FUB:s nyhetsbrev för styrelser
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Välkommen till Styrelsenytt!
 
September 2019
 
Styrelsenytt får du som sitter i styrelsen i lokalföreningar och länsförbund. Här får du veta vad som händer och vad som påverkar styrelsearbetet. Du får påminnelser under föreningsåret, till exempel när det är dags att skriva och skicka in motioner eller när det är dags att skicka in årsrapporter. Du får också veta hur du ska göra så att det blir rätt och lätt.Du får veta när det kommer nyheter i Resursbanken och annat som kan underlätta ert viktiga styrelsearbete.

fub.se/nyhetsbrev samlar vi alla våra nyhetsbrev. Under respektive sida för de olika nyhetsbreven finner du en utskriftsbar PDF-fil av detta nyhetsbrev (klicka på "Bilagor").


 
FUB:s aktivistvecka 2019
Har er lokalförening någonting planerat under aktivistveckan (v. 39)? Berätta gärna vad ni har planerat! Vi vill besöka så många lokalföreningar vi kan under aktivistveckan.  

Mejla rebecka.hartshorne@fub.se. 
Fotografera gärna under era aktiviteter! Det går jättebra att fotografera aktiviteter med hjälp av en mobilkamera. Om ni tar bilder under aktivistveckan och vill visa dessa i tidningen Unik, mejla bilderna till rebecka.hartshorne@fub.se!
Har ni inte fått våra tidigare utskick inför aktivistveckan? Här hittar du alla!
 
Hälsning från Zarah Melander: 

Hej!

Jag kommer avsluta min tjänst som skolombudsman och projektsamordnare på FUB. Från oktober kommer jag arbeta som utvecklingsledare på Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) och kommer därmed flytta från Stockholm till Växjö. På myndigheten kommer jag bland annat arbeta för att stärka fritiden för unga med funktionsnedsättning.

Det ska bli spännande med en ny utmaning, men det känns givetvis också tråkigt att lämna FUB, alla medlemmar, förtroendevalda, kollegor i Skolkommittén, projektkollegor och bästa kollegor på rikskansliet. Under min tid på FUB har jag haft förmånen att få starta upp flertalet utvecklingsprojekt med syfte att förbättra situationen för FUB:s målgrupp, samt arbetat för att stärka allas rätt till utbildning genom hela livet. Det arbetet har varit viktigt och utmanande – men också väldigt roligt! Förhoppningsvis kommer jag kunna ta med mig mycket nyttig ”FUB-kunskap” in i myndigheten och i mitt fortsatta arbete.

Stort tack för denna tid FUB!

Vänligen,
Zarah Melander,
Ombudsman och projektsamordnare

 
 
Office 365 - för er i styrelsen 

Microsoft Office 365 är datorprogrammet som ger er access till FUB:s Intranät. På Intranätet hittar ni bl.a.  värdefulla dokument för ert styrelsearbete. Det är viktigt att någon i er styrelse har tillgång till Intranätet.

För att få inlogg, vänligen kontakta Robert, robert.gardsater@fub.se.
 
Som medlem i FUB, eller som nära anhörig till medlem, har du möjlighet att teckna förmånliga försäkringar anpassade efter dina behov. Unik Försäkring har just nu en kampanj som ger dig
20 % rabatt på deras bilförsäkring. Kampanjen gäller vid nytecknande och är tidsbegränsad
fram t.o.m. 2019-10-21.
Uniks Bilförsäkring tillämpar samma premienivå oavsett om din bil är anpassad eller inte. Om du vill passa på att teckna deras bilförsäkring gör du samtidigt en god sak för miljön då den är miljömärkt med Bra Miljöval. Det innebär att du kan vara säker på att din försäkring tar hänsyn till miljön och lever upp till de tuffa krav som Naturskyddsföreningen satt upp.

Vill du ta del av rabatten eller tala med en rådgivare ring 010-33 00 217 eller mejla info@unikforsakring.se. Du kan också läsa mer om Unik Försäkring på deras hemsida.
 
Länsförbundsträff

I november är det dags för årets länsförbundsträff. Nu behöver vi er hjälp med att planera innehållet till träffen. Vad tycker ni att vi ska prata om? Har ert länsförbund särskilda önskemål? För att så många som möjligt ska kunna delta kommer träffen att vara digital. Mer information om det kommer.

Klicka här för att tipsa om innehåll till träffen.
Nätverksträff för anställda

I höst är det även dags för årets nätverksträff för anställda. Den berör de lokalföreningar som har en/flera anställda. Även här tar vi gärna emot förslag på innehåll som vi kan diskutera tillsammans under träffen.

Mejla era önskemål till Attila, attila.fabian@fub.se.
 
Nytt medlemssystem
- men hur fungerar det? 


Äntligen har vi fått ett nytt medlemssystem! Vi håller fortfarande på att lära känna det nya systemet, vilket även ni i lokalföreningarna behöver göra. 

Det nya systemet är något enklare att arbeta i än det gamla. Du hittar medlemssidan på FUB:s webbsida. I spalten till vänster finns manualer för hur ni använder systemet - hur ni loggar in och var ni hittar olika funktioner.

Även medlemmarna kommer åt Medlemssystemet. Där kan de uppdatera sina kontaktuppgifter, vilket är viktigt för att både vi och ni ska kunna nå medlemmarna med information. Uppmana gärna era medlemmar att uppdatera sin e-postadress, telefon och postadress. Det underlättar arbetet för alla!
 
Adressetiketter-
hur får man ut dom ur medlemssystemet?


Många av våra föreningar hör av sig och vill veta hur man tar ut adressetiketter från det nya medlemssystemet. Så här gör ni:

1. Logga in på medlemssidan (klicka för att komma till "Mina sidor")
2. Klicka på förstorningsglaset till höger om "Medlemmar".
3. Vid "Välj rapport", välj om du vill ha en PDF-fil sorterat på efternamn eller postnummer.
4. Klicka på PDF-symbolen
5. Öppna PDF-filen
6. Skriv ut filen. Det går att köpa färdiga A4-papper med etiketter på. Rapporten du har laddat ner är anpassat för etiketter av märket "Laseretikett 70x37,1 mm" (det är 3 etiketter på rad, 8 på längden).
 
Följ oss i sociala medier! 
 
hej
 
Information om förenings och styrelsearbete
Rebecka Zackrisson, organisationsstöd och kommunikation.
Tel: 08 - 508 866 54, e-post: rebecka.zackrisson@fub.se