Intervjuer med några av vinnarna i Årets Fonder
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Ingen kollaps, trots oro för Coronaspridning 
 
De senaste veckorna har Coronaviruset dominerat nyhetsrapporteringen världen över. Virusets tillväxttakt har ännu inte avstannat och osäkerheten kring var utvecklingen kommer att landa kvarstår. Världshälsoorganisationen, WHO, förklarade på torsdagskvällen den 6 februari att viruset utgör ett internationellt hälsonödläge. Det innebär risk för internationell spridning och behov av samordnade åtgärder.

I Sverige såg vi under januari en svag uppgång på 0,6 procent, vilket skiljer sig jämfört med de europeiska börserna i Frankfurt och London, där kurserna backade med 2,0 respektive 3,4 procent. I USA lämnade däremot den mer teknikinriktade börsen, Nasdaq, ett positivt januari efter sig genom att landa på upp 2,0 procent.

Läs hela vår fondkommentar här
 
Fastighets-, teknik- och indexfonder populärast hos Fondmarknaden i januari

Året har bara börjat och än så länge har det inte varit brist på nyheter – Genomförd Brexit, Coronavirus och primärval i USA har bland annat varit i ropet. Vi har tittat närmare på hur fondandelsägarna agerat under starten på året.

I köptoppen återfinns fastighetsfonder i form av bland annat Länsförsäkringars Fastighetsfond. Dessutom var indexfonder och teknikfonder populära under månaden.


Läs mer
Branschfonder - ett alternativ för dig som tror på en viss del av ekonomin

Valet mellan fonder kan göras på flera olika sätt, men även inom de stora kategorierna (Aktiefonder, Räntefonder och Hedgefonder) finns underkategorier som kan vara av intresse för dig som sparare. Därför har Fondbolag och kapitalförvaltare skapat nischade fonder baserade på branscher.


Läs mer
 
Blogg
Hur påverkar Coronaviruset din ekonomi?

Coronaviruset har gjort att inledningen av året fått en skakig start med ökad osäkerhet med reella konsekvenser som att hela miljonstäder stängts ner och i övrigt stor oro från människor att faktiskt drabbas av det fruktade viruset. Viruset kommer sannolikt att påverka marknaderna världen över ett bra tag framöver. Kreditvärderingsjätten Standard & Poors, som är specialister på att framförallt beräkna risker, har exempelvis redan justerat ned sina förväntningar på den ekonomiska tillväxten i Kina i år.

Läs mer
 
 
 
Bästa fonderna
 
 
Månadens bästa räntefond
BNP Paribas Glbl Cnvrt Cl C +4,07 %

Avkastning per 2020-01-15, 30 dagar bakåt Se våra topplistor här
 
Intervjuer med några av vinnarna i Årets Fonder 2019
Intervju med Oddbjørn Dybvad, Fondförvaltare på ODIN Fonder

Odin Fonder vann pris för Årets Nordamerikafond, Årets Globalfond och Årets Fondbolag.

Läs mer om fonderna här:
Odin USA
Odin Global
Intervju med Per Trygg, Fondförvaltare på SEB

SEB's fond Sverigefond Småbolag Chans/Risk vann pris för Årets Sverigefond och Årets Fond alla kategorier.

Läs mer om fonden här:
SEB Sverigefond Småbolag Chans/Risk
Intervju med Carl Armfelt & Erik Sprinchorn, Fondförvaltare på TIN Fonder

TIN Fonder vann pris för Årets Nykomling med fonden TIN Fonder Core ny teknik.

Läs mer om fonden här
Intervju med Mikael Tjäder, VD för Fondmarknaden.se

Årets Fonder 2019 arrangerades i samband med den Stora Förmedlarmässan den 21 januari där Fondmarknaden.se utsåg vinnare i 13 kategorier.

Du hittar alla vinnare här 
Historisk avkastning är inte en garanti för framtida avkastning. Fondandelars värde kan såväl öka som minska och som investerare kan man förlora det investerade kapitalet. Värdet av fondandelarna kan öka och minska till följd av förändringar i växelkursen för den valuta fonden är noterad i.