Senaste nytt från Gymnastikförbundet
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Nu släpper vi nya filmer där du får möta flera av våra uttrycksformer inom Svensk Gymnastik
 
Som en del i att lyfta fram och sprida våra fantastiska uttrycksformer inom Svensk Gymnastik har vi nu tagit fram filmer som visar flera av våra discipliner. Samtidigt som varje film djupdyker i en specifik disciplin vill vi också visa att Svensk Gymnastik är en helhet där olika former av gymnastik får ta plats.

Filmerna som släpps är: rytmisk gymnastik, gruppträning, kvinnlig artistisk gymnastik, manlig artistisk gymnastik, parkour, trampolin, hopprep och truppgymnastik. Alla filmer finns på vår YouTube-kanal och vi kommer under november att lyfta fram dem en och en i sociala medier. Dela och sprid gärna så att fler kan få ta del av den fina verksamhet som finns inom Svensk Gymnastik! Under nästa år kommer vi komplettera med fler filmer så alla delar av Svensk Gymnastik lyfts fram.

Besök Gymnastikförbundets Youtube-kanal här
 
Sveriges fem största förbund för inomhusidrott inleder samarbete med White arkitekter för framtidens idrottshall
 
Bristen på idrottshallar är stor i Sverige och det behövs hallar som är tillgängliga för flera aktiviteter och utövare. Därför inleder fem av de största förbunden för inomhusidrott; Basketboll-, Gymnastik-, Handboll, Innebandy- och Volleybollförbundet nu ett samarbete med White arkitekter för att ta fram ett koncept för den moderna idrottshallen.
 
Gymnastik.se blir en talande webb
 
Den extra uppmärksamme har kanske noterat Lyssna-knappen som numera finns på alla undersidor på gymnastik.se. Funktionen heter ReadSpeaker och är ett verktyg vi börjat arbeta med för att göra information från oss tillgänglig för fler. Målet är att nå ut längre med vårt innehåll och att kunna möta behovet hos fler målgrupper. Vi hoppas att Riksidrottsförbundet och andra specialförbund blir inspirerade och provar – idrotten behöver bli tillgänglig för fler och då behöver vi också göra oss mer tillgängliga.

Initiativet till en talande webb kommer från början från alla kan gympa-kommittén. Under ett av sina möten kom det upp att en gymnastikintresserad kvinna med synnedsättning ville höra mer om gymnastik. Men hon hade inte kunnat tillgodogöra sig den information hon sökte och i hennes fall handlade det om att hon behövde få informationen uppläst.

Läs mer här
 
Gymnastikförbundet söker författare
 
Barngymnastik: Är du kunnig inom barngymnastik och bra på att skriva? Här har du möjlighet att författa deltagarmaterialet till kommande kurser, baserat på instruktioner från expertgruppen. Läs mer här
 
Truppgymnastik: Innan vi vet ordet av det är det dags att skapa deltagarmaterialet för truppgymnastikens kurser. Kursernas deltagarmaterial kommer att ha stor fokus på teknik och metodik. Läs mer här
 
Medförfattare till kurser i biomekanik: Under våren 2020 ska materialet till våra nya kurser inom området träningslära skapas. Som underlag har vi ett gediget material framtaget av professor Keith Russell vid University of Saskatchewan i Kanada. Nu söker vi en person som kan omforma detta underlag till manus för två webbaserade distanskurser, Biomekanik A respektive Biomekanik B. Läs mer här
 
Gymnastikforum 2019
 
Helgen 5-6 oktober samlades 250 gymnastikentusiaster från hela Sverige på Scandic Infra City i Stockholm för att ta del av Gymnastikforum 2019. Det blev en fullspäckad helg med workshops, föreläsningar och möten mellan människor som brinner för gymnastik.

- Helgens olika föreläsningar och arbetspass har alla haft gymnastikens goda ledarskap som genomgående tema. Att få uppleva bruset av alla diskussioner, skratt och erfarenhetsutbyten under en helg som denna är något som jag hoppas att många fler kommer få uppleva framöver, säger tf generasekreterare Pia Josephson.

Läs mer om Gymnastikforum 2019 här
 
Första baskurserna genomförda
 
Helgen den 5-6 oktober 2019 gick de första kurserna av Gymnastikens baskurs - träning och tävling av stapeln i Ängelholm och Stockholm. Kurserna ersätter sedan 1 oktober 2019 den tidigare Baskurs barn och ungdom som har haft omkring 1700 deltagare per år.
 
