En ny början
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
En ny början...
 
Vi hoppas att ni alla har haft en härlig sommar.
Men nu är det äntligen dags att få träffas igen och få fira gudstjänst tillsammans. 

Det kommer att bli en spännande och annorlunda höst.
För andra gången i församlingens historia står vi utan egen lokal. Det innebär nya utmaningar, men också nya möjligheter. 

När vi firar gudstjänst kommer vi att fira det i lånade lokaler. Först ut är Finska kyrkan i Rotterdam som lånar ut sina lokaler till oss den 1 Sept.
Vi vill också utnyttja möjligheten att finnas på ett tydligare sätt över hela Nederländerna och letar nu efter en lokal att låna för att fira gudstjänst i Den Haag och i Amsterdam. 
Du som församlingsmedlem är nu extra viktig! Församlingen och dess verksamhet kommer alltid att vara beroende av sina frivilliga. Det är ni som Är och Bär Svenska kyrkan i Nederländerna. 
Tack för ditt stöd och ditt engagemang!

/Maria Scharffenberg, Kyrkoherde
 
Gudstjänst 1 September
 
Söndag 1 september kl 11:00 träffas vi i Finska kyrkans lokaler på 's-Gravendijkwal 64, 3014 EG Rotterdam.

Efter gudstjänsten är det självklart kyrkaffe!
Varmt Välkomna!
 
 
Vill du sjunga i kör?
 
Tycker du om att ta dig ton? Vill du sjunga i kör? Vana som ovana, de som kan eller de som tror att de inte kan. Alla är ni välkomna att vara med i Svenska kyrkans kör!
Kontakta Gunilla Hendricks på 06 41 52 06 28 så berättar hon mer eller skicka ett mail till nederlanderna@svenskakyrkan.se
 
Kyrkvärd och Cafévärd
 
Kyrkvärd/Gudstjänstvärd
 
Cafévärd
 
Kyrkvärdens uppgifter är att assistera prästen före och under gudstjänsten. Att dela ut psalmböcker till de som kommer. Att läsa texterna under gudstjänsten. Att hjälpa till och dela ut nattvard. Att ta upp och efter gudstjänsten räkna kollekten. Att läsa förbönen. 
Man kan vara flera som delar på kyrkvärdsuppgifterna i samma gudstjänst. Du väljer själv i samråd med Maria vilken eller vilka uppgifter du vill göra. 
Det finns ingen åldersgräns vare sig nedåt eller uppåt. 
Kontakta Maia så berättar hon mer!
Att efter gudstjänsten få samlas och dricka en god kopp kaffe, äta en kanelbulle eller annan god kaka är viktigt. Gemenskapen och samvaron oftast viktigare än vad som serveras. 
Cafévärdens uppgift är att hjälpa till att koka kaffet, se till att serveringen fungerar och ta hand om disken efteråt. 
Vill du bidra med Kanelbullar? Eller bara koka kaffe? Eller har du recept på en fantastisk sockerkaka du vill bjuda församlingen på? 
Hör av dig till Maria!
 
Glöm inte medlemsavgiften....
 
Vi vill alla att Svenska kyrkan skall fortsätta att verka och finnas i Nederländerna. Nu om någonsin är Din medlemsavgift viktig! Vår ekonomi är helt beroende av medlemsavgifter och gåvor.
Med din medlemsavgift bidrar Du till att vi tillsammans kan bedriva Svenska kyrkas verksamhet i Nederländerna och fortsätta att finnas här även för framtida generationer. 
Det vi bland annat erbjuder är gudstjänster, dop, hembesök, företagsbesök, barngrupp, körer, Tisdagstrupp mm. Även de svenska traditionerna som exempel Svenska nationaldagen, midsommar, och Lucia är viktiga för oss.
Har du som medlem tips och ideer på fler aktiviteter är du  varmt välkommen att kontakta oss.
 
Avgift:
Enskild: € 50,-
Familj: € 80,-
Medlemsavgiften kan föras över till nedan konto, eller betalas kontant eller med Pin. Glöm inte att skriva in avsändarens namn och adress eller e-postadress på inbetalningen.
Betala till: Bank ABN-AMRO
(medlemsavgift) NL32ABNA0587408898
(gåvor) NL10ABNA0533533457

Tack för ditt stöd!