FUB:s nyhetsbrev för styrelser
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Välkommen till Styrelsenytt!
 
December 2019
 
Styrelsenytt får du som sitter i styrelsen i lokalföreningar och länsförbund. Här får du veta vad som händer och vad som påverkar styrelsearbetet. Du får påminnelser under föreningsåret, till exempel när det är dags att skriva och skicka in motioner eller när det är dags att skicka in årsrapporter. Du får också veta hur du ska göra så att det blir rätt och lätt. Du får veta när det kommer nyheter i Resursbanken och annat som kan underlätta ert viktiga styrelsearbete.

fub.se/nyhetsbrev samlar vi alla våra nyhetsbrev. Under respektive sida för de olika nyhetsbreven finner du en utskriftsbar PDF-fil av detta nyhetsbrev (klicka på "Bilagor").


 
 
Nyheter för FUB:s webbsida!

Vi har flyttat FUB:s webbplatser från ett publiceringsverktyg (Drupal) till ett annat (WordPress). Riksförbundets webbplats, de lokala FUB-webbplatserna, och Inre Ringens webbplatser har flyttats. Men en del innehåll har inte följt med i flytten! Detta jobbar webbyrån med för fullt.

Ni kan hjälpa till genom att kolla på era webbplatser och rapportera om ni hittar sådant som är fel.
Exempel på fel: 
  • innehåll som saknas som tidigare fanns. Det kan vara hela sidor eller avdelningar som saknas, textstycken som inte finns, bilagor som saknas, bilder eller pictobilder som inte visas.
  • gamla versioner av sidor där ni vet att ni tidigare gjort uppdateringar.
  • ful/felaktig design
  • länkar som inte fungerar, dvs att ni kommer till en 404-sida.
Rapportera de problem ni hittar till Victoria (victoria.sjostrom@fub.se). Berätta var felet finns, gärna med webbadressen. Om det handlar om design, ta gärna en skärmdump på problemet. Om ni kommer till en 404-sida, skriv adressen till sidan ni var på innan ni fick en 404-sida. 

Flytten innebär inte att webbplatsen i sig ser annorlunda ut utåt, men för våra lokala webbredaktörer innebär det förändring i och med att publiceringsverktyget är nytt. Samtliga lokala webbredaktörer bör ha fått information om inloggning. Om ni i er styrelse har utsett en ny person att sköta er webbsida så behöver ni höra av er till Victoria eller Rebecka (rebecka.hartshorne@fub.se) för att få inlogg.
 
Beställ vår nya medlemsrekryteringsfolder!

Ni har väl inte missat vår nya medlemsrekryteringsfolder? Den fungerar jättebra att använda när ni är ute och pratar om FUB och värvar nya medlemmar. 

Tjuvkika på foldern här.

Foldern beställer ni från Riksförbundet. Alla lokalföreningar har möjlighet att göra en beställning med fri frakt. Vill man beställa fler foldrar så går det såklart jättebra, men då står föreningen för portokostnaden.

Beställa? Mejla Rebecka, rebecka.hartshorne@fub.se. 
 
Årsmöten/ombudsmöten 2020!

Nytt år innebär nya årsmöten/ombudsmöten, och inlämningar av nya årsredovisningar. 

Kom ihåg att lokalföreningar ska, enligt vår stadga, ha årsmöte senast den 10 mars. Enligt samma stadga ska länsförbunden ha ombudsmöte senast den 10 april. Med årsmötena och ombudsmötena följer inlämningen av årsredovisningarna till Riksförbundet FUB (exakta datum för inlämningarna hittar ni i Resursbanken).

I FUB:s Resursbank (vårt intranät) hittar ni information, datum, blanketter och mallar i form av:
  • BLANKETT - Föreningsrapporten 2020
  • INFO - Ekonomisk redovisning 2020
  • INFO - Årsredovisningen 2020
  • MALL - Revisionsberättelse 2020
  • MALL - Verksamhetsberättelse 2020
  • MALL - Årsmötesdagordning 2020
  • MALL - Årsmötesprotokoll 2020
Är ni osäkra på vad som gäller och vilka dokument som ska skickas in, så gå gärna in där och titta.
För att kunna logga in på Resursbanken behöver ni ha tillgång till Office 365. Det får alla styrelser gratis. Ni kontaktar Robert Gardsäter på robert.gardsater@fub.se om ni behöver hjälp.
 
Klicka här för att komma direkt till Resursbanken (det krävs att du är inloggad).
 
FUB:s förbundsstämma 2020

Stämman närmar sig med stormsteg. 8-10 maj ses vi i Stockholm där vi inleder helgen med Forum FUB. Inbjudan till stämman skickas i januari 2020.

För mer information och för att se kallelsen till förbundsstämman (som gick ut i november), besök FUB:s webbsida.
Inre Ringens rikstämma 2020

7-9 maj är det dags för Inre Ringens rikstämma! Riksstämman avslutar med Forum FUB. Inbjudan till Inre Ringens riksstämma skickas i januari 2020.

För mer information och för att se kallelsen till riksstämman (som gick ut i november), besök FUB:s webbsida.
 
Nytt samtalsmaterial om att vara syskon till någon med funktionsnedsättning
 
Samtalsmaterialet "Fokus på mig, Vuxensyskon" är till för dig som är syskon till någon med funktionsnedsättning eller sjukdom. Här finns berättelser, teman, övningar och frågor där förhoppningen är att ge igenkänning, hopp och förståelse för sig själv. Samtalsmaterialet är framtaget av Bräcke Diakoni och går att ladda ner på deras hemsida. 

Missa inte viktig information från Bräcke Diakoni, prenumerera på deras nyhetsbrev.

 
 
Kansliets öppettider under jul och nyår

Den 20 december går vi på julledighet. Växeln kommer därför att vara stängd från och med 21 december. Men den 2 janauri
är vi tillbaka igen med vanliga telefontider (09.00-16.00).
 
Följ oss i sociala medier! 
 
hej
Information om förenings- och styrelsearbete
Rebecka Hartshorne, organisationsstöd och kommunikation.
Tel: 08 - 508 866 54, e-post: rebecka.hartshorne@fub.se