Nu finns kvartalsrapport 3, 2019 tillgänglig att läsa.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Oktober 2019
 
Kvartalsrapport 3, 2019
Starkt år – turbulent kvartal
Det senaste kvartalet var minst sagt turbulent men stark utveckling så här långt i år för våra alla våra aktie- och räntefonder. På ett övergripande plan kvarstår osäkerheten både vad gäller konjunktur- och ränteutveckling medan det på bolagsnivå varit mer blandade utfall. Sammantaget har detta gjort att kvartalet har kännetecknats av svängiga finansmarknader och stora kursrörelser.
På Spiltan Fonder tar vi självklart intryck av marknadsrörelserna men vi har sedan start 2002 valt att, och kommer fortsatt att, fokusera på det vi kan påverka själva – det vill säga att välja rätt bolag att investera i. Det har över tid visat sig vara en framgångsrik strategi.
Som fondsparare är det på samma sätt lika viktigt att fokusera på det du själv kan påverka, att välja fonder utifrån din egen riskvillighet, då den valda risknivån över tid avgör möjlig avkastning. Givet att du har gjort ett välgrundat och medvetet val av bolag eller fond att spara i är det centralt att helt enkelt våga lita på det beslut du har tagit. Det kallar vi på Spiltan Fonder att ha ekonomiskt självförtroende.
Vi erbjuder fonder i olika riskklasser och såväl ränte- som aktiefonder. Tänk på att du kan kombinera våra fonder för att bygga din egen fondportfölj utifrån vilken risk du vill ta i ditt sparande. Nu kan vi även erbjuda Spiltan Enkel, ett färdigt paket med fonder för ditt långsiktiga sparande.

Välkomna alla nya andelsägare och ett stort tack till er alla som redan sparar med oss!

Stort intresse för vår nya fond - Spiltan Enkel
Det ska vara enkelt att spara i fonder. Spiltan Enkel är en fond för alla som helt enkelt vill ha ett färdigt paket med fonder för sitt långsiktiga sparande. Enkel är en fond-i-fond bestående av en mix av våra fonder med fördelningen 70 procent aktiefonder och 30 procent räntefonder. Spiltan Enkel ger god riskspridning med tyngdpunkt på Sverige. Vi justerar regelbundet de ingående fondernas vikter så att fördelningen inte påverkas av att fonderna utvecklas olika. Du betalar en avgift som speglar vad du betalat om du själv valt att spara i de underliggande fonderna med motsvarande fördelning. Med andra ord tar vi ingen extra avgift för att förvalta Spiltan Enkel. Spiltan Enkel finnas tillsvidare endast hos oss på Spiltan Fonder där du som kund kan välja att spara i traditionell fonddepå eller i Investeringssparkonto, ISK.
Besök gärna vår hemsida för mer information om våra fonder och hur vi arbetar.

Framgångsrik och prisbelönad fondförvaltning i över 17 år
Träffa oss på vår Sverigeturné. Håll utkik på vår hemsida under Kalendarium så vet du när vi är på en sparträff nära dig. Vi kommer också att besöka en del orter i egen regi under hösten och du finner information om tid och plats nedan. 
Avslutningsvis vill vi tacka för förtroendet att vi får förvalta ditt sparande. Ingen kan garantera något för framtiden, däremot kan vi garantera att vi gör allt för att samtliga av våra fonder skall ge en långsiktigt god avkastning. Du är alltid välkommen att ta kontakt med oss på telefon: 08-545 813 40 eller e-post: fonder@spiltanfonder.se.


Med vänliga hälsningar och en önskan om en solig höst
Spiltan Fonder
 
Kvartalsrapport 3, 2019
 
Nedan och på vår hemsida kan du läsa fondrapporterna för kvartal 3, 2019. Du kan även läsa om vår investeringsfilosofi, hur vi investerar ansvarsfullt och hur det fungerar när man är kund hos Spiltan Fonder. På hemsidan finns alltid aktuella nyheter och där kan du även logga in och se ditt sparande.
Aktivt förvaltade aktiefonder:
 
Spiltan Aktiefond Sverige:
En fokuserad Sverigefond

Spiltan Aktiefond Stabil:
Ett riktigt bra bassparande

Spiltan Aktiefond Småland:
Närinvesterat är klokt

Passivt förvaltade aktiefonder:

Spiltan Aktiefond Investmentbolag:
Ett smart alternativ till index

Spiltan Globalfond Investmentbolag:
En smart globalfond
Aktivt förvaltade räntefonder:

Spiltan Högräntefond:
En flexibel räntefond

Spiltan Räntefond Sverige:
En modern korträntefond

Fond-i-fond:

Spiltan Enkel:
Ett enkelt sparande
 
Lars Lönnquist har framgångsrikt
förvaltat Högräntefonden sedan 
start 2014.
Utvalda nyheter under kvartalet

Placera lyfter fram Aktiefond Stabil som exempel på en aktivt förvaltad fond som levererat goda resultat över tid. Läs hela artikeln här:
"Tio köpvärda fonder i oktober".

Företagsobligationsfonder är populärt och Spiltan Högräntefond är en av de fonder som får störst inflöden. Läs en intervjun med Lars Lönnquist, förvaltare av Högräntefonden, och lär dig mer om hur företagsobligationer funkar här:
"Så investerar du i företagsobligationer".

Pär Andersson, förvaltare av Aktiefond Småland, berättar i Placerapodden om hur han tänker när han förvaltar fonden och varför Småland är en intressant region att investera i. Lyssna på poddavsnittet här:
"Därför är det stor risk för mörkt börshöst".
 
Träffa oss på vår Sverigeturné

Vi deltar på många fondkvällar runt om i Sverige. Nedan ser du vilka som hittills är inbokade. Kika gärna i vårt Kalendarium på vår hemsida då nya orter och datum tillkommer löpande.
 
Datum OrtAktör
2 oktJönköpingAktiespararna
14 oktUmeåPrivata Affärer Stora Placeringskvällen            
21 oktStockholmPrivata Affärer Stora Placeringskvällen
21 oktVäxjöAktiespararna Stora Fondkvällen
22 oktKalmarAktiespararna Stora Fondkvällen
6 nonFalunAktiespararna
7 novMoraAktiespararna
19 novGöteborgPrivata Affärer Stora Placeringskvällen

Under hösten besöker vi även i egen regi följande städer och vill bjuda dig som sparar direkt hos oss till en lunchpresentation. Vi kommer bland annat att berätta om vår nya fond Spiltan Enkel och varför vi startat
fonden.
  • Uppsala, den 11 oktober kl 12:00, Bishop Arms, Bäverns gränd 17.
  • Stockholm, den 24 oktober kl 12:00, Spiltan Fonder-kontoret, Riddargatan 17.
  • Norrköping, den 13 november kl. 12:00, Elite Grand Hotel Norrköping, Tyska Torget 2.
  • Malmö, den 14 november kl. 12:00, Elite Hotel Savoy, Norra Vallgatan 62.
  • Örebro, den 12 december kl 12:00, Elite Stora Hotellet, Drottninggatan 1.
Ta gärna med en vän som du tror kan vara intresserad av Spiltan Fonder. Vi bjuder på lunch.
Vi som håller i presentationen är Jonatan Winge & Simon Settergren, privatkundsansvariga på Spiltan Fonder.
Mejla ditt intresse till fonder@spiltanfonder.se och meddela vilken stad du är intresserad av. Begränsat antal platser, först till kvarn!
 
 
Riskinformation: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade kapitalet. Faktablad och informationsbroschyr kan beställas från Spiltan Fonder: 08-545 813 40 eller hämtas på www.spiltanfonder.se.