Boverket samordnar nationellt arbete för klimatanpassning, bygg och konstruktionsreglerna ses över och flera aktuella konferenser i höst.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Augusti 2019
Arena Arkitektur och gestaltad livsmiljö är ett koncept för två dialogmöten som Boverket genomför under hösten 2019. Foto:Anton Hjärtmyr
Arena arkitektur och gestaltad livsmiljö
 
Arkitekturdagarna 4-5 september i Malmö är fyllda av mingel, föreläsningar, debatt och inspiration. Fritt inträde, ingen anmälan krävs. Konferensen livestreamas på Sveriges Arkitekters webbplats.
 
Kom och delta i lanseringen av Arena arkitektur & gestaltad livsmiljö klockan 12.00-13.00 den 4 september, där Boverket vill diskutera och fördjupa den nationella politiken; Gestaltad livsmiljö, på lokal nivå? Centralt i politiken är arkitektur och design som verktyg för att möta och hantera våra samhällsutmaningar.
 
Från Boverket deltar
  • Helena Bjarnegård, riksarkitekt, om arkitektur och gestaltad livsmiljö
  • Sonia Andersson, uppdragsledare, om ohälsa
  • Daniel André, utredare, och Caroline Stigsdotter, uppdragsledare, om digitalisering
  • Micael Nilsson, expert, om bostadsbristen
Läs mer om Arena Arkitektur & Gestaltad livsmiljö på Boverkets webbplats
Läs mer om Arkitekturdagarna på Sveriges Arkitekters webbplats 
Länk till livestreaming av Arkitekturdagarna på Sveriges arkitekters webbplats
 
Boverket ser över bygg- och konstruktionsreglerna
 
Syftet med översynen är att så långt det är möjligt skapa ett förenklat och konsekvent regelverk. Det handlar bland annat om att se över reglernas struktur och hur detaljerade reglerna ska vara. Boverkets uppdrag ska redovisas till regeringen senast den 20 december 2020.

Läs mer om uppdraget på Boverkets webbplats
 
Boverket samordnar nationellt arbete för klimatanpassning
 
Stigande hav, ökad nederbörd och ökade risker för ras, skred och erosion är något som samhället måste lära sig att hantera. Boverket ska på regeringens uppdrag samordna det nationella klimatanpassningsarbetet för den byggda miljön. I uppdraget ingår bland annat att stödja kommunerna i deras arbete med med samhällets anpassning till ett förändrat klimat. Boverket leder arbetet som ska utföras i samverkan med SMHI, SGI, länsstyrelserna och MSB.

Läs mer på Boverkets webbplats.
 
Digitala detaljplaner är temat på höstens första webbseminarium. Foto: Boverket
Webbseminarium: Framtiden med enhetliga digitala detaljplaner
 
Onsdagen den 25 september klockan 14.00-15.00 sänder Boverket ett webbseminarium om varför vi behöver digitala detaljplaner. Det pågår mycket innovation kopplat till digitala detaljplaner men är förväntningarna på digitala detaljplaner rimliga? Om allt ska kunna räknas ut och automatiseras, krävs detaljplaner på en detaljnivå som lagen inte alltid tillåter. Enligt PBL ska bara den reglering göras som krävs för att uppfylla planens syfte. Dessa frågor lyfter vi och diskuterar.

Läs mer om innehållet och hitta länken till webbseminariet på Boverkets webbplats
 
 
Foto: Bingo Rimér
Kjell A. Nordström kommer till Boverkets konferens Bygg hållbara samhällen med plats för alla! Kommer du?
 
Kjell A. Nordström är ekonomie doktor, föreläsare och författare och har tidigare arbetat som forskare och lärare vid Institute of International Business vid Handelshögskolan i Stockholm. Han är en efterfrågad föreläsare och nu är det klart att han kommer till Boverkets konferens den 21 november 2019.

Läs mer om konferensen och föranmäl dig på Boverkets webbplats.
 
Socialt bygggande och modernt självbyggeri
 
Vem bygger vi för och vem får vara med och bygga? På konferensen i Göteborg den 19-20 september tas ett grepp om framväxande nya och nygamla former av byggande där motorn utgörs av människor i social samverkan. Boverket är en av initiativtagarna och vi medverkar också som föreläsare. Sista anmälningsdag är den 12 september. 
 
 
Foto: Linda Kummel
Konferens 10 september: Statens stoltheter 2019
 
Samverkansforum är ett nätverk som består av statliga fastighetsägare och förvaltare. Genom samverkan ska nätverket driva utveckling och effektivisering inom statligt fastighetsägande och förvaltning. Den 10 september är det dags för konferens i Stockholm. Anmäl dig senast den 6 september. Riksarkitekt Helena Bjarnegård från Boverket pratar om den nya politiken för gestaltad livsmiljö.   

Mer information och anmälan på Samverkansforums webbplats
 
På gång
 
I kalendern hittar du möten och konferenser som Boverket deltar i.
Kalender
Skicka vidare
 
Tipsa en kollega eller vän om Boverkets nyhetsbrev!
Skicka vidare
Författningssamling
 
Här hittar du Boverkets författningssamling, BFS.
Författningssamling