Bara dagar kvar av insamlingsperioden. Ladda ner kollektvädjan och läs om Afternoon tea. Nyhetsbrev till ombud i oktober 2019
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Oktober/november 2019

Kära vänner,

Vi går in i slutspurten av vår insamlingsperiod för Utlandskyrkan. Jag vill redan nu passa på att tacka er för ert arbete. Eftersom församlingarna utomlands själva bekostar en stor del av sin verksamhet så är ert stöd under insamlingsperioden ovärderligt. Ni är fantastiska!

Mitt i den mörka hösten infaller Allhelgonahelgen, en helg då vi särskilt tänker på de som lämnat det här livet. Liksom höstens löv mitt i mörkret lyses kyrkogårdar och kyrkor upp av ljus. Kyrkan och kyrkogården blir viktiga rum för minnen, tankar och böner. Här erbjuder Svenska kyrkan både hemma i Sverige och i utlandet rum för att minnas, be och tända ljus för de som är långt borta och de som inte längre lever i detta livet.

Hoppas att vi ses snart – kanske i samband med något av de afternoon tea’s som vi anordnar i samtliga stift under hösten och våren?

Gud, för dig är allting klart
allt det dolda uppenbart
Mörkret är ej mörkt för dig
och i dunklet ser du mig.
(Sv ps 217:1)

Hälsningar

Johanna Holmlund Lautmann
Verksamhetschef Sverige 
 
Slutspurten av insamlingsperioden!
 
Just nu hjälps vi åt att samla in pengar till Utlandskyrkan. Vår speciella insamlingsperiod avslutas med rikskollekt nu på söndag 2 november. Prata gärna med dem som planerar gudstjänsten och be att få göra en kollektvädjan innan kollekten tas upp. Lycka till!

Ladda ner kollektvädjan 
 
 
Stöd vid olyckor, övergrepp och psykisk ohälsa
 
– Vi har aldrig haft så mycket samtal som nu. Det kan vara vanliga livsfrågor till riktigt tunga och svåra saker. Det berättar Helen Calner, som arbetar som diakon i London. Helen finns citerad i kollektvädjan.

Här kan du läsa hela intervjun med Helen
 
Ge utan kontanter med Swish!
 
Numera är det många som inte har kontanter i plånboken. Då kan du tipsa om att det går lika bra att swisha en gåva. Numret för att ge en gåva till Svenska kyrkan i utlandet via Swish är 901 60 31.
 
En video-hälsning från biskop Åke
 
Gör som biskop Åke: ge en gåva till Svenska kyrkan i utlandet!
Play movie
 
Minnesgåva eller hyllningsgåva till Svenska kyrkan i utlandet
 
Du kan uppvakta en vän som fyller jämnt eller hedra minnet av en avliden släkting och samtidigt ge en gåva till Svenska kyrkan i utlandet.

Läs mer om olika sätt att ge en gåva
 
Träffa oss på Afternoon tea
 
Sverigechef Johanna Holmlund Lautmann med kollegor, bjuder in till Afternoon tea med Utlandskyrkan.
Det är en möjlighet för dig som förtroendevald, anställd, ombud eller bara nyfiken, att få information om vår verksamhet runt om i världen.

Kommande datum:
9/11 Växjö, 10/11 Karlskrona, 16/11 Stockholm, 17/11 Linköping, 18/1 Arlanda, 19/1 Umeå, 25/1 Malmö, 26/1 Göteborg, 1/2 Skellefteå, 16/2 Lärbro, 22/2 Lidköping, 23/2 Uddevalla, 7/3 Karlstad, 8/3 Örebro, 15/3 Halmstad, 21/3 Gävle, 22/3 Borlänge

Hitta fler orter och datum för Afternoon tea 
 
Mer tips för dig som är ombud!
 
Det finns många olika sätt du kan använda för att berätta om Svenska kyrkan i utlandet, genom affischer, tipsrunda, infokort, pilgrimsvandring mm.

Här hittar du alla tips för dig som är ombud
 
Se till att fler får detta nyhetsbrev
 
Känner du någon som är ombud för Svenska kyrkan i utlandet, men som inte får nyhetsbrevet? Då är personen förmodligen inte registrerad som ombud i Kyrksam. Prata med den som arbetar med Kyrksam i församlingen så att e-postadressen kommer med!

Du kan också manuellt lägga till en person du vill ska ha nyhetsbrevet. 
Fyll i e-postadressen på den som vill ha nyhetsbrevet här.