Nytt substansvärde 15 403 kr/aktie (+163 kr/aktie)

Nytt substansvärde för Spiltanaktien inför aprilhandeln på www.pepins.com är nu beräknat till
15 403 kr/aktie. Vid senaste substansberäkningen den 5 mars fastställdes substansvärdet till
15 240 kr/aktie och kursen sattes då till 9 700 kr/aktie. Förändringen i Spiltans substansvärde härrör sig främst till ökningar i vårt noterade innehav.

Se hela portföljen här
Spiltans portfölj fördelad på branscher
Följ gärna handeln på Pepins.com här

Nya handelsregler på Pepins

Pepins har beslutat att ändra på sin kurssättning vilket i korthet innebär att de går från en till två separata auktioner i förhandeln. Kursen kommer således fastställas vid två tillfällen (inte ett tillfälle som tidigare) till potentiellt två olika kurser under respektive handelsperiod. Denna regeländring ska ge dig som deltagare i handeln fler chanser till avslut. Mer information finns i senaste Pep-talk.

Handeln inleds på Pepins.com/Alternativa Listan onsdagen den 3 april och pågår till och med måndag den 8 april kl 16.00. Spiltan skickar ut information om kurs efter prissättning på torsdag den 4 april kl 16.00. För information om onsdagens pris se Pepins hemsida.
250 kronor i rabatt på Spiltanaktiens köpcourtage även under aprilhandeln

Spiltan har beslutat att subventionera varje köpnota med 250 kronor även under april månads handel. Det innebär att aktieägare som köper en eller två aktier inte får någon courtagekostnad när de handlar aktier i Spiltan och de som köper fler aktier får en courtagerabatt på 250 kronor. Det normala courtaget under handeln på Pepins är 1 % med ett minimicourtage på 250 kr.
 
Sparrebellen Nr 126: Svenska Warren Buffett-bolag slår index

För 10 år sedan gav jag ut boken ”Så här blev Warren Buffett världens rikaste person”. Det är en sammanfattande biografi om Buffett men jag spekulerar även i vilka svenska bolag som Buffett skulle kunna tänkas investera i. Buffetts filosofi är att ”köpa och behålla lönsamma bolag som har ärliga ägare och affärsidéer som man begriper”.

Senaste Sparrebellen finns nu att läsa i sin helhet på www.sparklubben.se samt på Privata Affärer.se - Per H Börjesson Svenska Warren Buffett-bolag slår index.
 
Spiltan Fonder har inga Swedbankaktier

Notera gärna twitterinlägg idag: Läs@dagensindustri i dag sid 8 om krisen i Swedbank och alla fonder som fått stora nedgångar. Men @Spiltan Fonders VD Erik Brändström säger "Ingen av våra fonder har Swedbankaktier. Bankaktier liknar mer obligationer och när man skall tjäna mer måste man ta högre risker".

Med vänlig hälsning

Per H Börjesson, VD Investment AB Spiltan