Boverkets prognos: 50 000 nya bostäder nästa år. I årets sista nyhetsbrev tipsar vi också om annat nytt från Boverket.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
19 december 2019
Tre byggarbetare står framför en byggnadsarbetsplats.
Foto: Johnér bildbyrå/Linnea Ronström
Boverkets prognos: 50 000 nya bostäder nästa år
 
Bostadsbyggandet har stabiliserats betydligt efter det kraftiga fallet under 2018. Boverket skriver upp prognosen för både 2019 och 2020. I år påbörjas 51 000 bostäder, inräknat nettotillskott genom ombyggnad. Det är 9 procent färre än förra året. År 2020 påbörjas 50 000 bostäder enligt prognosen. Det är en hög nivå, men betydligt färre än de 64 000 bostäder som Boverket bedömer behöver byggas årligen.

Mer information finns i Boverkets indikatorer som innehåller Boverkets byggprognos med analys av utvecklingen på bygg- och bostadsmarknaden. Ladda ner publikationen från Boverkets webbplats
 
Fräscha upp dina kunskaper med webbutbildning om PBL-administration
 
Boverket har publicerat en ny webbutbildning för dig som arbetar med PBL-administration inom samhällsbyggnadsprocessen. Webbutbildningen är speciellt framtagen för att du som nyligen börjat arbeta med PBL-administration ska få möjlighet att lära dig vad det innebär. Utbildningen passar utmärkt även för dig som är erfaren och vill fräscha upp dina kunskaper.

Mer information om utbildningen finns på Boverkets webbplats
 
Boverket bjuder in till hearing om klimatdeklarationer för byggnader
 
Nu har du möjlighet att lämna synpunkter på Boverkets arbete med regeringsuppdraget om klimatdeklarationer för byggnader vid uppförande. Hearingen är en del av regeringsuppdraget "Klimatdeklarationer för byggnader vid uppförande".

Läs mer och anmäl dig på Boverkets webbplats
Byggnaders livscykel.
Illustration: Boverket/Infab
 
Bostäder och mötesplatser är viktiga för ungdomars självständighet
 
Att som ung kunna skaffa sig en egen bostad är avgörande för känslan av makt över sitt liv. Men låga inkomster och brist på lämpliga bostäder gör att många ungdomar bor kvar hemma längre än de vill. Det visar en lägesrapport som Boverket har tagit fram med utgångspunkt i de tre delmålen i regeringens ungdomspolitik – goda levnadsvillkor, makt över sina liv och inflytande över samhällsutvecklingen.

Ta del av lägesrapporten på Boverkets webbplats
 
Kvalitet och långsiktig hållbarhet i fokus för offentligt byggande
 
Letar du efter bra exempel på om- och nybyggnadsprojekt, processer, verktyg eller upphandlingar? Kanske inom ett specifikt område eller från en särskild myndighet? På Boverkets webbplats kan du söka bland de bästa exemplena från Samverkansforum för statliga byggherrar och förvaltare, hämtade från seminariet ”Statens stoltheter 2019”.

Hitta exempel på bra projekt inom offentligt byggande på Boverkets webbplats
 
På gång
 
I kalendern hittar du möten och konferenser som Boverket deltar i.
Kalender
Skicka vidare
 
Tipsa en kollega eller vän om Boverkets nyhetsbrev!
Skicka vidare
Författningssamling
 
Här hittar du Boverkets författningssamling, BFS.
Författningssamling