Kurser inom el på järnvägen
 
Arbetar du med kraftförsörjningsanläggningar på järnvägen? Kanske med att montera kontaktledningar eller ansvarar du för upphandling inom el. För dig erbjuder Trafikverksskolan kurser till hösten.

Till dig som behöver övernattning i Ängelholm finns en mängd olika boendealternativ. Trafikverksskolan hjälper dig gärna att boka, både för kortare och längre vistelser. Du kan välja mellan hotell, rum, lägenhet, stuga, camping eller vandrarhem. Dessutom finns en husvagnsuppställning på skolans område. För mer information, kontakta oss på trafikverksskolan@trafikverket.se eller läs vidare på vår hemsida www.trafikverksskolan.se.
Högspänningskablar
 
På kursen "Högspänningskablar, montage av skarvar och avslutningar" får du lära dig att montera kabelskarvar och kabelavslutningar i kontaktlednings-, hjälpkrafts- och tågvärmeanläggningar.

För att bli antagen till kursen ska du ha gått 3-årigt gymnasium motsvarande elprogrammet. Du får teoretisk kunskap om högspänningskablarna och deras konstruktion medan övriga delar av kursen består till största delen av praktiska moment.

Kursort: Ängelholm
Kursdatum: 24-26 september

Klicka här för att läsa mer och anmäla
Kurskod: BEMHK
Fjärrkontrollterminaler - RTU
 
För dig som arbetar med felavhjälpning på fjärrkontrollterminaler i Trafikverkets kraftförsörjningsanläggningar erbjuder Trafikverksskolan kursen "Fjärrkontrollterminaler - RTU".

Under kursen lär du dig bland annat att redogöra för datainsamlingsutrustningar och dess tillämpningar inom Trafikverket samt redogöra för anpassningsutrustning mot yttre objekt. Du lär dig även att utföra felsökning samt byta felaktiga enheter.

Du kommer att bli informerad om GELD systemets uppgift och principiella uppbyggnad avseende kommunikationen med utrustning i Trafikverkets kraftförsörjningsanläggningar.

Kursort: Ängelholm
Kursdatum: 19-23 augusti

Klicka här för att läsa mer och anmäla
Kurskod: BEFJKRTU
Byggherreansvar
 
Kursen "Byggherreansvar enligt ellagstiftningen" vänder sig till dig som företräder innehavare av elektriska anläggningar och anordningar. Du kanske arbetar som projektledare, arbetsgivare, utförare eller upphandlar elinstallationer samt drift- och underhållsarbete av elanläggningar.

Du kommer att få lära dig mer om aktuell ellagstiftning och vilka regler och krav som gäller för elinstallationsarbete vid elektriska starkströmsanläggningar.

Kursen kommer även att ge dig kännedom om regler, krav och ansvar som gäller för innehavaren vid elinstallationsarbete samt ge dig kunskap om Trafikverkets interna elsäkerhetsarbete och om rutiner för delegering av ansvar kopplat till innehavaransvar, personsäkerhetsansvar och kontrollansvar.

Observera att kursen genomförs med digital kursdokumentation, ta därför med dator eller läsplatta till kursen.

Kursort: Solna
Kursdatum: 2 september

Klicka här för att läsa mer och anmäla
Kurskod: BEBYGGEL
Kontaktledning
 
För dig som ska arbeta med montage av kontaktledningar erbjuder Trafikverksskolan ett flertal kurser.

På kursen "Ledningssystem - kopplingar" kommer du att få lära dig tolka ritningar och handböcker och att öva på att montera de vanligaste kontaktledningssystemen. Under kursen går vi också igenom de krafter och deras verkan i strävor och stag som uppkommer vid avspänningar.

Kursort: Ängelholm
Kursdatum: 2-13 september

Klicka här för att läsa mer och anmäla
Kurskod: BEKTL2


Är du i behov av att lära dig mer om kontaktledningsmaterialens miljöpåverkan, förstå dess elasticitet och krafter? I så fall är kursen "Kontaktledning med Y-lina och hjälpkraft" något för dig.

Du kommer få varva teori med praktiska övningar i att montera kontaktledningssystem och hjälpkraftledningar.

Kursort: Ängelholm
Kursdatum: 2-13 december

Klicka här för att läsa mer och anmäla
Kurskod: BEKLT3
 
Vill du ändra dina utskick från skolan så kan du göra det här. Du kan när som helst avregistrera dig från utskicken. Läs mer om vår behandling av personuppgifter.
TRAFIKVERKSSKOLAN
Box 1262
262 24 Ängelholm
www.trafikverksskolan.se
trafikverksskolan@trafikverket.se

010-124 30 30, kl 8:00-14:00
Besöksadress: Banskolevägen 11
Kursanmälan görs via formulär på vår hemsida eller via e-post med följande uppgifter: Kursdeltagarens namn, personnummer, e-post, EF-nummer,
beställarens företagsnamn, organisationsnummer, telefonnummer, e-post, faktureringsadress.

Önskas logi ange ankomst- och avresedag och önskemål om boende (hotell, stuga, husvagnsuppställning).