Vi har fått in 124 case. 88 är avslutade varav 14 är överlämnade till verksamheten för fortsatt utveckling.
 
Symbolbild: Kretskort med symboler som moln, glödlampa, pilar
Sundsvalls kommun är forskningspartner i projektet SMART, smarta system och tjänster, som startade i juni 2016. Nu presenteras resultaten. 
Avslutningsevent för SMART den 5 juni
 
Vill du veta mer om Internet of Things, sensorer, AI (artificiell intelligens) och smarta städer? Då är det här ett perfekt tillfälle för dig.

Läs mer och anmäl dig via formuläret på Mittuniversitetets hemsida, senast 24 maj! Först till kvarn gäller, platserna är begränsade.
 
Två män och en kvinna står framför ingången till Elite hotel Knaust
Vinnova på besök
 
Sveriges innovationsmyndighet, Vinnova, ville veta mer om hur vi jobbar i Idéslussen.

Glenn Gran, Sofia Norberg och Jonny Paulsson, alla programledare på Vinnova, tillbringade ett dygn med oss. Programmet bestod av dialog med ledning och partners, besök på Grönborgs och Miun samt deltagande i Innovationsprogrammet.


 
Innovationsvecka i höst
 
Boka in vecka 40, den 30 september 4 oktober. Då arrangerar Vinnova och SKL Innovationsveckan med syfte att stärka offentlig sektors förmåga att möta samhällets utmaningar. Tema är: Sprida och involvera.

Idéslussen kommer att ha ett webbsänt frukostseminarium under veckan.

Mer information kommer!
 
Ljust mötesrum med blädderblock, tv och högtalare
Foto: Pixabay
Mötesrum som tjänst på innovationsdag med Servicecenter IT
 
I april hade Projekt och förvaltning på Servicecenter IT en innovationsdag med Idéslussen och Amplify Innovation. Vanliga myter om innovation avlivades och kunskap om innovationsprocessen förmedlades. Gruppen provade också på flera verktyg för att driva en utvecklingsprocess framåt och jobbade då med sitt uppdrag att utveckla Mötesrum som tjänst.

- Dagen gav oss många goda insikter och metoder för hur vi kan bli bättre på att jobba med innovation. Vi kommer att ha stor nytta av den i det fortsatta arbetet kring Mötesrum som tjänst, sammanfattade Per Lundin, sektionschef.
 
Kvinna med knallgul tröja
Elin Ankerblad är grundare och business director på innovations- och designbyrån Doberman, doberman.co.
Se upp för innovationsteater
 
I ivern att vilja förändra är det lätt för organisationer att förföras av alla nya tankesätt. Risken är att man blandar ihop vad som verkligen är innovation och vad som egentligen bara är teater.

Läs en intressant krönika av Elin Ankerblad i Veckans affärer.
 
Grönt fält med en vit 8 bredvid texten: Gör bara gör.
Idéslussinsikt #8 
 
En hammare är en hammare. Man kan fundera mycket över hammaren, hur den kan användas på olika sätt, hur den är utformad och så vidare. Men någon gång måste man också börja bygga.

Så, sätt igång och gör – bara gör!