Ett axplock från förra årets underhållning och musiker.
 
MUSIK SOM PEPPAR DIG HELA VÄGEN TILL MÅL!
 
Kretsloppet är en folkfest som får hela centrum att sjuda av liv med deltagare och påhejande publik. En dag som engagerar hela familjen, föreningar och många företag. På Stora Torget bjuds det på underhållning, mässa, försäljning, servering och prisutdelningar.  Stadsparken kommer att fyllas av föreningar som visar upp sina verksamheter.

En viktigt del av upplevelsen som ger både deltagare och påhejande publik energi är musik. I år kommer en stor del av musikerna från ABF Sjuhärad, som har en stor och bred verksamhet när det gäller musik, sång och kör. Hos dem finns det studiecirklar för alla genrer, allt från seniorrock, munspel till arabiska instrumentet "Oud". Även redan etablerade band kan starta en studiecirkel hos ABF där kan man få hjälp med att hitta spelningar eller ny inspiration till nya låtar.

Under Kretsloppet kommer ABF att bjuda på ett axplock ur deras ensemble som förhoppningsvis kommer tilltala alla smaker och ge den energikick som behövs hela vägen in i mål. Även Wästbygg och Järngrinden medverkar som eventpartners och sponsrar musiken utmed banan.

Ett mer detaljerat schema kommer presenteras i september, håll koll på kretsloppetiboras.se och följ Kretsloppet på sociala medier för att inte missa några nyheter.

I samarbete med:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
TRÄNINGSTÄVLING PÅ TROLLSTIGEN!
 
Precis som förra året har Kretsloppets träningskvällar varit populära. Nu har du chansen att testa formen inför Kretsloppet då vi kör en träningstävling på 3 km.

Träningskvällarna lockar allt från nybörjare till vana motionärer och stämningen brukar vara på topp. Torsdag 22 augusti kommer vi att springa en träningstävling på 3 km. För att få bättre plats kommer vi hålla till på Trollstigen istället för på Ryavallen.


Samling utanför Ryahallen i kväll kl 18.00. Häng med i gemenskapen du också!
 
 
LÖNAR DET SIG ATT PANIKTRÄNA?
 
Med bara drygt tre veckor kvar till Kretsloppet är det hög tid att börja träna för den som inte gjort det. Men funkar det att ”hetsträna” de sista veckorna?

Visst är det en fördel om du sprungit regelbundet under flera månaders tid. Men trots att vi närmar oss 14 september med stormsteg går det fortfarande att göra stora förbättringar.

För dig som inte tränat alls handlar det om att börja röra på sig så smått och successivt öka distansen. Kanske kan du få till ett pass på två tredjedelar av distansen för ditt lopp på något träningspass.

För dig som redan tränar regelbundet och vill höja farten handlar det om att kasta in några intervallpass. Nu är det dags att springa fort på asfalt i flack terräng. Hitta en sträcka utan stora backar där du springer 5-8 intervaller á 3 min. Vila en minut mellan varje intervall. Kör detta pass tre gånger före Kretsloppet (inte för nära inpå) så kommer du garanterat att öka dina chanser till en bättre tid.

Text: Erik Wickström