varmt om hjärtat, så till den milda grad att jag namngett våra katter efter program-meringsspråk: hankatten Groovy och
den yngre honkatten Ada.
När jag inte står och undervisar, så programmerar jag. Just nu är jag fullt sysselsatt med att bygga ett komplext system, som involverar flera separata appar baserade på Angular, Ionic, TypeScript, Node.js och Firebase.

Inte alla programspråk har för katter lämpliga namn. Även om jag ville —eftersom de just nu är mina favoriter— så skulle det vara stört omöjligt att ropa efter katterna TypeScript eller Nodejs. Så nästa katt får säkert heta något i stil med Pascal eller Perl.
 
Jens Riboe
VD på Ribomation
 
Kurs om Angular (24 februari)
Platser kvar
 
Angular har på kort tid blivit industri-standard för att bygga moderna webbapplikationer baserade på principen om single-page application (SPA). Detta innebär att browsern laddar en enstaka HTML fil, som i sin tur laddar JavaScript kod och CSS style-sheets. Alla logiska webbsidor byggs upp av JS funktioner, HTML template snippets och renderas med CSS stylesheets.
  Denna kurs lär dig allt du behöver veta för att snabbt komma igång och bygga moderna webbapplikationer med hjälp av Angular.
LogoDenna kurs vänder sig till webbapplikationsutvecklare som snabbat och effektivt vill komma igpng med att bygga webbapplikationer i Angular. Vi använder alltid den senaste versionen, vilket är Angular version 9, som släpptes för en vecka sedan.
Datum24–27 februari 2020
PlatsÖstermalmstorg 1, Stockholm
MågruppWebbapplikationsutvecklare
FörkunskaperJavaScript och CSS/HTML. Vi rekommenderar kunskaper motsvarande våra grundkurser i JavaScript respektive CSS-HTML.
Kursen ges på svenska, men vårt kursmaterial är författat på engelska.
Läs mer och boka din plats
https://www.ribomation.se/courses/web/angular-basics.html

Kurs om CSS för Programmerare
 
2–5 mars, Stockholm
 
Du får lära dig allt du behöver veta om CSS & HTML för att förstå hur CSS regler ska utformas och hur webbläsaren väljer ut vilka regler som ska användas. Kursen är uppbyggd kring många korta teoriavsnitt, vilka avslutas med praktiska programmeringsövningar.
Vi vill understryka att kursen vänder sig till utvecklare som använder CSS som ett programspråk, för att realisera en design. Med andra ord; det är inte en kurs om grafisk web design, utan om att förstå och kunna tillämpa CSS/HTML/JS.
LogoDenna kurs vänder sig till applikationsutvecklare, troligtvis med en bakgrund i server-side development, och som nu behöver förstå och kunna tillämpa CSS och HTML.
Datum2–5 mars 2020
PlatsÖstermalmstorg 1, Stockholm
MågruppApplikationsutvecklare
FörkunskaperProgrammeringsvana
Kursen ges på svenska, men vårt kursmaterial är författat på engelska.
Läs mer och boka din plats
https://www.ribomation.se/courses/web/css-basics.html

Kurs om JavaScript
 
9 – 11 mars, Stockholm
 
JavaScript är på god väg att bli det primära applikationsutvecklingsspråket. Skälet är enkelt: det kan användas för att bygga applikationer på såväl klient-sidan (webbläsaren) som server-sidan (Node.js).
Denna praktiskt inriktade kurs vänder sig till dig som snabbt behöver bli produktiv och förstå hur man programmerar i JavaScript på ett effektivt och säkert sätt.
Vi fokuserar på det goda sidorna av språket och pekar ut vilka fallgropar du bör undvika. Framför allt så demystifierar vi objekt-begreppet i JavaScript, som dessvärre är helt väsensskillt från hur det fungerar i språk såsom Java.
LogoDenna kurs vänder sig till programmerare som vill börja använda JavaScript.
Datum9 – 11 mars 2020
PlatsÖstermalmstorg 1, Stockholm
MågruppProgrammerare
FörkunskaperProgrammeringsvana
Kursen ges på svenska, men vårt kursmaterial är författat på engelska.
Läs mer och boka din plats
https://www.ribomation.se/courses/javascript/javascript.html

