Läs vår Europa-analys och fondbloggen om utdelande fonder
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

Handelskonflikten mellan USA och Kina har eskalerat från att tidigare enbart handla om import-tullar till hot om exportbegränsningar. Investerarsentimentet har också tyngts av den senaste tidens negativa makrosignaler. Därmed har oron för företagens vinsttillväxt tilltagit.

För USA:s del är ISM-siffran och jobbsiffran de viktigaste makrosignalerna. ISM-siffran, som speglar produktionsförändringar sjönk medan marknaden hade räknat med en oförändrad nivå. Det var samtidigt den lägsta siffran sedan 2016, även om det fortfarande signalerar expansion i den amerikanska ekonomin.

Under maj månad skapades oväntat få nya jobb i USA. Detta har kraftigt ökat förväntningarna i marknaden på att den amerikanska centralbanken ska sänka räntan. Det som skulle kunna tala mot en räntesänkning är att en fortsatt expansion i ekonomin, på pappret, inte innebär en omedelbar nödvändighet att sänka räntan.Läs hela vår fondkommentar här
 
Europabörserna inledde året starkt men har sedan fallit tillbaka något på ökad osäkerhet där handelskriget mellan USA och Kina starkt färgat av sig på den europeiska börsmarknaden.

Trots svaga makrosiffror i Europa fick regionen ändå lite ny energi av den oväntat svaga amerikanska jobbstatistiken som gav stöd åt spekulationer om kommande räntesänkningar.

Läs mer

Vi är väldigt glada över att kunna meddela att vi har implementerat Morningstar som ny leverantör av fonddata på hela vår plattform.

Förändringen genomfördes den 5 juni och innebära en ökad kvalitet i fondinformationen, förbättrad riskskala samt införandet av Morningstars Rating för alla fonder.

Läs mer
 
 
Fondblogg
Så fungerar utdelningar och fonder

Den svenska utdelningssäsongen går mot sitt slut. Det betyder att stämmorna har genomförts och utdelningarna har skiljts av. Samtidigt ger detta tillskott för fonderna. Här går vi igenom hur det fungerar. 

Fonder får naturligtvis mängder med kuponger på dels obligationer men även på aktier. Äger man en aktie får man en kupong varje år om bolaget ger utdelning.
I länder som USA finns det till och med aktier som delar ut kapital till sina aktieägare varje månad.

Läs mer
 
 
 
Månadens bästa fonder
 
 

Avkastning per 2019-06-11, 30 dagar bakåt Se våra topplistor här
 
 
 
Hållbara fondpaket

Färdiga fondpaket som förenklar ditt fondsparande. Nu endast med hållbara fonder.
 
Topp 3

Se våra topp tre fonder inom varje fondkategori
 
Aktiv förvaltning

Aktivt förvaltade portföljer
med fyra olika riskprofiler