Frukostseminarium 29 maj – fokus etableringar på Kronan
 
Denna morgon kommer flera spännande företag som valt att etablera sig på Kronan att presentera sig och vi kommer också berätta om hur staden planerar för att göra plats för fler företag som vill hit. Vi kommer även beröra kompetensförsörjning, en utmaning som många företag delar och ställs inför när de växer.

Läs mer om programmet och anmäl dig
Mat och möten på hjul 24 maj
 
Den 24 maj tar vi oss runt i Landskrona med veteranbuss för att besöka några av de bästa och mest intressanta mat- och måltidsentreprenörerna. Varje stopp är på 45 minuter och innefattar presentation/storytelling, rundvandring samt smakprover.

Mat och möten på hjul arrangeras av föreningen Food Evolution i samarbete med Landskrona stad och är en del av Skåne Innovation Week.
Prova vårt Open Work Space!
 
Tycker du kontoret känns trist på sommaren? Då kan du ta med din dator och slå dig ner i Lagunen. Här kan du sitta och jobba, ta en kaffe eller förlägga ett möte - med havsutsikt!
 
Lagunen är området vid citybadstranden som blev en succé förra sommaren i samband med SM-veckan. I sommar kommer evenemangsområdet återuppstå med ett digert program.

Välkommen till Lagunen Open Work Space varje vardag 24 juni-21 juli!
 
Ny tobakslag 1 juli - så berörs restauranger och butiker
 
Från och med 1 juli 2019 träder en ny tobakslag i kraft. Om du driver ett café eller restaurang är du ansvarig för att rökförbud på uteserveringar och vid entréer efterlevs.

Om du säljer tobaksvaror räcker det inte längre att bara göra en anmälan om tobaksförsäljning utan du måste ansöka om tillstånd. Du som redan har tillåtelse att sälja tobak måste ansöka senast 1 november 2019. Läs mer
Resursjobb - en möjlighet för företag med rekryteringsbehov
 
Resursjobb är en modell som har tagits fram av Tillväxt Landskrona i samarbete med Arbetsförmedlingen och näringslivet. Företag som vill växa men har svårt att hitta personal med formell kompetens kan genom resursjobb komplettera sitt team med personal med informell kompetens till en lägre lönekostnad under upplärning.
 
Många företag har redan tagit chansen, se filmen där regionlagerchefen på Derome berättar om hur de fick hjälp med sin rekrytering genom resursjobb.

DI-bilaga om Landskrona
 
Läs bilagan som följde med Dagens Industri. Här berättar vi om vad som händer i Landskrona, vårt näringsliv, fantastiska bostäder med mera. Klicka på bilden och bläddra i tidningen.