Nyhetsbrevet för dig som vill hålla dig uppdaterad om vad som händer på området barn och familj i Svenska kyrkan Eslöv!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Nyhetsbrevet för dig som vill hålla dig uppdaterad om vad som händer på området barn och familj i Svenska kyrkan Eslöv! Tipsa gärna andra du tror jag vara intresserade.
 
Adventsstämning i kyrkan
 
Vad vore julen utan berättelsen om vad som hände i Betlehem?
Vi har i år byggt upp vårt nya krubblandskap i Eslöv kyrka där ni får möta Jesusbarnet, Maria och Josef och alla djuren.
Under julskyltningen i Eslöv 1/12 har vi adventsstämning i Eslövs kyrka kl 13-18 med guidade krubbevisningar kl 14 och 15. Alla barn får en adventskalender, vi bjuder på fika och flöjtmusik och du kan läsa mer om Act Svenska kyrkans arbete för alla flickors rätt till ett värdigt liv. Som vanligt ges möjlighet att sitta ner en stund, tända ett ljus och bara vara.
 
Hur kan jag som förälder...
 
  • främja mitt barns självkänsla?
  • arbeta för att stärka relationerna i familjen?
  • förebygga konflikter?
Barnen har en särskild plats hos Gud. Svenska kyrkan Eslöv vill vara en resurs och ett stöd i ditt uppdrag som föräldrar och erbjuder därför ABC (Alla Barn i Centrum) som består av fem gruppträffar kring vars ett tema. Varje träff är 2,5 timme, hålls kvällstid i Eslöv och leds av utbildade gruppledare.

Kursstart 13/2 samt 11/3 – det finns platser kvar!

"Otroligt bra kurs som alla föräldrar borde gå!" –
kursdeltagare Eslöv 2019

"Så värt det! Små hjälpmedel för att få en bätre vardag. Dessutom är allt kostnadsfritt!" – 
kursdeltagare Eslöv 2019
 
Sommarlovskyrka 2020
 
Det kan kännas långt till sommaren – men den kommer, vi lovar! Efter midsommar erbjuder vi två roliga veckor för alla barn som gått ut F-klass t o m dem som gått ut klass 6. Massor av äventyr i och omkring Eslövs kyrka! Håll utkik efter mer information längre fram!
 
Drop in-dop
 
6/6 12-16 i Eslövs kyrka
"Dopet blev aldrig av"
"Vi hade inte tid"
"Vi hade inte möjlighet"
"Vi hade inte råd"
Skälen är många. Inbjudan står kvar. Kom som du är oavsett ålder. Nu finns chansen att döpas, enkelt och stämningsfullt, men utan stor planering och utan många förberedelser.

Du får hela dopet – inklusive dopsamtal, dopgudstjänst och fika efteråt. Allt är naturligtvis kostnadsfritt. Den enda som behövs är personnummer och båda vårdnadshavarnas underskrift, om den som ska döpas är under 18 år.

I kyrkan finns dopklänning att låna, samt dopkåpa för vuxna, men det går förstås bra att bli döpt i sina egna kläder.
Drop in-vigsel
 
6/6 12-16 i Eslövs kyrka
Giftaslystna? På nationaldagen 2020 kan ni slå till direkt! Då står präst, musiker och vaktmästare redo och det enda som krävs av er är en giltig hindersprövning av Skatteverket, legitimation, samt att minst en av er är medlem i Svenska kyrkan. Är man inte medlem blir man det lätt på plats.
Vi bjuder på: bubbel & tilltugg efter vigseln och det finns brudbukett att låna om man vill. Musik väljer ni utifrån förslag i kyrkan.

Vigsel & dop: Vill ni kombinera detta ordnar vi det!

Mer info om drop in-dop/-vigsel – kontakta Jenny Delén 072-593 20 01
 
Play movie
   
 
Det händer massor i våra kyrkor och församlingshem i advent och jul. Håll koll på allt genom att läsa våra sidor i Eslövsbladet varje vecka och/eller gå in på webben och se vad som är på gång! På webben kan du även se när våra olika barngrupper, körer med mera startar igen efter juluppehållet. 

Även appen Kyrkguiden (se mer nedan) kan vara en bra hjälp för att hålla koll på vad som är på gång i en kyrka eller församingshem nära dig.

vår webb hittar du även info om när verksamheter och grupper startar igen efter juluppehållet.