Till dig som är medlem i FUB 
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Medlemsnytt!
 
November 2019
 

I det här utskicket:
  • 300 nya medlemmar sedan 1 november! 
  • Betalade du inte medlemsavgiften för 2019? 
  • Nu kan du ge gåvor till FUB på Facebook
  • Projektet Vuxensyskon - Bräcke Diakoni
  • Biobiljetter till långfilmen Catwalk
  • Tidningen Unik på nätet
  • God jul och Gott Nytt År! 
Har du missat ett tidigare utskick? På FUB:s webbsida finns alla tidigare utskick av Medlemsnytt.
Länk till tidigare utskick. 
 
Året börjar lida mot sitt slut. Det här blir 2019-års sista medlemsutskick. Tusen tack till alla er som öppnar, läser och ger återkoppling på det vi skickar.

2019 har varit ett fantastiskt år och vi ser med spänning fram emot vad 2020 har att erbjuda. Vi fortsätter under nästa år med att rekrytera nya medlemmar och FUB:s medlemsantal går stadigt uppåt! Bara sedan 1 november i år har organisationen fått över 300 nya medlemmar! 

Tack till alla er där ute för ett fantastiskt 2019!
Vi ses igen nästa årtionde.
 
Betalade du inte medlemsavgiften för 2019? 

Om du inte betalat medlemsavgiften för året 2019 så är du nu inte längre medlem i FUB. Det betyder att du inte kommer åt "Mina sidor" i FUB:s medlemsystem. 

Kontakta Anne på rikskansliet för att bli medlem igen. 
anne.malm@fub.se. 
 
Nu kan du stötta FUB direkt från Facebook! 

Äntligen! Nu har FUB blivit godkända på Facebook för att kunna ta emot gåvor. Det betyder att du nu kan starta en egen insamlingar till förmån för FUB. På FUB:s Facebooksida hittar du nu knappen "Skänk en gåva" och "Starta en insamling". 
 
Projekt Vuxensyskon - Bräcke Diakoni
Projekt Vuxensyskon är ett 3-årigt Arvsfondsprojekt som drivs av Bräcke Diakoni. Målet med projektet är att synliggöra ett särskilt syskonskap som inte får tillräckligt mycket uppmärksamhet.
Projektet erbjuder kunskap och sammanhang där vuxna syskon får mötas.

Nu har projektet tagit fram ett nytt samtalsmaterial, "Fokus på mig, Vuxensyskon", som vänder sig till dig som är syskon till någon med funktionsnedsättning eller sjukdom. Här finns berättelser, teman, övningar och frågor där förhoppningen är att ge igenkänning, hopp och förståelse för sig själv.
 
Biobiljetter till långfilmen Catwalk!

Nu har det väl inte undgått någon att filmen Catwalk snart har premiär på bio? Som medlem i FUB har du nu möjlighet att köpa biobiljetter till filmen till ett rabatterat pris. Det betyder att du bara betalar 80 kronor för att se filmen, istället för 130 kronor. Biobiljetten kan du behålla själv, eller ge bort till någon du tycker om. Filmen har premiär på Filmstadens (tidigare SF Bio) biografer den 31 januari, men så länge filmen går på bio kan du använda biobiljetten. För att vara säker på att filmen kommer att visas på bion där du bor, är det bra om du kontaktar biografen innan du beställer dina biljetter.

Här beställer du dina biljetter.

(Observera att biobiljetterna inte levereras innan julafton. Biobiljetterna skickas ut i början av januari p.g.a. julledighet). 

 
 
Tidningen Unik på nätet

Visste du att FUB:s medlemstidning Unik går att läsa på nätet? På tidningenunik.se kan du bläddra i det senaste tidningarna. Både i den längre delen, och i delen med lättare svenska. 

Du kan också ladda ner en app till din telefon. Den finns där du laddar ner appar, och heter "Tidningen Unik". 

Länk till tidningenunik.se.
 
Tips: Podcasten "Unika folket" 
Högsätra gruppboende i Stockholm har startat en podcast, "Unika folket". Podcasten finns att lyssna på i Spotify. Sök på "Unika folket".
 
Kansliets öppettider under jul och nyår

20 december går personalen på julledighet och därmed stänger även växeln.
Vi öppnar igen 2 januari. 
 
Har du frågor eller synpunkter om nyhetsbrevet?
Rebecka Hartshorne, kommunikatör och organisationsstödjare.
Tel: 08 - 508 866 54,  e-post: rebecka.hartshorne@fub.se.