April 2019
Hoppas ni har haft en riktigt härlig påskledighet med mycket sol och värme och att ni, liksom vi, nu är redo för ”sista rycket” innan sommaren.
Vårens nyhetsbrev innehåller bl.a. nyttiga tips inför deklarationen, info om vårt nya rapporteringsverktyg Oxceed, lite om B2B-mässan och eee-dagarna i Lund, en ny artikel i vår serie ”Kundkollen”… och så säger vi hej till våra nya medarbetare Johanna, Daniel & Therese!

Trevlig läsning!


Michael, Petra & Katarina
 
Vår nya visuella profil
 
Den 3 december bytte Baker Tilly grafisk profil i hela världen. Vissa förändringar sker direkt och andra kommer av naturliga skäl att ta lite längre tid. Vår nya färg kommer att vara en grön nyans som vi kallar tillväxtgrön. Logotypen kommer att vara helt i svart eller vitt och med en symbol framför som är inspirerad av naturens tillväxt i form av årsringar på t.ex. en stubbe.
 
Nya medarbetare 

Hela tre nya kollegor har vi hunnit få sedan sist! Två på Malmökontoret och en på Lundakuntoret och här får ni stifta lite bekantskap med dem.
Vi hälsar Daniel, Johanna och Therese varmt välkomna till oss på Baker Tilly MLT!
 
BT Akademi - våren 2019
Under våren har BT Akademi arrangerat en rad frukostseminarium med varierande inriktning. Senast hade vi härliga Bernardica Bröddén, från Bernadi House of Style, som pratade om klädernas betydelse för framgång och hur du klär dig så att din outfit blir mer "du".
Tidigare seminarium har bl.a. handlat om hur man får en raketstart på sina presentationer och säljmöten och våra skattekonsulter har även haft skatteinformation.

Dessa frukostträffar är mycket uppskattade av våra kunder och vi lägger löpande ut kommande tillfällen efterhand som de blir färdiga i planeringen. Den 10 maj kommer Roi Rekrytering för att berätta om hur man kommunicerar bäst på mottagarens villkor och vilka fallgropar man skall undvika och den 28 maj har vi en uppföljning på det välbesökta seminariet om GDPR från förra året, kallat - GDPR + 368 dagar! Vad hände sen?
 
Förbättrat rapporteringsverktyg
Nu förbättrar vi vårt rapporteringsverktyg i BT Online. Under april månad övergår vi till att skicka månadsrapporter för den löpande redovisningen i ett nytt kraftfullt verktyg från Oxceed. Verktyget har en färdig koppling till Fortnox och många delar av bokföringen kan du se i Fortnox via rapporterna, utan att behöva en licens för Bokföringen. I takt med att din verksamhet växer eller förändras kan man i detta rapportverktyg skräddarsy rapporter och bygga egna prognoser och budgetar.

Börja använda BT Online redan idag!
 
Kundkollen
Mitt i Malmös gamla kvarter finns designstudion & tryckeriet @Graphiken med stor personlighet! Med många års erfarenhet från design- & tryckbranschen jobbar de som en länk mellan idé och färdig trycksak, eller så tar de vid från tryckfärdiga filer. Tryckeriet jobbar både med privatpersoner och företag av alla storlekar.
Två av delägarna, Lena Hermansson (VD och Creative Director) och Susanne Lindberg (projektledare), har båda en lång och bred erfarenhet från olika delar av designvärlden.
 
B2B-Mässan i Lund 
Höstens B2B mässa ”Affärsfokus Lund” gick av stapeln på Sparbanken Skåne Arena i Lund den 12 mars. Mässan arrangeras två gånger om året och ger möjlighet för företag i Lund-Malmö regionen att mötas och knyta kontakter. Ca 110 företag fanns på plats från många olika branscher, så det var en utmärkt möjlighet för företag att både presentera sin egen verksamhet och ta del av andras. Skånes samtliga kommuner var representerade och även denna gång fanns Baker Tilly på plats. Det var Teresia och Anna från vårt kontor i Lund som representerade vår byrå och de tycker att mässan är ett bra sätt att träffa både nya och befintliga kontakter. En fördel med upplägget är att samma företag ofta är med på varje mässa och att man på så vis lättare lär känna deltagarna. Denna gång blev det en extra färgstark presentation för Baker Tilly, då vi fick visa upp vår nya logga och färger, som vi fick mycket positiva kommentarer för.
 
eee-dagarna i Lund 
 
Onsdagen den 20 februari representerade Valon, Omar, Johanna och Tanja Baker Tilly i vår monter på eee-Dagarna. Dagarna är ett årligt återkommande event som arrangeras av LundaEkonomerna i Lunds Universitet.
Under dagen höll vi karriärsamtal med studenter som är intresserade av att börja arbeta hos oss på Baker Tilly MLT. Vi stod vid vår monter i EC1 på Ekonomihögskolan och minglade med studenter och andra företag hela dagen och självklart så hade vi roliga giveaways också. Intresset för Baker Tilly var stort bland studenterna och vi träffade många intressanta kandidater.
 
Inför deklarationen
Nu är det deklarationstider igen och du som har elektronisk brevlåda fick din deklarationsblankett från Skatteverket för en tid sedan. Nu ska även pappers-deklarationerna som postas vara ute.
Senast den 2 maj ska blanketten vara inlämnad, är du kund hos oss kan vi ha sökt anstånd för dig vilket ger ytterligare lite tid.
 
E-postfakturor sparar tid och miljön!

Vi på Baker Tilly uppmuntrar våra kunder till att ta emot sina fakturor via e-post, istället för att få pappersfakturor.
Meddela oss gärna din/företagets e-postadress om också du vill bidra till att spara miljön.


 
Siffror & Fakta

Hämta nedladdningsbara PDF-dokument på vår hemsida med information om bl.a.


Skatteskala 2019
Aktuella räntor
Basbelopp 2019
Traktamenten 2019
Kostförmåner 2019
Bilresor 2019
Bilförmån 2019
Representation 2019
Räntefördelning
Periodiseringsfond
Referensränta m.m.