Tack för att ni besökte oss på Elfack 2019 - Fritsla skolan får intelligent belysning - Möt en av våra medarbetare
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Ola Malmström, distriktschef och säljare på Nokalux.
Intelligenta sensorer löste skolans problem
 
Gamla lysrörsarmaturer samt tavelbelysning i sexton klassrum på Fritsla skola i Marks
kommun skulle bytas under höstlovets fem arbetsdagar. Beställaren önskade närvaro- och
dagljussensorer, halvautomatik och dimring mm – men ville samtidigt inte dra om den gamla elinstallationen med vägguttag i taket. Nokalux hade lösningen med nya AirC.

FRITSLA SKOLA ÖNSKADE halvautomatik, d.v.s. att det krävs aktiv tändning med tryck på en knapp, men automatisk släckning om klassrummet är tomt. Detta för att belysningen inte ska tändas om en person bara kommer in en kort stund för att hämta något kvarglömt eller liknande. Man ville ha möjlighet att ljusreglera med dimrar, dagljussensorer och en del andra funktioner. Normalt kräver detta mycket jobb då nya kablar med styrledare och externa sensorer måste dras till armaturerna. När Erik Aspholmer, säljare hos grossisten Selga, f ick förfrågan från Marks kommun sökte han efter en tidseffektivarelösning där man skulle slippa dra om elinstallationen. Han kontaktade då Ola Malmström på Nokalux.

– Nokalux föreslog ett nytt system som de hade utvecklat, AirC, där styrningen och sensorerna
sitter i själva armaturerna. Installatörerna behövde endast plocka ned de gamla lysrören, hänga upp de nya från Nokalux, sätta i stickkontakten och programmera en app med önskade funktioner. Det var precis vad vi behövde för att hålla tidsramarna, berättar Erik Aspholmer.

FYRA ELINSTALLATÖRER FRÅN Kinna El & Tele, som har ramavtal med kommunen, bytte belysningen i 16 klassrum, totalt 93 takarmaturer plus tavelbelysning inom den utsatta tiden på höstlovet 2018.

– Det var första gången vi testade den här smidiga lösningen med trådlös styrning och den har fungerat utmärkt. Nokalux kan ljus och har hög kvalitet på produkterna, så det var naturligt att bolla problemet med dem. Vår slutkund, Marks kommun, är mycket nöjd, berättar Erik Aspholmer.
Nokalux KAM, Camilla Alexandersson & Kim Nilsson som tog VM-guld 2012 i innebandy.
Elfack 2019
 
Tack så hjärtligt till alla som besökte oss i montern och bidrog till fantastiska dagar med en minst sagt välbesökt monter.

Tack också för deltagandet i tävlingen vi arrangerat ihop med Salming det var minst sagt lyckat. Tack också till Kim Nilsson för hans delaktighet och support till de tävlande.

Grattis till fina Salmingvinster till vinnarna.
ett första, andra och tredje pris delades ut båda dagarna för det snabbaste/hårdaste innebandyskottet.

Tack också till Jan Von Huene som gav visningar samt tips och trixs till våra kunder i Dialux.
Nokalux monter AirC intelligenta trådlösa sensorlösningar.
Jan Von Huene från Dialux ihop med oss och våra kunder.
Möt vår medarbetare -Johanna Blomqvist,
Projektör Nokalux
 
Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig? Fixar kaffe, annars blir det ingen ordning på dagen. Kollar mejl-skörden, går gemensamt igenom och fördelar projekten med de andra projektörerna. Sen börjar man projja fram till lunch och efter lunch projjar man vidare. Det blir ofta inofficiella möten och diskussioner kring hur vi på bästa sätt ska lösa de ställda kraven i de olika projekten.

Vad är din största utmaning på Nokalux?
Jag jobbade tidigare på en större koncern. Det har varit en utmaning att ställa om tankemönstret från ett större företag till ett mindre företag där det är enklare beslutvägar och går snabbare att förändra. Kanske inte en utmaning utan snarare en omställning.

Vad gör du på din fritid?
Löpning, min kollega Mia Tjäder och jag sprang Midnattsloppet förra året (jag var snabbast). Har även börjat dansa Salsa, en relativt ny hobby, är inne på min andra termin. Keramik är även det en ny hobby. Jag ville helt enkelt lära mig att dreja, det var kvar på min lista över ogjorda saker så det var bara att starta.

Har du någon gammal hobby?
Det är typiskt mig att prova allt möjligt. Jag har varit scout, ridit, simmat, spelat valthorn och piano, sjungit i kör, testat yoga och tecknat kroki.

Var bor Johanna?
I Malmö, så jag måste vara den sydligaste medarbetaren och med tanke på salsan även den smidigaste och glöm inte snabbaste. Camilla som intervjuar utmanar Johanna på Midnattsloppet i år :-)

Är du född skåning?
Nä, ja ä ifrå Schlätta…eller Tidaholm kanske man ska säga.

Favoritresemål? Bästkusten närmare bestämt Sotenäs kanalen.

Önskeresa? Tjekkien, Skottland och Frankrike. Frågar du om en vecka så kan det ha ändrats.

Favorit tv-program? Skam och Lerins lärlingar.

Öl eller vin? Öl, IPA är gott men beror på situation och sällskap.

Sist men inte minst, trivs du på Nokalux?
Jag trivs på Nokalux. Vi har en familjär stämning, har väldigt kul och skrattar ofta på Skånekontoret.
Nokalux kundtidning 2019
 
Du kan ladda ner vår kundtidning i PDF format här. I den berättar vi om Nokalux kundprojekt och belysningslösningar ihop med våra leverantörer.

Se kundtidningen
ID 40 LED - 18000lm
 

Högeffektiv Industriarmatur i många
olika utföranden och ljusfördelningar.
Upp till 150lm/W

ID 40 LED finns nu i 18000lm Smal, Medel och Bredstrålande.

Ladda ner produktblad
 
Vi loggar besök på vår webbplats - se integritetspolicy här.