Landskrona fortsätter klättra på Svenskt Näringslivs ranking
 
Företagsklimatet i Landskrona har utvecklats mycket positivt under de senaste åren enligt Svenskt Näringslivs mätning. I år rankas Landskronas företagsklimat på plats 44 av 290 kommuner, vilket är en plats upp jämfört med förra året, och 133 platser upp jämfört med år 2012.

Enligt årets enkätsvar får Landskrona höga betyg för infrastrukturen, d v s tele- och it-nät samt tillgång till tåg, vägnät och flyg. Företagarna upplever också en fortsatt bra service, information och dialog i kontakten med kommunen.
Byggvaror, papper och plast är exempel på produkter som ska upphandlas i höst
Upphandlingsseminarium för näringslivet under hösten
 
Landskrona stad upphandlar årligen varor, tjänster och entreprenader för närmare 1 miljard kronor. Vi vill gärna att våra lokala företag deltar i upphandlingarna och bjuder därför in till en informationsrik förmiddag där vi berättar om vad offentlig upphandling innebär och ger dig tips på hur du kan göra bra affärer med Landskrona stad.

Datum i höst: 9/10 samt 27/11
Läs mer och anmäl dig
Anmäl dig till höstens näringslivsevenemang!
 
Den 8 november bjuds näringslivet in till en förmiddag om framtidens bostadsbyggande, ekonomiska trender och digitaliseringens vinningar. På scenen står bland andra Olof Manner, senior rådgivare på Swedbank, som talar om de möjligheter och utmaningar som finns ur ett makroekonomiskt perspektiv.
Se programmet och anmäl dig idag!
Modeföretaget NA-KD planerar nytt lager i Landskrona
 
Modeföretaget NA-KD planerar att bygga ett automatiserat robotlager i företagsområdet Kronan vid E6 i Landskrona. Det nya nordiska lagret i Landskrona kommer att komplettera företagets nuvarande lager i Nederländerna.

Lagret beräknas tas i bruk andra halvan av 2020 och etableringen väntas leda till ett hundratal jobb de kommande åren.
TV-kocken och kokboksförfattaren Lisa Lemke medverkar i Food Talks på teatern den 15/11
Food Talks på Landskrona teater den 15 november
 
Food Talks är ett evenemang för alla som är verksamma inom mat- och dryckesbranschen eller som har ett brinnande intresse för ämnet. Det kommer bli en inspirerande dag med föredrag, paneldebatter och mingel med entreprenörer, offentliga aktörer, akademi och tongivande mat-personligheter.

Årets upplaga av Food Talks genomförs av föreningen Food Evolution i samarbete med Landskrona stad. Läs mer och anmäl dig
Nå ut med ditt budskap på LinkedIn och Tripadvisor
 
Business Academy är en serie utbildningstillfällen som ger dig kunskap om hur ditt företag kan synas bättre i sociala medier. Det finns även webutbildningar som du kan göra när du vill i din egen takt. En av webutbildningarna är en värdskapsutbildning för framför allt besöksnäringen i regionen.
Utbildningarna är framtagna av Familjen Helsingborg. Läs mer
Förbered ditt företag inför en eventuell brexit
 
Kommer ditt företag beröras av brexit? Då kan du ha god hjälp av den checklista som Europeiska kommissionen har tagit fram med allt du behöver tänka på. Checklistan berör bland annat frågor om tull och skatter.
Läs mer
Läs senaste numret av magasinet LABUSINESS
 
Här kan du läsa reportage om intressanta personer och företag, om aktuella projekt i staden. 

Klicka på bilden och bläddra i magasinet.