Kurs om Node.js
 
12 – 13 mars, Stockholm
 
NodeJS har på mindre än ett decenium fullständigt ändrat perceptionen av JavaScript och vad det kan användas för. Plattformen har klart kommit att starkt utmana Java som applikations utvecklings platform.
Ett vanligt begrepp är full-stack development , som innebär användning av JS på browser-client sidan i form av SPA ramverk som Angular, användning av JS på server sidan i form av ExpressJS REST web services servrar och användning av JS/JSON i databasen i form av en NoSQL DB.
LogoDenna kurs vänder sig till applikationsutvecklare som vill börja använda Node.js.
Datum12 – 13 mars 2020
PlatsÖstermalmstorg 1, Stockholm
MågruppApplikationsutvecklare
FörkunskaperGod erfarenhet av att programmera i JavaScript
Kursen ges på svenska, men vårt kursmaterial är författat på engelska.
Läs mer och boka din plats
https://www.ribomation.se/courses/javascript/nodejs.html

Ribomation är ett utbildningsföretag som enbart vänder sig till professionella programmerare, vilka vill fördjupa sina kunskaper i programmering av ett visst programspråk, bibliotek eller verktyg. Vi erbjuder både företagsinterna kurser hos er och schemalagda kurser centralt i Stockholm.
Se vad våra kunder tycker:
Välskrivet kursmaterial, duktig föreläsare och de praktiska övningarna.
 Nöjd deltagare på kurs hos Ribomation
 
Priser
 
Våra priser för öppna schemalagda kurser är baserade på antalet kursdagar och samman-fattas i tabellen nedan.
KursdagarPris [ex. MOMS]
111 000 kr
215 000 kr
319 000 kr
424 000 kr
527 000 kr
Samma-företags rabatt
 
Vi ger 20% rabatt för tillkommande deltagare från samma företag vid samma kurstillfälle.
 
Till exempel : Ni är tre personer från samma företag och anmäler er till en schemalagd kurs, som går ett viss datum. Då fakturerar vi ett helt pris för en person och reducerat pris för två personer. Förutsättningen är att vi kan skicka en samlingsfaktura till företaget.
 
Företagsinterna kurser

Du kan också boka någon av våra kurser som en företagsintern kurs. Då håller vi kursen i era lokaler och vid ett datum som passar er.
 
Även för företagsinterna kurser tycker vi att våra priser ska vara transparenta och det ska vara enkelt att på förhand räkna ut vad det kommer att kosta.

Läs mer om vår prismodell på vår webbplats.

Vänliga hälsningar,
Gabriella på Ribomation
Detta ebrev har skickats till 

Därför får du våra utskick:

Vi vänder oss uteslutande till professionella programmerare, i deras yrkesroll som program-utvecklare, samt associerade personer i beslutande ställning.

Du har fått detta epost-utskick för att du antingen har varit i kontakt med oss som kund eller så har vi erhållt din epostadress via förvärv av utskickslistor eller från en offentligt publicerad webbplats eller för att någon kollega delat med sig av epost-info.

Om du inte vill ha våra utskick fortsättningsvis, så kan du enkelt välja att av-prenumerera via länken längst ned i detta e-brev.

Behandlingen av dina personuppgifter sker i enlighet med GDPR, Artikel 1, §6, stycke f: "Berättigat intresse". "Behandlingen är nödvändig för ändamål som rör den personuppgiftsansvariges eller en tredje parts berättigade intressen, om inte den registrerades intressen eller grundläggande rättigheter och friheter väger tyngre och kräver skydd av personuppgifter."