Gröna Bilisters nyhetsbrev
 
Skicka vidare   Avregistrera   Läs på webben
 
Nu kan du ta del av presentationerna från Mobilitet och Beteende 2019

Ett späckat konferensschema väntade ett hundratal deltagarna som kom till Karlstad den 6 mars. Vi lärde oss mycket om tobakens normförskjutning, nya mobilitetstjänster, jämställdhet i transportsektorn, och inte minst om hur Paris planerar för en levande stad!

Nu finns alla presentationerna från dagen tillgängliga på Färdplan 2030 - ta en titt!
"Släpp lös konsumentmakten i arbetet för hållbara transporter"

Den beslutade hållbarhetsdeklarationen av drivmedel vid pump är en bra början på stärkt konsumentmakt. Nästa steg är att hållbarhetsdeklarera fordonen, både i bilhallarna och i reklamen, skriver Johanna Grant, Martin Prieto Beaulieu och Per Östborn, Gröna Bilister.

Läs mer om vårt förslag i debattartikeln
Gröna Bilister – Regeringen bör lyssna på Klimatpolitiska rådet

I Klimatpolitiska rådets rapport, som offentliggjordes den 21 mars, uppmanar man regeringen att fatta en rad strategiska beslut under denna mandatperiod. Det är en förutsättning för att Sverige ska kunna leva upp till Parisavtalet. Regeringen bör därför studera rapporten noga och omgående höja takten i sitt arbete, menar Gröna Bilister.

Läs och ladda ner rapporten
Regeringen måste stoppa miljöbilsexporten nu

Allt fler miljöbilar säljs till utlandet, och den svenska skatterabatten hamnar i helt fel händer. Det är bråttom för regeringen att stoppa läckaget. Skattepengarna ska göra miljönytta – inte hamna i skrupelfria bilhandlares byxfickor. Det skriver Gröna Bilister i en kommentar om färska siffror från myndigheten Trafikanalys.

Så många miljöbilar exporteras
Mitsubishi Outlander PHEV

Outlander som laddhybrid var länge Sveriges mest sålda laddbara bil, och en av de allra första där den laddbara versionen blev den bästsäljande. Nu är den uppdaterad, med större batterier och längre räckvidd, kraftigare elmotor och en rad mindre förbättringar. Räcker det för att återta tronen?

Läs mer om nya Outlander
 
Move About: Bilpoolen med 100% elbilar

Tänk att världens största rena elbils-bilpool är svensk! Vi testar Move About, som fyller tio och har passerat 100 elbilar på mer än dussinet orter i landet.

Läs hela testet
Uber slår hårt mot kollektivtrafiken i amerikanska städer

När nya taxitjänster såsom Uber och Lyft introduceras kan städer räkna mer en årlig minskning av kollektrivtrafikresandet med 1,3-1,7 procent. Det visar en ny studie från University of Kentucky. 

Mer om studien
Tesla prisdumpar samtliga modeller

Tesla aviserade igår att man tänker sänka priserna på sina bilar, tack vare besparingar man kunnat göra på att bland annat stänga flera av sina showrooms runt om i världen.

Läs mer
Välkommen på årsmöte!

Gröna Bilister inbjuder medlemmar till årsmöte fredagen den 14 juni 2019 kl 17-19.

Läs mer
 
 
Följ oss i sociala medier 
 Följ              Följ             Följ