Kära församlingsbo,
 

I detta nyhetsbrev vill jag gärna informera Dig om vad som händer i församlingen framöver. Just nu blåser förändringens vindar i församlingen.

Församlingens musiker Claes Sandström, som har varit en del av arbetslaget under många år, lämnar Berlin och flyttar till Sverige. Vi firar hans avtackning i gudstjänsten söndagen den 16/6 klockan 11.00. Välkommen!

Musikertjänsten är utlyst och flera intresserade har hört av sig.

Amanda Gasser är anställd som ny administratör från den 15/4.

Vi välkomnar henne i gudstjänsten på Påskdagen klockan 11.00. Välkommen!
 
 

Välkommen till vårens kyrkstämma den 28/4 direkt efter söndagens gudstjänst klockan 12.00.

Kyrkstämman är församlingens högsta beslutande organ. Stämman sammanträder två gånger på året. På hösten godkänner man kyrkorådets förslag till budget inför kommande budgetår. På våren tar man del av bokslutet från föregående budgetår och beviljar kyrkorådet ansvarsfrihet. Är du medlem i kyrkan och har betalat din medlemsavgift senast på dagen för stämman har du rösträtt. Kyrkstämman är ett bra tillfälle att träffa och lära känna kyrkorådets ledamöter och tala med dem/ställa frågor om kyrkans liv och verksamhet.

Stämman inleds med Gudstjänst klockan 11.00. Har du barn med dig så erbjuder vi söndagsskola under gudstjänsten.

Vi ses på kyrkan,

Mona Svensson
T.f.kyrkoherde


 
Under stilla veckan ingen öppen förskola och ingen syförening

Söndag 14 april

Palmsöndagen - Vägen till korset
Kl 11 Högmässa

Måndag till och med torsdag
Kl 9 Passionsandakt

Torsdag 18 april
Skärtorsdag - Det nya förbundet
Kl 19 Skärtorsdagsmässa
Efter gudstjänsten samlas gudstjänstdeltagarna till soppmiddag.
Anmäl gärna om du kommer!

Fredag 19 april
Långfredag - Korset
Kl 15 Långfredagsgudstjänst

Söndag 21 april
Påskdagen - Kristus är uppstånden
Kl 11 Festhögmässa
Till den efterföljande påskbuffén ber vi om anmälan senast 14 april till kerstin.nilsson3(at)svenskakyrkan.se

För alla barn har Påskharen gömt ägg i kyrkans park, och barnen får leta efter lunchen.



 
Komminister Oskar har ordet:
 
På söndag viftar vi med palmblad i kyrkan, vi viftar och gläds över att Jesus rider in i Jerusalem. Palmsöndagen är startat på påskveckan, den stilla veckan. Palmsöndagen inleder påskens drama som utspelar sig i spänningen mellan mörke och ljus – död till liv. För Jesus var vandringen på åsnans rygg upp mot Jerusalem ingen glad stund. Han visste att de glada hurraropen snart skulle bytas mot ord som korsfäst, korsfäst, att färden skulle leda mot lidandet och döden. Som människor kan vi inte skåda in i framtiden, vi kan inte alltid veta vad som ska hända i livet. Därför kunde folket och lärjungarna kring Jesus vara glada och ropa när han red in i Jerusalem. Trots att Jesus hade berättat om sitt öde så var det svårt att förstå, att ta in och inte ryckas med i glädjen. När vi på söndag i kyrkan eller hemma välkomnar Jesus med palmkvistar i händerna, då sitter vi inne på facit. Vi vet vad som ska hända - att Jesus kommer att segra över döden och mörkret. Vi känner till påskens drama.
Påsken är det kristna livets mest betydelsefulla högtid. Här visar Gud oss sin
 
 
 
stora kärlek. Gud oss nattvarden - ett evigt förbund, ett evigt bevis på sin närhet här på jorden och i våra liv. Under långfredagen offrar Gud sin ende son, sig själv av kärlek för oss alla. Låter sig dödas för att kunna spränga dödens och mörkrets gränser. Allt detta gör Gud för dig och mig, för att vi på påskdagen ska kunna ropa Halleluja i sann glädje, ropa och förkunna högt för världen och oss själva: Kristus är uppstånden, ja han är sannerligen uppstånden. Nu på söndag rider därför inte Jesus bara in i Jerusalem, utan nu på söndag när vi hurrar Hosianna då tillåter vi även Jesus att rida in i våra hjärtan. När vi höjer våra palmblad, lägger ut våra mantlar på vägen, då öppnar vi våra hjärtat för att ta emot Gud själv. Vi får möjligheten att följa med Jesus genom påskens dramatiska död och lidande för att sedan få gå med in i uppståndelsens eviga liv och glädje. Påskens drama är av betydelse här och nu, alla dagar, för oss alla genom livet och in i evigheten!

/Oskar