FUB:s nyhetsbrev för styrelser
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Välkommen till Styrelsenytt!
 
November 2019
 
Styrelsenytt får du som sitter i styrelsen i lokalföreningar och länsförbund. Här får du veta vad som händer och vad som påverkar styrelsearbetet. Du får påminnelser under föreningsåret, till exempel när det är dags att skriva och skicka in motioner eller när det är dags att skicka in årsrapporter. Du får också veta hur du ska göra så att det blir rätt och lätt. Du får veta när det kommer nyheter i Resursbanken och annat som kan underlätta ert viktiga styrelsearbete.

fub.se/nyhetsbrev samlar vi alla våra nyhetsbrev. Under respektive sida för de olika nyhetsbreven finner du en utskriftsbar PDF-fil av detta nyhetsbrev (klicka på "Bilagor").


 
 
FUB Kristianstad fick 60 nya medlemmar efter Aktivistveckan!
-- "Vi kan inte förvänta oss att nya medlemmar ska knacka på dörren!"

 
Jan-Åke Wendel är ordförande i FUB Kristianstad. De var en av många lokalföreningar som hade särskilda aktiviteter under FUB:s aktivistvecka i september.

-- ”Vi fick möjligheten att vara på Maxi Ica Stormarknad i Kristianstad och C4 Shopping under två dagar. Där stod vi med ett informationsbord och träffade potentiella medlemmar. Det gav ett väldigt fint resultat”.

Under året har lokalföreningen i Kristianstad lyckats rekrytera närmare 80 nya medlemmar, varav närmare 60 stycken tillkom under och efter Aktivistveckan. Vilket fantastiskt resultat!
Jan-Åke berättar att de inför aktivistveckan tog fram en tygkasse som delades ut till de personer på Ica Maxi som visade ett extra intresse för FUB. Tygkassen togs fram tillsammans med Sparbanken Skåne som sponsrade mer än hälften av kostnaden.

-- ”Sparbanken Skåne sponsrade framtagandet av kassen, i utbyte att de fick ha med sin logga på kassen. Vi har fått ett jättebra samarbete med banken som fortsätter än idag. Jag vill tipsa alla lokalföreningar att etablera samarbeten lokalt. Många företag vill stödja och sponsra föreningar som FUB”.

För att underlätta möjligheten att bli medlem tog FUB Kristianstad fram en egen medlemsblankett. Då kunde personen som ville bli medlem fylla i alla sina uppgifter på plats, och lokalföreningen kunde ta hand om registreringen senare".

-- ”Det viktiga är inte bara att vi får nya medlemmar, utan att vi faktiskt synliggör FUB. Desto fler som vet att vi finns, desto bättre. Vi kan inte anta att nya medlemmar kommer och knackar på dörren. För att de ska vilja bli medlemmar behöver de ju känna till att vi finns!”.
 
Motioner till förbundsstämman
 
Alla (FUB:s medlemmar, länsförbund och lokalföreningar samt Inre Ringen-sektioner) kan skriva motioner till förbundsstämman med förslag på vad FUB ska arbeta för.
 
Motioner från enskilda medlemmar och lokala Inre Ringen-sektioner ska ha kommit till lokalföreningen senast 30 november 2019. Läns-Inre Ringen-sektioner lämnar motioner till länsförbundet, samma datum gäller.
 
Motion från länsförbund eller lokalförening till förbundsstämman ska ha kommit till riksförbundet senast 31 december 2019.

Mer information finner ni här.
 
OBS! Se upp för bedrägerimejl.

Vi uppmanar alla lokalföreningar och länsförbund att vara uppmärksamma på bedrägerimejl som skickas till er. Det har nyligen skickats bedrägerimejl till rikskansliet där avsändaren bett om en utländsk överföring. Mejlen ser ofta trovärdiga ut och kan till och med innehålla namn på personer i er egen styrelse. Var uppmärksamma och genomför aldrig en överföring/utbetalning som ni inte vet vad den handlar om.
 
Snart dags för årsredovisning 2020!

Då var det dags att börja tänka på årsredovisningen igen. I FUB:s Resursbank hittar ni information, blanketter och mallar inför er kommande årsredovisning. Där hittar ni:
  • BLANKETT - Föreningsrapporten 2020
  • INFO - Ekonomisk redovisning 2020
  • INFO - Årsredovisningen 2020
  • MALL - Revisionsberättelse 2020
  • MALL - Verksamhetsberättelse 2020
  • MALL - Årsmötesdagordning 2020
  • MALL - Årsmötesprotokoll 2020
Är ni osäkra vilka formkrav som gäller, när sista datum för att skicka in är eller vilka dokument som ska skickas, så gå in där och titta. För att kunna logga in på Resursbanken behöver ni ha tillgång till Office 365. Det får alla styrelser gratis. Ni kontaktar Robert Gardsäter på robert.gardsater@fub.se om ni behöver hjälp.

Klicka här för att komma direkt till Resursbanken (det krävs att du är inloggad).
 
FUB:s logga har fått nytt utseende!

Vi vill återigen påminna om att FUB:s logga har fått ett nytt utseende. Förbundsstyrelsen har tagit beslut att ta bort strecket samt texten "FUB för barn unga och vuxna med utvecklingsstörning". Den nya loggan finns att hämta i Resursbanken (direktlänk).

Önskar ni en ny lokal/läns logga? Mejla rebecka.hartshorne@fub.se så får ni er nya logga skickad till er.
 
Följ oss i sociala medier! 
 
hej
Information om förenings- och styrelsearbete
Rebecka Hartshorne, organisationsstöd och kommunikation.
Tel: 08 - 508 866 54, e-post: rebecka.hartshorne@fub.se