Välkommen att lyssna på inspirerande föreläsningar om ekonomi.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Nu är höstens program här! Välkommen att ta del av inspirerande föreläsningar om ekonomi.
Plats: Historiska museet, Narvavägen 13-17.

Fri entré. Begränsat antal platser. 

Förbokning: onsdag en vecka innan respektive föreläsning  via Myntkabinettets webbplats.
 
Onsdag 18 september kl 18
Hur kan finanssektorn bidra till en hållbar framtid?

Sasja Beslik, senior expert inom hållbara finanser, och Karim Sayyad, senior analytiker inom ansvarsfulla investeringar på Nordea, samtalar om finanssektorns möjligheter att bidra till ett hållbart samhälle. Hur hittar vi investeringsmöjligheter kopplade till klimatutmaningen och på vilket sätt kan finanssektorn bidra till att de globala hållbarhetsmålen uppnås?
 
Onsdag 2 oktober kl 18
Så förändras världen av ett växande Afrika

Anders Bolling, journalist och en av författarna till boken ”Miljardlyftet: så förändras världen av ett växande Afrika” berättar om den stora förändring, driven av en befolkningsomvandling, som kontinenten Afrika står inför.

Vilka utmaningar har kontinenten framför sig och vilka beslut krävs för att skapa ett framtida välstånd? Hur kommer resten av världen att påverkas?
 
Onsdag 16 oktober kl 18
From kingdom to empire: the changing face of Parthian coinage

Dr Vesta Sarkhosh Curtis, ansvarig för British Museum’s samling av antika iranska mynt och mynt från den islamska världen, föreläser om hur porträtten på Parthiens mynt förändrades när landet gick från att vara ett kungarike till att bli en stormakt.

Föreläsningen hålls på engelska. Med stöd av Rut och Bengt Holméns stiftelse för numismatik.
 
Onsdag 6 november kl 18
Indien – vägen fram till dagens växande ekonomi

Robin Sukhia, generalsekreterare och VD i Sweden-India Business Council, berättar om Indiens ekonomiska utveckling. Indien väntas bli en av de största ekonomierna i världen inom 8 år men utmaningarna är stora. Hör om dessa, om relationen till Sverige och om de viktiga reformer som har genomförts för att underlätta internationell handel och investeringar.
 
Onsdag 20 november kl 18
Gustaf Dalén – uppfinnare av AGA-fyren och mycket mer

Anders Johnson, författare med inriktning på svensk näringslivshistoria, berättar utifrån sin nyutkomna biografi om uppfinnaren, entreprenören och nobelpristagaren Gustaf Dalén. Genom sina automatiska AGA-fyrar nådde han världsrykte. Han blev också en väldigt framgångsrik företagsledare. Den 30 november 2019 är det 150 år sedan Gustaf Dahlén föddes.