Senaste nytt från utbildningsnämnden
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Det här är nyhetsbrevet för dig som arbetar inom förskola och skola i Nacka! Här får du information om de ärenden som tagits upp i utbildningsnämnden.

I det aktuella nyhetsbrevet får du ett urval av ärendena från nämndsammanträdet den 7 november 2019.
 
De allmänna bestämmelserna och taxebestämmelserna har reviderats och byter namn

De allmänna bestämmelserna och taxebestämmelserna har reviderats och byter i samband med revideringen namn till Riktlinjer för förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet. I samband med omarbetningen har utbildningsnämnden beslutat om två förändringar som gäller från den 1 januari 2020.

 
 
 
Fördjupad analys av elever med låga resultat
En fördjupad analys har genomförts med fokus på de fem procent av eleverna som lämnade grundskolan våren 2019 utan behörighet till gymnasieskolans yrkesprogram.
 
 
Goda möjligheter för Nackas gymnasieelever att utveckla digital kompetens
En ny studie visar att gymnasieeleverna i Nacka överlag har goda förutsättningar att utveckla digital kompetens. Flera skolor har sedan många år prioriterat digital kompetens och digitalisering. Studien visar att lärarnas digitala kompetens och intresse för digitalisering snarare varierar inom skolorna än mellan skolorna.
 
 
Kraftig minskning av antal elever på språkintroduktion
Antalet nyanlända elever i grundskolan är i oktober 2019 på ungefär samma nivå som förra hösten. Elever på gymnasieskolans språkintroduktion har däremot har halverats jämfört med förra höstens mätning. 
 
 
Har du frågor eller känner du någon som vill prenumerera på nyhetsbrevet, skriv till utbildningsenheten@nacka.se