Julen står för dörren och vi passar på att avrunda året som varit och önska er alla en god jul och ett gott nytt näringslivsår! Mötesplatserna har varit välbesökta 2019 och vi laddar nu för ett lika gott 2020 genom att samla ihop höstens mötesplatser i en liten kavalkad...
 
Finanslunch med Janne Andersson
 
Höstens mötesplatser inleddes i en fullsatt matsal på Kurorten Mösseberg. Den årliga finanslunchen, i samarbete med våra lokala banker Swedbank, Handelsbanken och Länsförsäkringar, besöktes av förbundskapten i fotboll, Janne Andersson som pratade under temat ”Att bygga starka lag” – något som inte bara är en självklarhet inom idrotten, utan i högsta grad även i näringslivet.
 
Falköpings klättrar
 
Sedan 2001 sammanställer Svenskt Näringsliv en årlig ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Syftet med rankingen är att visa var i Sverige det är mest gynnsamt att starta och driva företag. Under hösten tog Falköping ytterligare ett kliv uppåt i Svenskt Näringslivs rankning och kan nu stoltsera med en hedersam 65:e plats!
 
Biltemafrukost
 
Biltemaöppningen var en stor happening under hösten 2019. På företagarfrukosten i oktober samlades över 100 personer i en av Sveriges största Biltema-kafeer. Över en macka och en kaffe fick vi lyssna på butikschef Peder Kling och Magnus Sundén som berättade om etableringsprocessen i Falköping och Biltemas affärsidé och kundtänk.
 
Nätverksfrukost – IT & Kommunikation
 
Falköpings, nätverksstaden. Lokalt finns många olika nätverk för många olika verksamheter. En inspirerande morgon på Vilhelmsro Gårdscafé drog det senaste tillskottet av nätverk igång - IT & kommunikation. På plats fanns representanter från både enmansföretag och större bolag. Mötet ledde till många intressanta och framåtriktade diskussioner och vi ser fram emot nästa träff den 23 januari 2020. Är du intresserad att vara med i nätverket, kontakta Magnus Sundén.
 
Lunch på Lindströms
 
I Lindströms Bils nybyggda lokaler, bjöds under november månad på företagarlunch och inspirationsföreläsning om Framtidens Fordon av fordonsforskare Mikael Wickelgren. Det bjöds även på en presentation om Lindströms satsning av platschef Daniel Carlgren. Wrågården serverade god lunch till de hundratalet gästerna!
 
Näringslivsbanketten 2019
 
En onsdagkväll i november rullades för elfte året i rad den röda mattan ut, utanför Ållebergsgymnasiet och återigen kunde vi konstatera att rekordmånga sökt sig till banketten för att mingla, prata, äta gott och hylla årets alla pristagare inom Falköpings näringsliv. Årets Rookie blev Systrarnas Konditori och till Årets Företagare utsågs Floby nya bilverkstad med Hasse Ericsson och Magnus Thorild i spetsen. Folkets pris till Årets Falköpingsambassadör togs hem av Art Dance VM-gäng. De övriga pristagarna kan du läsa mer om på Företagarnas hemsida!
 
Företagarfrukost – Vad händer?
 
Som traditionen bjuder avrundades 2019 års mötesplatser med företagarfrukosten ”Vad händer?”. Hur ser kommunens satsningar, planering och prioriteringar ut inför 2020? Medverkade gjorde kommunstyrelsens ordförande Adam Johansson och stadsbyggnadschef Erna Pezic samt projektledaren för utvecklingen av Falköpings centrum Amelie Sandström. Teaterbaren serverade frukost till de 130 morgonpigga gästerna som även fick njuta av ens stunds stämningsfull julmusik av Johanna Beijbom.
 
KSAU på företagsbesök
 
Falköpings kommun besöker regelbundet företag runt om på bygden och under hösten har ett flertal olika besök gjorts, dels med KSAU (Kommunstyrelsens Arbetsutskott) och dels av Magnus Sundén och Adam Johansson. Under hösten besöktes bland annat Medins ventilation och Mössebergsbagaren.
 
Redaktör: Magnus Sundén, Falköpings kommun  |  Text och layout: Maria Falegård, Smart Design AB
© Falköpings kommun