Nu finns helårsrapporten för 2019 tillgänglig att läsa.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Januari 2020
 
Helårsrapport 2019
2019 - ett starkt år för Spiltan Fonder
Ett starkt sista kvartal avslutade börsåret 2019. Vi gläds över ett fantastiskt bra år för våra fonder, men är samtidigt väl medvetna om de geopolitiska och konjunkturella utmaningar som kvarstår. Vi ser nu tillbaka på en historiskt lång period av börsuppgång och vi är som alltid ödmjuka inför vilka risker investeringar innebär och vill påminna om vikten av långsiktighet och riskmedvetenhet.  

På Spiltan Fonder strävar vi efter att äga bra bolag som kan växa och öka intjäningen på ett stabilt och hållbart sätt och låter sedan tiden göra jobbet. Marknadens humörsvängningar och börsens nycker kan vi inte kontrollera men vi kan hålla koll på att våra bolag har rätt förutsättningar på plats för långsiktigt värdeskapande. 

Precis så rekommenderar vi att du ska tänka kring ditt sparande, ett bra fondsparande går ut på att välja bra fonder och sedan spara regelbundet och långsiktigt. Det finns inget som säger att du måste byta fonder ofta för att få bra avkastning. Det viktiga är att ha rätt risknivå genom att välja en för dig anpassad fördelning mellan aktiefonder och räntefonder. Se över sparportföljen vid varje årsskifte och se till att din fördelning känns rätt givet din sparhorisont.

Spiltan Enkel - lösningen för långsiktigt sparande
Vi startade under året Spiltan Enkel. En fond för dem som helt enkelt vill ha ett färdigt paket med fonder för sitt långsiktiga sparande. Enkel är en fond-i-fond bestående av en mix av våra fonder med cirka 70 pro­cent aktiefonder och cirka 30 procent räntefonder och därför passar fonden för sparande på minst fyra års sikt. Avgiften speglar vad du hade betalat om du sparat i underliggande fonder med motsvarande fördelning. Vi tar alltså inget extra betalt för att förvalta fonden.

Och nu framåt
Ingen vet vad det nya året kommer att bära med sig men vi vet att vi kommer att fortsätta vår förvaltning enligt samma investeringsfilosofi som vi haft sedan starten 2002. Med fortsatt fokus på bra bolag, långsiktighet och riskmedvetenhet tar vi oss ann 2020 med den försiktiga optimism som präglar oss.
Du är alltid välkommen att ta kontakt med oss påfonder@spiltanfonder.se eller 08-545 813 40.

Träffa oss
Vi reser mycket och medverkar vid flertalet sparträffar runt om i Sverige. Håll gärna utkik på vår hemsida under Kalendarium där du ser vilka orter vi planerar att besöka.


Med vänliga hälsningar och en önskan om ett framgångsrikt 2020,
Spiltan Fonder
 
Kvartalsrapport 4, 2019
 
Nedan och på vår hemsida kan du läsa fondrapporterna för kvartal 4, 2019. Du kan även läsa om vår investeringsfilosofi, hur vi investerar ansvarsfullt och hur det fungerar när man är kund hos Spiltan Fonder. På hemsidan finns alltid aktuella nyheter och där kan du även logga in och se ditt sparande.
Aktivt förvaltade aktiefonder:
 
Spiltan Aktiefond Stabil:
En defensiv Sverigefond

Spiltan Aktiefond Sverige:
En fokuserad småbolagsfond

Spiltan Aktiefond Småland:
Sparande med Gnosjöanda

Fond-i fond:
Spiltan Enkel:
Lösningen för ditt långsiktiga sparande
Passivt förvaltade aktiefonder:
 
Spiltan Aktiefond Investmentbolag:
Smartare än index

Spiltan Globalfond Investmentbolag:
En smart globalfond

Aktivt förvaltade räntefonder:
Spiltan Högräntefond:
En flexibel räntefond

Spiltan Räntefond Sverige:
En modern korträntefond
 
 
räffa oss på vår Sverigeturné!

Vi deltar vid många sparmässor och fondkvällar runt om i Sverige. Nedan ser du hittills inbokade datum för 2020. Kika gärna i vårt Kalendarium på vår hemsida då nya datum tillkommer löpande.

Kommande evenemang:
 
Datum      Ort Aktör 
3 febLinköpingAktiespararna
5 febHalmstad
 Aktiespararna Stora Fondkvällen
6 febLinköpingSpiltan Fonder
6 febYstad
 Aktiespararna Stora Fondkvällen
10 febHelsingborg     Aktiespararna
20 febFalunSpiltan Fonder
5 marGöteborgSpiltan Fonder
9 marStockholmPrivata Affärer Stora Placeringskvällen
24 marTanumAktiespararna
30 marUppsalaAktiespararna Stora Fondkvällen
31 marGävleAktiespararna Stora Fondkvällen
20 aprVäxjöPrivata Affärer Stora Placeringskvällen
21 aprJönköpingAktiespararna Stora Placeringskvällen
22 aprLinköpingAktiespararna Stora Fondkvällen
23 aprilHelsingborgSpiltan Fonder
7 majJönköpingSpiltan Fonder
11 majMalmöPrivata Affärer Stora Placeringskvällen
26 majLuleåPrivata Affärer Stora Placeringskvällen

Har du förslag på orter du tycker vi ska besöka får du gärna meddela oss på telefon 08-545 813 40
eller e-post fonder@spiltanfonder.se.


 
 
Riskinformation: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade kapitalet. Faktablad och informationsbroschyr kan beställas från Spiltan Fonder: 08-545 813 40 eller hämtas på www.spiltanfonder.se.