Till dig som är medlem i FUB 
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Medlemsnytt!
 
Oktober 2019
 
  • Utvärdering tidningen Unik 
  • Årets aktivister 2019
  • Aktivistveckan - vad gjorde ni?
  • Uppmaning att ändra era kontaktuppgifter
  • Inre Ringens Inspirationshelg
  • Snöskolöpning med FUB Jämtland
  • Ny rapport om Individuell plan
  • Vad tycker du om god man/förvaltare? 
  • Värva en vän till FUB
  • FUB:s logga förenklas
 
Läser du tidningen Unik?
Hjälp oss att göra tidningen ännu bättre!


Har du sett att FUB:s medlemstidning Unik har fått en ny form? Nu har fyra nummer av den nya tidningen kommit ut och vi vill veta vad du tycker! Genom att svara på några frågor kan du hjälpa oss att göra tidningen ännu bättre! Det finns en utvärdering för den lättlästa delen, och en för den längre delen. Välj nedan:
STORT tack för att du tar dig tid
att göra tidningen ännu bättre!
 
Årets aktivister! 
Årets Inre Ringen-aktivist 2019
 
Klara Lüning!
 
Klara har jobbat hårt under det senaste året, för att hjälpa FUB att engagera unga personer med intellektuell funktions-nedsättning (IF). Klara har deltagit i flera av FUB:s projekt och hon var med i starten av FUB:s  ungdomsprojekt Volymen på max. Klara är en inspirerande förebild för unga personer med IF, inte minst unga tjejer. Klara är en klart lysande stjärna helt enkelt!
Årets FUB-aktivist 2019

Inger Myrén!

Inger Myrén har varit medlem i FUB Falkenberg sedan 2006. Inger är en mycket utåtriktad person som har lätt att få kontakt med alla människor. Inger känner i princip alla FUB Falkenbergs medlemmar och hon har en mycket god insikt i vad medlemmarna behöver och önskar. Alla vet vem Inger Myrén är och det är inte konstigt – hon är en person som har ett engagemang utöver det vanliga.
 
Läs hela motiveringen
Se film från prisutdelning
 
Vad gjorde ni under Aktivistveckan? 

V. 39 i år var det dags för FUB:s första Aktivistvecka. Vi hoppas att många av FUB:s medlemmar uppmärksammades om detta. Hittade ni på något särskilt under den veckan? Vi vill gärna veta vad våra medlemmar och föreningar gjorde under Aktivistveckan. Mejla rebecka.hartshorne@fub.se (senast v. 46) och få möjligheten att synas i medlemstidningen Unik!
 
Har du flyttat? Bytt telefonnummer?
Har du ny e-postadress?


Det är viktigt för oss att vi har rätt kontaktuppgifter till våra medlemmar. Om du har flyttat, bytt telefonnummer eller har en ny e-postadress behöver du själv gå in på "Mina sidor" i medlemssystemet för att ändra detta.

På den här sidan kan du läsa hur du gör för att ändra dina uppgifter.
 
Lisa Larsson från Varberg
Inspirationshelg!

I helgen bjöd Inre Ringen Sverige in till Inspirationshelg. Spana in Inre Ringen Sveriges Facebooksida för att se bilder och läsa mer om Inspirationshelgen! 

Inre Ringen Sveriges Facebooksida
 
Snöskolöpning under Special Olympics med FUB Jämtland

För de som vill tävla i Special Olympics men inte är aktiva i någon vinteridrott har vi ett förslag: Snöskolöpning! FUB Jämtland har tagit särskilt ansvar för att arrangera snöskolöpningen, så vi hoppas att många FUB:are vill vara med på det. 

För att delta ska du vara med i en idrottsförening, föreningen behöver inte hålla på med just snöskolöpning, du ska vara minst 15 år och ha intellektuell funktionsnedsättning.
Snöskolöpning passar de flesta och är lätt att lära sig. Det enda som behövs är ett par snöskor och ett par rejäla skor eller kängor. Anmälan senast 31 oktober, skynda skynda!

Läs mer information här!
 
Ny rapport från FUB - Individuell plan (2019)

Vad är en Individuell plan? När och varför ska man begära en individuell plan? Och hur kan en sådan komma till nytta?

I den nya rapporten "Individuell plan" (2019) förklarar FUB:s förbundsordförande Harald Strand innebörden av en individuell plan enligt LSS.

Individuell plan (2019) - Riksförbundet FUB
 
Vad tycker du om god man
och förvaltare?

God man/förvaltare är under 2019 ett intressepolitiskt prioriterat område för Riksförbundet. Under temakvällarna vi arrangerat under året samlar vi in medlemmarnas erfarenheter av att själv ha god man/förvaltare eller att vara god man/förvaltare. Erfarenheterna som samlas in ska tas med i en rapport som publiceras i början av 2020. Den skrivs av Torbjörn Odlöw, forskare och universitetslektor vid Göteborgs universitet.
 
För att få in ett så brett underlag som möjligt vill vi gärna ge alla medlemmar chansen att bidra med sina erfarenheter och funderingar kring ämnet. Det gör ni genom att mejla till FUB.
Klicka här för att komma till underlaget med frågor.

 
Det går bra att inkomma med underlag fram till den 15 november.
 
Tack på förhand!
Intressepolitiska gruppen
Riksförbundet FUB
 
Tips: värva en vän till FUB! 

Hjälp din lokalförening att få bli fler medlemmar genom att värva en vän, din partner, en förälder, en kollega, ett syskon.
Alla kan bli medlemmar i FUB - vi är en organisation som arbetar för personer med intellektuell funktionsnedsättning. Desto fler vi är, desto starkare röst i samhället får vi. 

Tänk, om alla medlemmar skulle värva varsin ny medlem - då blir vi dubbelt så många! 
 
FUB:s logga förenklas!
 
Många av er har kanske redan sett FUB:s förenklade logga (bild bredvid). Nu kommer vi fram över endast använda detta. Det betyder att den ersätter den tidigare loggan (med FUB-ringarna, FUB, streck och texten "FUB, för barn unga och vuxna med utvecklingsstörning").

Den nya loggan består bara av FUB-ringarna och FUB (bild ovan). 
Med en förenklad utformning blir loggan tydligare, snyggare och enklare att använda rent grafiskt. Vi har också sett att ordet "utvecklingsstörning", som tidigare var en del av logotypens text, riskerar att stöta bort nya potentiella medlemmar. Särskilt yngre personer reagerar negativt inför ordet.

FUB byter inte namn! 
Att FUB:s logga har förenklats betyder inte att vi byter namn. Det långa namnet är fortfarande
”FUB, för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning”, men vi kommunicerar ut "Riksförbundet FUB” eller bara "FUB". När vi pratar om lokalföreningar säger vi, exempelvis, ”FUB Luleå”.
Läs mer om FUB:s logotyp på www.fub.se/logotyp.
 
Har du frågor eller synpunkter om nyhetsbrevet?
Rebecka Hartshorne, kommunikatör och organisationsstödjare.
Tel: 08 - 508 866 54,  e-post: rebecka.hartshorne@fub.se.