Gröna Bilisters nyhetsbrev
 
Skicka vidare   Avregistrera   Läs på webben
 
Foto: USC Schwarzenegger Institute
Gröna Bilister åker till Arnold Schwarzeneggers konferens i Wien för att diskutera miljömärkning

I samband med R20 Austrian World Summit den 28-29 maj kommer Gröna Bilister att delta i ett rundabordssamtal om strategier för att göra människor medvetna om de utsläpp av hälsoskadliga ämnen och växthusgaser som trafiken medför. På så vis kan vi skapa ett folkligt tryck för att minska dessa utsläpp. Titeln på samtalet är Pollution: Making the Invisible Visible.
 
Bland deltagarna märks tongivande politiker från Kalifornien som Arnold Schwarzenegger, Fran Pavley och Kevin de León. Deltar gör också Maria Neira från WHO, samt journalisten Beth Gardiner som är aktuell med boken Choked. Karolina Skog kommer att berätta om hur hon som miljöminister drev igenom klimat- och ursprungsmärkning av drivmedel i Sverige.
 
I samband med att Gröna Bilister har utvidgat sina internationella samarbeten har vi skapat en plattform på engelska för vår kampanj för förbättrad konsumentupplysning om trafikens miljöpåverkan under vinjetten We Want to Know.
 
Foto: Länstrafiken Kronoberg
Kronoberg visar vägen mot energieffektiva transporter

I Kronobergs län har resandet med kollektivtrafik fördubblats sedan år 2006 och drivmedelsanvändningen har minskat med 23 procent. Om alla regioner var lika offensiva som Kronoberg skulle vi ta ett kvantsprång mot transportsektorns klimatmål för år 2030.

Kronoberg visar vägen
 
Höj hastigheten och ge bilisterna mer makt!

Med nuvarande hastighet och riktning på klimatarbetet kommer vi inte att nå målet att minska utsläppen med 70 procent till 2030. Det bekräftas av både Trafikverket, Naturvårdsverket och Klimatpolitiska rådet, vars rapporter borde vara vår instrumentpanel.

Hastigheten måste öka, men hur?
 
Träffa oss i Almedalen

Måndag 1 juli 8:00-9:00
Dags för en uttökad Nollvision

Onsdag 3 juli 12:30-13:30
Vänd pyramiden med Fyrstegsprincipen

Torsdagen 4 juli 10:00-12:00
Hög tid att miljö- och energideklarera fordon

Hitta våra arrangemang. Vi medverkar gärna på andra mobilitetsseminarium som föreläsare eller i panel - hör av er till oss!
 
 
Blinkee elvespa för uthyrning

Det fanns kickbikes, cyklar och bilar för korttidshyra. Nu täpps luckan igen, med Blinkee kommer hyr-scootern.

Läs testet
Sono Motors Sion

Solceller ingår i karossen. Elbilen är gjord för att delas och för att kunna dela ström med andra. Den crowdfundas, med nästan 10 000 beställningar. Den ska sättas ihop av NEVS i Trollhättan. Vi sätter oss bakom ratten i Sion!

Läs testet av solcellsbilen Sion
 
 
Experten tror på Netflix-modell för mobilitet: Inom 10 år finns en enda app för alla dina transporter
 
Genom att samla trafikslag från olika aktörer i samma tjänst, kan vi komma en bra bit på vägen mot att skapa mer smarta och hållbara städer. Det menar Karolina Pamp-Sandgren, strateg för kombinerad mobilitet på ÅF, som intervjuas i podcasten Heja Framtiden.

Läs hela intervjun i Veckans Affärer
 
Barnfamiljer om att leva utan bil - från hela världen

Nyhetssajten Citylab har frågat sina läsare som har barn men ingen bil om hur det fungerar i vardagen. 

Läs mer
 
Nominera till Gröna Bilisters styrelse

Gröna Bilister håller årsmöte fredag 14 juni, och innan dess vill valberedningen gärna veta vem DU tycker skulle platsa i dess styrelse.

Hör i så fall av dig till valberedningen
 
 
Följ oss i sociala medier 
 Följ              Följ             Följ