Sommar
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
En liten sommarhälsning
 
Ursäkta om vi stör mitt i sommaren.
Hoppas att ni alla njutit av de soliga dagarna, inte smält bort i värmeböljan eller regnat bort de dagarna vädret visade sig mer från sin blöta sida. 
Vi vill bara påminna om att vi startar upp vår verksamhet igen den 1 September med gudstjänst i Rotterdam. Se mer information längre ner i detta brev. 
Vi kommer också denna termin behöva extra mycket hjälp vid gudstjänsterna med allt från kaffekokning till textläsning. Läs mer nedan under rubriken "Kyrkvärd och Cafévärd."
Som vanligt: Har Du idéer om Vad du vill att kyrkan skall göra och Var du vill att vi skall vara: Hör av dig! 
Varma Hälsningar!
/Maria, Kyrkoherde
 
 
Glöm inte medlemsavgiften....
 
Vi vill alla att Svenska kyrkan skall fortsätta att verka och finnas i Nederländerna. Nu om någonsin är Din medlemsavgift viktig! Vår ekonomi är helt beroende av medlemsavgifter och gåvor.
Med din medlemsavgift bidrar Du till att vi tillsammans kan bedriva Svenska kyrkas verksamhet i Nederländerna och fortsätta att finnas här även för framtida generationer. 
Det vi bland annat erbjuder är gudstjänster, dop, hembesök, företagsbesök, barngrupp, körer, Tisdagstrupp mm. Även de svenska traditionerna som exempel Svenska nationaldagen, midsommar, och Lucia är viktiga för oss.
Har du som medlem tips och ideer på fler aktiviteter är du  varmt välkommen att kontakta oss.
 
Avgift:
Enskild: € 50,-
Familj: € 80,-
Medlemsavgiften kan föras över till nedan konto, eller betalas kontant eller med Pin. Glöm inte att skriva in avsändarens namn och adress eller e-postadress på inbetalningen.
Betala till: Bank ABN-AMRO
(medlemsavgift) NL32ABNA0587408898
(gåvor) NL10ABNA0533533457

Tack för ditt stöd!
 
Gudstjänst 1 September
 
Boka redan nu in höstens första gudstjänst!
Söndag 1 september kl 11:00 träffas vi i Finska kyrkans lokaler på 's-Gravendijkwal 64, 3014 EG Rotterdam. 

Vi kommer behöva hjälp med någon eller några som bakar bullar och fixar kaffet denna söndag. Kan du? 
Eller vill du hjälpa till på gudstjänsten med att kanske läsa en text eller något annat? 
Skicka ett mail eller ring! 
 
 
Kyrkvärd och Cafévärd
 
Det är några veckor kvar, men vi vill redan nu be dig fundera över vilka söndagar i höst som Du kan hjälpa till som antingen kyrkvärd eller cafévärd på våra gudstjänster. 
Kyrkvärd/Gudstjänstvärd
 
Cafévärd
 
Kyrkvärdens uppgifter är att assistera prästen före och under gudstjänsten. Att dela ut psalmböcker till de som kommer. Att läsa texterna under gudstjänsten. Att hjälpa till och dela ut nattvard. Att ta upp och efter gudstjänsten räkna kollekten. Att läsa förbönen. 
Man kan vara flera som delar på kyrkvärdsuppgifterna i samma gudstjänst. Du väljer själv i samråd med Maria vilken eller vilka uppgifter du vill göra. 
Det finns ingen åldersgräns vare sig nedåt eller uppåt. 
Kontakta Maia så berättar hon mer!
Att efter gudstjänsten få samlas och dricka en god kopp kaffe, äta en kanelbulle eller annan god kaka är viktigt. Gemenskapen och samvaron oftast viktigare än vad som serveras. 
Cafévärdens uppgift är att hjälpa till att koka kaffet, se till att serveringen fungerar och ta hand om disken efteråt. 
Vill du bidra med Kanelbullar? Eller bara koka kaffe? Eller har du recept på en fantastisk sockerkaka du vill bjuda församlingen på? 
Hör av dig till Maria!