Nuläget: 129 case, 90 avslutade och 14 införda.
Vi har fått in 149 case. 120 är avslutade varav 21 är överlämnade till verksamhet för fortsatt utveckling.
 
Svartvitt foto på tre män med diplom.
Max Östlund, Peter Norberg och Fredrik Guldbrandsson från Servicecenter IT med sina nya diplom.
Succé för IP 2019
 
Cirka 40 deltagare från kommuner, region och bolag har avslutat årets Innovationsprogram. Deltagarna har gett mycket positiv återkoppling! Dels har programmets innehåll utvecklats sen i fjol men även deltagarna har tydligare förnyelseuppdrag i sina verksamheter.

Nu finns önskemål om att bilda ett regionalt innovationsnätverk för att stödja varandra i det fortsatta förnyelsen av offentlig sektor.
 
Vit text: What´s on 2020. Grön bakgrund med världskarta i digital stil.
Check please!
 
Väldigt roligt med över 250 deltagare på årets What´s on-föreläsning med Kairos Future. Vi fick till oss att 2020 kommer bli ett år då notan för gamla lösningarna ska betalas.

Det är även "check" på ett antal områden där nya lösningar och strukturer med mera har väntat på att de stödjande strukturerna ska vara på plats för hållbarhetslösningar, 5G-införande med mera.
 
 
Blå, röda och gula färgslingor som blandas i vätska med vit text
Pilot med BizMaker
 
BizMaker, som är en Science Park och inkubator med fokus på innovation i näringslivet, har deltagit i Idéslussens innovationsprogram både 2018 och 2019.

På initiativ av BizMaker testar vi nu ett gränslöst program med näringsliv, myndigheter, region och kommuner. Programmet har fyra istället för åtta tillfällen och om det faller väl ut ser vi att detta kan bilda modell för kommande program.
 
Närbild på ett pepparkakshustak med runda pastiller i klara färger.
God jul och gott nytt år
 
Idéslussen fortsätter under 2020 att jobba med alla som vill testa och utforska en idé eller ett problem. Vi fortsätter också med Innovationsprogrammet och aktiviteter som stödjer en positiv förändringskultur och ett systematiskt arbetssätt för att öka organisationens innovationsförmåga.
Vi ses!
Samarbetspartners i Idésluss Sundsvallsregionen.