Till dig som är medlem i FUB 
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Medlemsnytt!
 
Augusti 2019
 
 
Nu är vi tillbaka efter sommaren. Hoppas att alla våra FUB-föreningar har haft en fin sommar och att ni fått möjlighet att vila upp er inför höstens aktiviteter. I det här nyhetsbrevet tipsar vi bland annat om Intradagarna 2019 och höstens temakvällar om god man. Vi förbereder oss inför FUB:s aktivistvecka (vecka 39) och tipsar er om aktivist-kitet som vi sammanställt, samt påminner er om att ni kan nominera någon ni känner till årets FUB-aktivist och årets Inre Ringen-aktivist.
 
Nominera någon till årets aktivist! 

Nu är det bara 9 dagar kvar att nominera till årets aktivister!
Känner du någon inom FUB och Inre Ringen som du tycker har gjort lite extra för personer med intellektuell funktionsnedsättning? Inför FUB:s aktivistvecka (vecka 39) ska vi utse en årets FUB-aktivist och en Inre Ringen-aktivist. Nu har du möjlighet att nominera någon du tycker ska få utmärkelsen (två olika pris). Personen ska vara medlem i FUB. Du kan nominera fram till 31 augusti.
 
 
Aktivistveckan 2019! 

Du har väl inte missat våra särskilda utskick inför aktivistveckan? På vår webbsida har vi sparat ner alla utskick - där kan du ta del av alla tips inför vecka 39. Där hittar du även aktivistkitet som vi sammanställt till alla FUB:s föreningar. Klicka här!
Hur ska du engagera dig under aktivistveckan? 
 
Missa inte att anmäla er till Intradagarna 2019!
 
Intradagarna är kunskapsdagar för dig som arbetar med stöd till personer med intellektuell funktionsnedsättning. Du ges möjlighet att nätverka med andra som arbetar med liknande saker, besöka utställningar och lyssna på intressanta föreläsningar. 
 
Plats: Clarion Hotel Stockholm (tunnelbana Skanstull) Ringvägen 98
Datum: 23-24 september 2019
Anmälan: Senast 8 september 2019
Kostnad: 4 900 kr exkl moms för båda dagarna. 3 400 kr exkl moms för en av dagarna.
 

Intradagarna arrangeras av FUB, Kunskap och kompetens och tidskriften Intra.
 
Höstens temakvällar
om god man 


Dina erfarenheter är viktiga!

Under 2019 är god man/ställföreträdare ett prioriterat område för FUB. Vi har fem kvällar med tema god man/ställföreträdare på fem orter. Under våren var vi i Linköping och Hässleholm.

I höst ses vi den 10 september i Borlänge, den 8 oktober i Luleå och den 5 november i Stockholm.
Välkommen med din anmälan! (klicka) Temakvällarna är kostnadsfria, men anmälan krävs! 

Syftet med temakvällarna är att i workshopform samla in medlemmarnas erfarenheter av att själv ha god man/förvaltare eller att vara god man. Det vi lär oss ska bli en rapport, som ska vara klar i början av år 2020.
 
Tidningen Unik efterlyser 
1. Har du fått del av extra habersättningen?

Har din kommun ansökt om extra habiliteringsersättning? Tidningen Unik söker dig som vill berätta vad de extra pengarna gått till och vad de betyder för dig. Hör av dig till Unik på unik@fub.se. (Är du god man åt någon som fått extra habersättning är du också välkommen att höra av dig).
2. Unik söker barnfamilj!

Unik söker funkisfamilj som vill medverka i ett reportage om ekonomi. Vilka val och lösningar har ni gjort i era liv? Hör av dig om du kan dela med dig av hur er vardag fungerar! Skriv till Unik: unik@fub.se.
 
Kurser i kultur för personer med intellektuell funktionsnedsättning

ShareMusic & Performing Arts har sedan 15 år tillbaka kurser som höjer kompetensen och ökar engagemanget inom kultur och inkludering. Deras kurser består av olika konstformer och människor med olika förutsättningar och förmågor som kreativt arbetar tillsammans. Varje kurs eller workshop utgår från just den gruppens behov och förutsättningar. I höst arrangeras tre kurser i Stumfilm och dockteater. Kurserna hålls i Malmö och Skövde. Läs mer information här. 
 
Har du frågor eller synpunkter om nyhetsbrevet?
Rebecka Hartshorne (tidigare Zackrisson), kommunikatör och organisationsstödjare.
Tel: 08 - 508 866 54,  e-post: rebecka.hartshorne@fub.se.