Dagens Samhälle och Storsthlm bjuder in
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Ekonomi för dig som förtroendevald
Inspiration och ekonomi
Tid

Plats
Tisdag den 21 maj 2019, kl 17.00

USINE Konferens, lokal Bourgogne, plan 3,
Södermalmsallén 36, Stockholm
Dagens Samhälle och Storsthlm bjuder in till ett matnyttigt inspirationsseminarium med fokus på kommunekonomi


Politik och ekonomi hör ihop. Faktum är att det är få saker som har så stor inverkan på politiken som ekonomin. Utan resurser förverkligas inga politiska visioner. Och utan kunskaper om ekonomi är det svårt att argumentera både med politiska menings-motståndare och ekonomiska proffs. Så ta chansen att göra dig mer hemmastadd bland siffror och begrepp! På ett inspirerande och lättbegripligt sätt guidar våra föreläsare dig bland några av de ekonomiska frågor du som förtroendevald måste ta ställning till.

Måns Wikstrand, reporter på Dagens Samhälle och författare till Politikernas Ekonomibok, visar att det kan vara både roligt och lustfyllt att fördjupa sig i kommunens ekonomiska sammanhang. Med boken som utgångspunkt berättar Måns på ett enkelt och lättsamt sätt om till exempel varför vinst är nödvändigt och hur befolkning och ekonomi hänger ihop.

Vi pratar också om hur politiken kommer in, hur man kan tänka kring sina långsiktiga investeringar och hur man skapar ett bra företagsklimat.


Eventet är kostnadsfritt. Kaffe och enklare tilltugg serveras. Har du redan anmält dig behöver du naturligtvis inte göra det igen.

PROGRAM OCH ANMÄLAN


Varmt välkommen!

Dagens Samhälle och Storsthlm