Information, arrangemang och sånt som är bra att veta
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Nyhetsbrevet Informatören #1
Svenska Kyrkans Unga i Göteborgs stift
Hej allihopa! Här kan du läsa om saker som händer i distriktet framöver och lite annat smått och gott! Läs också mer på webben och följ oss i sociala medier!
Nytt år, nytt medlemskap
Varje år måste du förnya ditt medlemsskap i Svenska Kyrkans Unga. Från 1 januari går det att förnya medlemskapet för 2020. Enklaste sättet att förnya sitt medlemskap (eller att bli medlem) är via Medlemssidorna.
Nytt nyhetsbrevsverktyg
Vi har bytt nyhetsbrevsverktyg. Du kommer nog inte märka det, kanske ser det lite annorlunda ut. Du som har fått nyhetsbrevet tidigare kommer att fortsätta få det som vanligt. Vill du inte ha det längre går det av avprenumerera längst ner i brevet.
Nu öppnar ansökan!
Nu i januari öppnar äntligen ansökan inför nästa läsår av ungresurs.nu - praktikår i Svenska kyrkan. Församlingar söker senast 1 mars och för ungdomar är det 15 april som gäller. Läs mer och ansök här.
Dags för årsmöte i lokalavdelningen
 
Alla lokalavdelningar i Svenska Kyrkans Unga ska varje år ha ett årsmöte. För de lokalavdelningar som har normalstadgarna så ska det vara senast den sista februari. Alla medlemmar i lokalavdelningen har rösträtt på mötet och ska minst en månad före mötet få en kallelse där det framgår var och när årsmötet är. Hitta tips och läs mer om lokalavdelningens årsmöte här.
 
 
Utbildningar och arrangemang
 
Våga Vara Viktig
 
När: Lördagen den 1 februari
Var: Bäve församling, Uddevalla

En inspirationsdag för dig som är ung och aktiv i en församling. Det är en dag för unga som vill finnas med i församlingens verksamheter oavsett vilken uppgift. Anmäl senast 25 januari! Läs mer...
Distriktsårsmöte 2020
 
När: Helgen den 17-19 april
Var: Harplinge församlingshem

Snart är det dags för årets distriktsårsmöte. Detta är vårt högsta beslutande organ och där bestäms vad vi ska göra och vilka frågor vi ska arbeta med under nästkommande år. Läs mer...
Om demokratins utmaningar och villkor
 
När: Tisdagen den 11 februari, 9.00-16.00
Var: Uppsala stift

Svenska kyrkans program Social hållbarhet - fokus Tillit och Demokrati erbjuder tillsammans med Forum för levande historia en pilotutbildning om antirasism, demokratins utmaningar och ett förändrat politik- och medielandskap. Dagen riktar sig till pedagoger och medarbetare  inom barn- och ungdomsarbete. Läs mer...
Vill du engagera dig i Svenska Kyrkans Unga?
 
Valberedningen för Svenska Kyrkans Unga i Göteborgs stift söker alltid efter engagerade medlemmar som vill vara med och arbeta och påverka distriktet på olika sätt. Känner du någon eller skulle du själv vilja sitta i distriktsstyrelsen eller engagera dig på något annat sätt? Läs mer om hur du kan engagera dig här.
 
Följ oss i sociala medier