NYA TEAMOMRÅDET!
 
I den elfte upplagan av Kretsloppet i Borås kan vi nu presentera ett nytt område för alla teamtält. I år kommer vi närmare banan med en placering på Krokhallstorget (parkeringen bakom restaurang Köket). Med den nya placeringen kommer det vara möjligt att heja på löparna när de passerar förbi både på Sven Erikssonsgatan och på Västerbrogatan intill Knalletorget. I skrivande stund har redan 14 företag/organisationer bokat sin plats.

I teamområdet kommer det erbjudas:
 • Toaletter
 • Inlämning av kläder/värdesaker
 • Det bjuds på lättare förtäring
 • Möjlighet att förboka picknick (utlämning sker till tältet)
 
 
 
 
 
 
 
De två lyckliga vinnarna tillsammans med Moa Carlsson på Macforum (mitten).
PREMIÄRTUR OCH KLOCKRENA VINSTER FRÅN MACFORUM!
 
Det var två överraskade och glada vinnare som klev in hos Macforum på Gågatan i Borås i slutet av juli. Båda har anmält sig för allra första gången till Kretsloppet och båda anmälde sig före den 30 juni. Därför var de också med och tävlade om de fina priserna sponsrade av Macforum.

De båda lyckliga vinnarna är Gosia Lindblad från Svenljunga och Hampus Friberg från Borås.
– Jag har aldrig tidigare deltagit i ett lopp. Nu blir det premiär och redan nu har jag vunnit en delseger, skrattar Gosia som tillsammans med två arbetskamrater på Willys i Knalleland kom på idén att löpträna tillsammans.
– Av den anledningen har vi anmält oss till Kretsloppet. Än är vi bara tre men vi hoppas få med några fler, säger Gosia.

Hinderlopp
För Hampus Friberg är det långt ifrån första loppet han deltar i.
– Jag brukar delta i lopp där det handlar om att ta sig igenom tuffa hinderbanor. Men Kretsloppet har jag aldrig tidigare provat på. Min fru deltog förra året och har puffat på mig att delta – så nu är jag anmäld och liksom Gosia har även jag vunnit ett första pris. Och vilka priser vi fick. En Apple Watch Series 3 GPS och Beats Powerbeats 3 Wireless, både klocka och trådlösa hörlurar, konstaterar, Hampus och avslutar med:
– Jag kommer att ge järnet och hoppas jag håller distansen ut.

Text: Christer Falk
 
TIPS FRÅN MACFORUM
FÖRETAGARE - TÄNK PÅ MILJÖN OCH HYR DIN IT-UTRUSTNING!
 
Som företagare har man ansvar. Inte bara gentemot kunderna och de anställda, utan även gällande hållbarhet. En sak som många inte tänker på är gammal IT-utrustning som ofta läggs på hög. Genom att inte köpa och istället hyra utrustningen ser du till att den hanteras på ett bra och miljövänligt sätt.
 
– Jag ser det som del av min VD-roll att utforska det digitala. Och detta område går hand i hand med vårt miljötänk och våra mål kring hållbarhet. Vilket avtryck gör vi? Från kaffeinköp till hur vi behandlar våra medarbetare? Vi vill minska vårt klimatavtryck.

Läs mer
 
HITTA MOTIVATIONEN EFTER SEMESTERN!
 
Sommar, semester, resor, middagar, släktträffar, glass, bad – och kanske inte så mycket träning? Här kommer fem tips på hur du hittar motivationen efter semestern.
 
För vissa har kanske semestern inneburit mer tid för träning. För andra har istället träningsvanorna runnit ut i den heta sanden. För dig som behöver en spark i baken kommer här några tips.
 
 1. Hitta en grupp att träna med. Oavsett om det handlar om Kretsloppets träningskvällar på torsdagar, om klubbträningar, om att springa med en granne eller att träna med din partner så är det ofta bra för motivationen att träna i grupp. Det gör att du får en knuff i rätt riktning och det är alltid svårare att backa ur när du bestämt med andra.
   
 2. Kör ett specifikt pass. Många nybörjare och motionärer inspireras av att läsa om specifika pass. Det kan handla om olika typer av intervaller med avseende på fart, längd och intensitet. Bläddra i en löpartidning eller scrolla i Instragram-flödet så hittar du snart ett roligt pass du kan köra!
   
 3. Anmäl dig till ett lopp. Att anmäla sig till en löptävling brukar vara ett säkert kort för att bli peppad till träning.
   
 4. Njut av din favorit-pod. Kanske blir det lättare att snöra på sig skorna om du vet att du kommer att lyssna på en bra pod under löpturen?
   
 5. Mät dina framsteg. Är formen i botten efter semestern? Bra, då har du förbättringspotential. Se till att testa dig genom att till exempel springa en viss sträcka så fort som möjligt eller i ett visst pulsintervall. Pröva igen några veckor senare och se om du gjort några framsteg

  Text: Erik Wickström