Spiltans substansvärde 15 888 kr/aktie inför handeln som inleds i morgon på Pepins Market
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Spiltans substansvärde 15 888 (+282 kr)
 
Nytt substansvärde för Spiltanaktien inför junihandeln på Pepins Market är nu beräknat till
15 888 kr/aktie. Vid senaste substansberäkningen den 14 maj fastställdes substansvärdet till
15 606 kr/aktie och kursen sattes då till 11 000 kr. Förändringen beror främst på utdelning från Spiltan Fonder samt högre värdering av Spiltan Fonder.

Spiltans portfölj fördelad på bolag och branscher hittar du här
Följ gärna handeln på Pepins.com här

Handeln inleds på Pepins.com/Alternativa Listan onsdagen den 12 juni och pågår till och med måndag den 17 juni kl 16.00. Spiltan skickar ut information om kurs efter prissättning på torsdag den 13 juni kl 16.00. För information om onsdagens pris se Pepins hemsida. Mer om Pepins nya handelsregler här.
 
Ny uppdelning av innehaven
 
Som tidigare redovisar vi de största innehaven på vår hemsida under rubriken "Substansvärde per den...". Däremot har vi gjort en förändring i dokumentet "Spiltans portfölj fördelat på branscher" där vi nu beskriver Spiltans olika typer av investeringar med de nya kategorierna dataspelsutvecklare, fastigheter, etablerade bolag och venturebolag.

Inom kategorin dataspelsutvecklare är det Paradox vi fokuserar på och vi tycker att både branschen och bolaget har mycket bra framtidsutsikter.

När det gäller fastigheter och etablerade bolag som utgör 29 % av portföljen har de historiskt givit höga stabila avkastningar med relativt låg risk.

Våra investeringar i tillväxtbolag har vi nu samlat under rubriken ventureinvesteringar. De har hög potential men också högre risk. Ett lysande exempel på en ventureinvestering är Spiltan Fonder som vi startade och under perioden 2002 till 2008 investerade 10 mkr i. Idag har Spiltan fått tillbaka 65 mkr i utdelningar från bolaget och det är värderat till ca 136 mkr i vårt substansvärde. Av våra investeringar i venturebolag kan det finnas liknande guldägg men vi kommer också att göra några sämre affärer. 

Med vänlig hälsning

Per H Börjesson, VD Investment AB Spiltan
 
Spiltan i Almedalen
 
Traditionsenligt kommer Spiltans VD, Per H Börjesson, att hålla ett seminarium om sparande under Almedalsveckan. Du hittar honom den  1 juli, 12.00-12.50 i Pickits, lokaler på Södra Kyrkogatan 1.  Läs mer här: Långsiktigt klokt sparande är mycket enklare än du tror
Dessutom kanske du träffar på och kan få en pratstund med Per H och Gustav i vimlet på stan då de delar ut boken "Så här blir du miljonär i hängmattan".