Det är stora förändringar från den gamla till den nya baskursen och mycket nytt för även erfarna utbildare att sätta sig in i. För att ge alla utbildare ett extra stöd kommer mentorer vara med och coacha utbildarna under den första kursen som varje utbildare håller. Långsiktigt är det också en investering för att hjälpa utbildarna att hålla likvärdiga utbildningar i hela landet.

Läs mer om Gymnastikens baskurs - träning och tävling här
 
Intro Svensk Gymnastik – uppskattad av både nya och erfarna ledare
 
Nyligen lanserade vi Intro Svensk Gymnastik, en kostnadsfri distanskurs för alla ledare inom Svensk Gymnastik. Kursen är sedan 1 oktober ett förkunskapskrav för alla andra kurser som Gymnastikförbundet erbjuder. Ni är många som redan gjort och utvärderat kursen och responsen vi har fått är mycket positiv, vilket givetvis gläder oss!

Läs några av svaren från undersökningen här

Inte gått kursen än? Intro Svensk Gymnastik hittar du här på Gymnastikförbundet utbildningsportal
 
Gör som Vittangi Sportklubb – Vaccinera klubben
 
Vaccinera klubben är ett upplägg som hjälper föreningar att ge sina ledare grundläggande kunskaper gällande dopingregler. Via vaccineraklubben.se får styrelsen eller en arbetsgrupp göra ett kunskapstest, under handledning diskutera dopningsfrågor, samt upprätta en förebyggande handlingsplan och en beredskapsplan.

En av flera medlemsföreningar som har gjort det är Vittangi Sportklubb (VSK), de är även den senaste medlemsföreningen att förnya deras vaccinering. VSK är en ideell idrottsförening i Kiruna kommun med 500 medlemmar. De erbjuder bland annat barngymnastik och gruppträning (Gymmix), samt andra aktiviteter som badminton, skidor, löpning och cykling.

Läs mer om Vittangi Sportklubbs arbete med Vaccinera klubben här
 
Ny kollektion i Gymnastikshoppen
 
Uppdatera din träningsgarderob eller profilera dig med nya plagg och produkter för Svensk Gymnastik eller Gymmix. Kläderna är i funktionsmaterial och kommer från märket Craft. Missa inte att spana in de nya träningsskorna som kommer i färgerna grått och gult.

JUST NU: Erbjudande där du får en mössa vid köp över 600:-

Se nya kollektionen i Gymnastikshoppen här
 
Erbjudanden från Vera Sport
 
Erbjudande Milano - Köp tävlingsdräkter så får du/föreningen träningsdräkter utan kostnad!

Stöd ditt gymnastiklandslag från läktaren med en supporter t-shirt. 50 kr går till den gymnastikdisciplin du bestämmer.

Läs mer här
 
Uppesittaren – en stor intäktsmöjlighet för gymnastikföreningar!
 
Försäljning av BingoLottos Uppesittarlotter är en stor del av många föreningars årliga intäkt och genererade 2018 ett överskott på 52 miljoner varav 519 000 kr till gymnastikföreningar inom Svensk Gymnastik. Genom att engagera era medlemmar och börjar sälja i god tid ökar möjligheten att förverkliga några av föreningens drömmar och mål. När alla hjälps åt blir belastningen minimal och utdelningen maximal! Varför inte mobilisera medlemmarna i din förening också?

Uppesittarlotten finns i tre olika varianter: enkellott, dubbellott och X5 (ger 5 ggr vinsten!). BingoLottos Uppesittare syns i TV-reklam, utomhusreklam, i butiker och hos föreningar. Folkspels massiva marknadsföring av Uppesittarlotten under december månad blir en stor draghjälp i försäljningen. Efterfrågan är stor vilket gör lotterna lättsålda och pengarna lättförtjänta!

Hur gör vi för att sälja? Kontakta Folkspels innesäljare på tel 0771-72 72 00 om du vill beställa lotter eller har frågor.
 
 
Gör som landslagen – prestera optimalt med Craft!
 
Svenska sportvarumärket Craft, som är nära samarbetspartner till Gymnastikförbundet, förser utövare och ledare i de svenska gymnastiklandslagen med en komplett kollektion för träning, tävling och representation.

Nu finns det möjlighet för din gymnastikförening, oavsett nivå, att skapa en föreningskollektion tillsammans med Craft.

Läs mer här om hur ni kan stärka föreningskänslan och optimera prestationsförmågan tillsammans med ett av världens starkaste sportvarumärken