Senaste nytt från Boverket
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
30 september 2019
Lyftkran vid husfasad med blå himmel i bakgrunden.
Foto: Andreas Blomlöf
Tipsa oss och bidra till ett bättre byggande!
 
Boverket tar nu emot tips och erfarenheter från branschens aktörer för att ta del av goda exempel och upptäcka systematiska fel. Vi är intresserade av information om vanliga fel, nya problem och goda exempel som kan bli vägledande för andra.

Läs mer och skicka in ditt tips på Boverkets webbplats
 
Boverkets regler för vedspisar tas bort
 
Boverket har beslutat att reglerna för köksspisar (vedspisar) som främst är avsedda för matlagning tas bort från och med den 1 oktober 2019. Det innebär att köksspisar som eldas med ved inte längre omfattas av utsläppskraven.

Läs mer på vår webbplats
 
Nu är det dags att mäta radonhalten
 
Om du vill mäta radonhalten under vintern 2019/2020 är det dags att börja nu. Ju fortare du får besked, desto tidigare kan du söka radonbidrag och påbörja saneringen. För att kunna ansöka om bidrag ska radonhalten undersökas under eldningssäsongen som är från oktober till april. Om du har för höga halter av radon i ditt hus kan du få saneringsbidrag för 50 procent av kostnaden upp till maximalt 25 000 kronor.

Läs mer om radon och radonbidraget på Boverkets webbplats
Ett par med sitt barn sitter på trappan framför dörren till ett hus.
Foto: Marcus Brunström
 
Boverket och Energimyndigheten håller hearing om renoveringsstrategin
 
Energimyndigheten och Boverket har fått i uppdrag att ta fram förslag på en långsiktig renoveringsstrategi. Den 16 oktober kommer vi att hålla en hearing där du har möjlighet att lämna synpunkter på den föreslagna strategin. Hearingen är kostnadsfri att delta på och kommer att hållas i Stockholm samt via webbsändning.

Anmäl dig via Boverkets webbplats
 
Hon blir moderator på konferensen "Bygg hållbara samhällen med plats för alla"
 
Eva Krutmeijer är moderator och forskningskommunikatör med inriktning på frågor kring klimat, miljö och hållbar utveckling. Hon är utbildad naturvetare med inriktning mot fysikalisk kemi och har tidigare bland annat varit informationschef vid Kungl. Vetenskapsakademien.

Eva kommer alltså till konferensen den 21 november. Kommer du? Läs mer om konferensen och anmäl dig på Boverkets webbplats!
Porträttbild på Eva Krutmeijer.
Foto: Hedda Krutmeijer
 
På gång
 
I kalendern hittar du möten och konferenser som Boverket deltar i.
Kalender
Skicka vidare
 
Tipsa en kollega eller vän om Boverkets nyhetsbrev!
Skicka vidare
Författningssamling
 
Här hittar du Boverkets författningssamling, BFS.
Författningssamling