Senaste nytt från Gymnasieantagningen
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Inför gymnasieantagningen år 2020 går vi över till det nya antagningssystemet Indra. I det här specialnumret kan du bland annat läsa om förändringar avseende struktur och innehåll på både externwebben och internwebben, samt nya manualer och instruktionsfilmer för Indra.
Länk till information om Indra
Indra
Indra för administratörer är här!
 
I morgon, den 1 oktober, öppnar inloggningen till Indras så kallade ”adminsida”, vilken är till för alla oss som jobbar med antagning. Äntligen!

Alla som har fått en behörighet i Indra kommer att få ett välkomstmejl under förmiddagen med information och inloggningsuppgifter. Om du inte får ett mejl och behöver komma åt adminsidorna kan du kontakta oss på indra-support@storsthlm.se.

Observera att det kan bli lite "trångt" i Indra de allra första dagarna, eftersom många kommer att vilja logga in samtidigt. Det kommer eventuellt att göra systemet lite långsammare, men längre fram är det förhoppningsvis inte ett problem.

Händelser under hösten


Under oktober månad kommer systemet att börja skicka ut arbetsuppgifter från systemet till de roller som är berörda. Sidorna för de sökande öppnar först den 4 november, då de kan se utbildningsutbudet för år 2020.

Aktuella händelser i höst
Hej, jag heter Indy!
Webbplatserna
Omarbetad struktur på webbplatserna
 
I samband med lanseringen av det nya antagningssystemet passar vi på att ge både externwebben och internwebben (den interna informationssidan) ett ansiktslyft. Båda webbplatserna har fått en helt ny struktur samt genomarbetat innehåll, som vi hoppas kommer att underlätta för dig att hitta information. Arbete pågår fortfarande!

Vi kallar nu den interna informationssidan kort och gott för Internwebben. Ni som har arbetat länge med oss och antagning har säkert också hört smeknamnet Moroten. För att det inte ska vara förvirrande och krångligt kommer vi att försöka vara konsekventa med det nya namnet.

Ett exempel på förändringar i strukturen på internwebben är att vi har tagit bort sidan "Tidplaner", eftersom behovet av dem försvinner i och med automatiskt utskickade arbetsuppgifter från det nya antagningssystemet. Läs mer om förändringar avseende struktur och innehåll i artikeln nedan.


Ny informationsstruktur på internwebben och externwebben
Tipsa gärna om elevfilmen

Elevfilmen om Indra är en bra introduktion för de ungdomar som ska söka till gymnasiet. Tipsa gärna om filmen och använd den som informationsstöd.
Play movie
Indra
Ny webbaserad användarmanual för Indra
 
När du är inloggad i Indra kommer du som administratör ha tillgång till webbintegrerade hjälpavsnitt. Du kommer också att kunna se manualen i sin helhet på en separat webbplats. Indramanualen är byggd i systemet ClickHelp. Under morgondagen kommer ni att få ett välkomstmejl till Indra där det också finns mer information om manualen.

Kika in i Indramanualen redan nu
Nya instruktionsfilmer för Indra

Vi har nu tagit fram fyra instruktionsfilmer till där vi går igenom hur betygs- och elevregistrering går till i Indra. Alla filmerna, inklusive grundkursen, är även integrerade i Indramanualen samt listas på internwebben.

Grundkurs Indra
 
 
 
 
Kontakt med Gymnasieantagningen
Ny e-postadress från den 1 oktober
 
Från den 1 oktober har vi nya kontaktuppgifter och kontakttider för dig som arbetar med antagning.

E-post: indra-support@storsthlm.se
Telefon: 08-580 080 00 (måndagtorsdag 14.0015.00)

Den gamla e-postadressen gyantagningen@storsthlm.se gäller nu endast allmänheten, sökande, vårdnadshavare med flera. Förändringen innebär också att du inte längre ska skicka direktmejl till en handläggares egen e-postadress. Syftet är att ni snabbare ska få hjälp av rätt person och att mejlen inte "fastnar" hos en enskild handläggare.
Behovet av tidsplaner i din egen kalender försvinner i och med de automatiskt tilldelade uppgifterna som skickas ut via e-post, men du kan fortfarande få en överblick av hela antagningsprocessen på Indra.

Tidslinjen ser du på Indras startsida när du loggar in. De händelser under året som berör dig och som är kopplade till de behörigheter du fått ser du genom att klicka på ”Visa kalendervy” under Arbetsuppgifter på startsidan
.
Nyhetsbrevet
Nästa nyhetsbrev kommer i slutet av november
 
Det var allt vi hade att bjuda på denna gång! I nästa nyhetsbrev kommer vi bland annat att rapportera om Gymnasiemässan och mottagandet av de elevmötande sidorna av Indra.

Det är samma inloggningsuppgifter till internwebben som tidigare. Saknar du inloggningsuppgifterna kan du mejla till indra-support@storsthlm.se.