Nya utbildningstillfällen, nya fältnamn i RSK-filen och titta gärna på våra kundcase
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
NYA UTBILDNINGSTILLFÄLLEN

Under hösten 2019 kommer vi att ha tre nya utbildningstillfällen. Har ni nyanställda som inte gått utbildning så brukar det vara värdefullt att få komma till oss på en endagskurs. De datum vi har kurser är 16/10, 30/10 och 13/11.

Den som går kursen kommer att få större insikt i varför man behöver göra så innehållsrika ansökningar som möjligt, får tips om de enklaste sätten att arbeta i systemet och naturligtvis också tips på hur man undviker de vanligaste felen och var man hittar tips och trix i administrationsverktyget.

En kort introduktion till ETIM finns också med på eftermiddagen.

Kurserna hålls i vår lokal på Drakenbergsgatan. Ta med egen dator, eftersom ni kommer att arbeta en del med ert eget sortiment i ETIM-delen. Kursen startar klockan 9.30, men kontoret är bemannat från 9.00. Vi brukar hålla på till klockan 15.30 senast.

OBS! Man kan endast anmäla sig via sidan. Ingen anmälan över telefon eller mail.
Anmälan sker här: http://www.vvsinfo.se/rsk-databasen/aktuella-utbildningar/
 
UPPDATERING AV FÄLTNAMN OCH FÄLT

En uppdatering har skett av innehållet i RSK-filen (och motsvarande i SEGEL-filen för elbranschen). Arbetet med att definiera de nya fälten har gjorts av PDM-gruppen och syftet har varit att konvergera format och innehåll på efterfrågad produktinformation i installationsbranschen. Därav har även vissa namnändringar skett på befintliga fält.

Nya fält:
  • Modell
  • Grupperingsord
  • Produktbeskrivning Engelsk
  • Roterande bild
Namnändrade fält:
  • Produktbeskrivning (tidigare Längre beskrivning)
  • Benämning Svensk (tidigare Egen benämning Svensk)
 
HUR ANVÄNDS RSK-DATABASEN?

Är man nyfiken och intresserad av hur andra använder RSK-databasen, så kan man titta under rubriken KUNDCASE på vår hemsida.

Där beskriver några olika verksamheter hur de arbetar med RSK-databasen, eller innehållet i databasen, idag.