Nu finns kvartalsrapport 2, 2019 tillgänglig att läsa.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Juli 2019
 
Kvartalsrapport 2, 2019
Solsken på finansmarknaderna
Det senaste kvartalet har, liksom de senaste åren, varit minst sagt omväxlande – lite som svensk sommar. Även om solen skiner i skrivande stund är det viktigt att komma ihåg att det ekonomiskt och geopolitiskt kvarstår många stora utmaningar. Finansmarknaderna kastar oss, liksom sommarvädret, snabbt mellan högtryck och lågtryck, något som vi tyvärr måste vara beredda på även framöver. På Spiltan Fonder tar vi självklart intryck av marknadsstämningar men vi har sedan start 2002 valt att fokusera på det vi kan påverka själva, det vill säga att välja rätt bolag att investera i. Det har över tid visat sig vara en framgångsrik strategi.

Som fondsparare är det på samma sätt lika viktigt att fokusera på det du själv kan påverka, att välja fonder utifrån din egen riskvillighet, då den valda risknivån över tid avgör möjlig avkastning. Givet att du har gjort ett välgrundat och medvetet val av bolag eller fond att spara i är det centralt att helt enkelt våga lita på det beslut du har tagit. Det kallar vi på Spiltan Fonder att ha ekonomiskt självförtroende.

Vi erbjuder fonder i olika riskklasser och såväl ränte- som aktiefonder. Tänk på att du kan kombinera våra fonder för att bygga din egen fondportfölj utifrån vilken risk du vill ta i ditt sparande. Nu kan vi även erbjuda Spiltan Enkel, ett färdigt paket med fonder för ditt långsiktiga sparande. Sunt förnuft och ekonomiskt självförtroende räcker långt. Enkelt är effektivt.

Spiltan Enkel – vår nya fond
Det ska vara enkelt att spara i fonder. Spiltan Enkel är en fond för alla som helt enkelt vill ha ett färdigt paket med fonder för sitt långsiktiga sparande. Enkel är en fond-i-fond bestående av en mix av våra fonder med fördelningen 70 procent aktiefonder och 30 procent räntefonder. Spiltan Enkel ger god riskspridning med tyngdpunkt på Sverige. Vi justerar regelbundet de ingående fondernas vikter så att fördelningen inte påverkas av att fonderna utvecklas olika och du betalar endast avgift för förvaltningen av de underliggande fonderna. Med andra ord tar vi ingen extra avgift för att förvalta Spiltan Enkel. Läs mer på vår hemsida.

Framgångsrik och prisbelönad fondförvaltning i över 16 år
Avslutningsvis vill vi tacka för förtroendet att vi får förvalta ditt sparande. Ingen kan garantera något för framtiden, däremot kan vi garantera att vi gör allt för att samtliga av våra fonder skall ge en långsiktigt god avkastning. Du är alltid välkommen att ta kontakt med oss på telefon: 08-545 813 40 eller e-post: fonder@spiltanfonder.se.

Välkomna alla nya andelsägare och ett stort tack till er alla som redan sparar med oss!

Med vänliga hälsningar och en önskan om en solig sommar,
Spiltan Fonder
 
Kvartalsrapport 2, 2019
 
Nedan och på vår hemsida kan du läsa fondrapporterna för kvartal 2, 2019. Du kan även läsa om vår investeringsfilosofi, hur vi investerar ansvarsfullt och hur det fungerar när man är kund hos Spiltan Fonder. På hemsidan finns alltid aktuella nyheter och där kan du även logga in och se ditt sparande.
Aktivt förvaltade aktiefonder:
 
Spiltan Aktiefond Sverige:
En fokuserad Sverigefond

Spiltan Aktiefond Stabil:
Ett riktigt bra bassparande

Spiltan Aktiefond Småland:
Närinvesterat är klokt

Passivt förvaltade aktiefonder:

Spiltan Aktiefond Investmentbolag:
Ett smart alternativ till index

Spiltan Globalfond Investmentbolag:
En smart globalfond
Aktivt förvaltade räntefonder:

Spiltan Högräntefond:
En flexibel räntefond

Spiltan Räntefond Sverige:
En modern korträntefond

Fond-i-fond:

Spiltan Enkel:
Ett enkelt sparande
 
Jörgen Wärmlöv (t.v.) och Nicklas Segerdahl är ansvariga förvaltare för Spiltan Enkel.
Tre snabba om Spiltan Enkel

Hej Jörgen och Nicklas! Ni förvaltar den nystartade fonden Spiltan Enkel.

Vad är Spiltan Enkel för typ av fond?
En fond-i-fond som investerar i våra egna aktie- och räntefonder. Alla fonder som Enkel investerar i har en lång historik och så gott som alla har genom åren fått ett flertal utmärkelser av oberoende utvärderare. Fonden kommer att ha fördelningen 70 procent aktiefonder och 30 procent räntefonder. Med denna fördelning får du som sparare en blandning som innehåller svenska investmentbolag och andra större och mindre svenska bolag, globala aktier samt mer trygga räntepapper i form av företagsobligationer. Du får helt enkelt en väldigt bred fond med god riskspridning genom att bara göra ett val – det är det vi kallar ett enkelt fondsparande.

Vad blir fondens avgift?
Principen är att du bara betalar avgift för förvaltningen av de underliggande fonderna. Med andra ord tar vi ingen extra avgift för att förvalta Spiltan Enkel. Avgiften i de underliggande fonderna ligger mellan 0,1 procent och 1,5 procent och avgiften för Spiltan Enkel är 0,77 procent.

För vem passar Spiltan Enkel?
För dig som helt enkelt vill ha ett färdigt paket med fonder för ditt långsiktiga sparande - gammal eller ung. Många saknar tid och intresse för att själva välja enskilda fonder och eftersom vi gillar enkelhet och inte tycker att det ska vara svårt att spara tar vi fram ett alternativ som gör att du kan lägga mer tid på annat. Att bygga upp ett bra sparkapital ska inte vara komplicerat och jobbigt, det ska vara enkelt.

Läs mer om Spiltan Enkel här.

Spiltan Enkel kommer till att börja med att finnas tillgänglig för direktkunder hos Spiltan Fonder. Har du frågor eller är nyfiken på Spiltan Enkel är du välkommen att kontakta våra privatkundsansvariga Simon och Jonatan på fonder@spiltanfonder.se eller 08-545 813 40.
 
Träffa oss på vår Sverigeturné!

Vi deltar på många fondkvällar runt om i Sverige. Nedan ser du vilka som hittills är inbokade. Kika gärna i vårt Kalendarium på vår hemsida då nya orter och datum tillkommer löpande.
 
DatumOrtAktör
28 augLidköpingAktiespararna Stora Fondkvällen
29 augGöteborgAktiespararna Stora Fondkvällen
16 sepLinköpingPrivata Affärer
25 sepKalmarUnga Aktiesparare
26 sep                Staffanstorp              Aktiespararna
2 oktJönköpingAktiespararna
14 oktUmeåPrivata Affärer Stora Placeringskvällen            
21 oktStockholmPrivata Affärer Stora Placeringskvällen
21 oktVäxjöAktiespararna Stora Fondkvällen
22 oktKalmarAktiespararna Stora Fondkvällen
6 nonFalunAktiespararna
7 novMoraAktiespararna
19 novGöteborgPrivata Affärer Stora Placeringskvällen

Har du förslag på orter du tycker vi ska besöka får du gärna meddela oss på telefon 08-545 813 40
eller e-post fonder@spiltanfonder.se.
 
Riskinformation: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade kapitalet. Faktablad och informationsbroschyr kan beställas från Spiltan Fonder: 08-545 813 40 eller hämtas på www.spiltanfonder.se.