Gör som ärkebiskopen, slutspurt och allt om Act!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Nyhetsbrevet Vårt uppdrag går till dig som är ombud, engagerad, anställd eller förtroendevald. Vårt uppdrag handlar om Svenska kyrkans internationella arbete och innehåller tips, exempel, fakta och inspiration.

Filippa Adolfsson,
Redaktör
 
 
Gör som ärkebiskopen! Anmäl dig till Göra Skillnad!
 
Helgen den 7-8 september 2019 i Uppsala kommer att bli riktigt minnesvärd! Då samlas vi nämligen för första gången till ett större event under Act Svenska kyrkans flagg. Detta vill du inte missa!

Vi får möta internationella gäster, berikas och inspireras av fördjupande seminarier och workshops – och inte minst får (samtidigt) vi inspireras, samtala och fira gudstjänst tillsammans! Nu har bland annat ärkebiskopen och alla våra utsända anmält sig - så passa på att göra det redan idag, du också!
Anmäl dig här!
 
Slutspurt på fastekampanjen!
 
Nu är det bara någon vecka kvar och slutspurt på fastekampanjen 2019!
Palmsöndagen avslutar som alltid fastekampanjen med rikskollekt till det internationella arbetet.

Cyklonen Idai som inträffade under pågående kampanj blev ytterligare ett exempel på att människor är i behov av humanitärt stöd. Just nu kämpar över två miljoner människor i Zimbabwe, Malawi och Moçambique för sin överlevnad och sin framtid. Det pågår redan livräddande insatser, men att bygga upp livet igen kommer att ta tid.

Katastrofen har naturligtvis bidragit till många extra aktiviteter och insamlingar och som det stod i det extra Vårt uppdrag som gick ut så räknas allt som samlas in under fastekampanjperioden in i resultatet för kampanjen.


Sista dagen att rapportera in sitt insamlingsresultat är tisdagen den 14 maj.
Läs mer om rapporteringen och kampanjrapporten, där du kan också kan se insamlingsresultatet för ditt stift. Det slutgiltiga resultatet redovisas på webben runt den 17 maj.

Om ni vill beställa hem fler fina pins och sälja till exempel i samband med kyrkkaffet på Palmsöndagen så hinner ni få dem om ni skyndar er med en beställning!
Dela gärna bilder från aktiviteter i era sociala flöden och tagga med #fastekampanjen! Då får vi en bild av hur det ser ut runt om i landet.

Nu hoppas vi alla på en fin avslutning på kampanjen – tillsammans når vi målet på 35 miljoner!
 
Valdagsinsamling den 26 maj!
 
Söndagen den 26 maj är det val till Europaparlamentet, EU-val, i Sverige. Det är ett bra tillfälle att synas med vårt nya namn – Act Svenska kyrkan. Planera redan nu att vara på plats vid vallokalerna för att synas och samla in pengar till vår verksamhet. Erbjud väljarna en möjlighet att göra ett annat viktigt val; att stötta vårt arbete för alla människors lika värde.

Beställ bössor och bösskyltar i webbshoppen

Läs mer om vad du ska tänka på vid bössinsamling
 
Nu är vi snart Act-Svenska kyrkan
 
Den 5 maj är det dags. Då byter vi namn till Act Svenska kyrkan. Vi hoppas att du som är engagerad i församlingar och stift vill vara med och fira.
LYFT VÅRT ARBETE
Under april får den som är ansvarig för den internationella verksamheten på församlingsnivå ett paket med material för att använda i samband med lanseringen.Paketet kommer innehålla mängder med roliga och spännande saker!

Använd gärna tårtmallen i paketet och baka ”Act-tårtor” till kyrkkaffet.
GÖR PLATS FÖR DET NYA
Mellan 14 april till 4 maj återvinner och källsorterar vi material med Svenska kyrkans internationella arbetes logotyp. Var med och gör plats för det nya i just din församling. Och skapa gärna nytt av gammalt. Låt insamlingsvästar eller axelbanderoller med gamla loggan bli till kassar. Virka, fläta eller sy. Mer inspiration och instruktioner kommer under april för dig som tycker att det låter kul med kreativt återbruk. Håll utkik på Insta stories och Facebook.
Och glöm inte att från 5 maj är det #actsvenskakyrkan som gäller i sociala medier.

På intranätet finns från och med 5 april ett kommunikationspaket med det som behövs för att skapa kommunikation om Act Svenska kyrkan.
 
 
Act ombud/intresserade!
 
När vi nu byter namn till Act Svenska kyrkan byter vi också namn på ombud/intresserade i Kyrksam.
Från och med 24 april registreras alla under antingen ”Ombud Act Svenska kyrkan” (tidigare Internationellt ombud) eller ”Intresserad Act Svenska kyrkan” (tidigare Intresserad Svenska kyrkans internationella arbete) Att vara registrerad som ombud eller intresserad innebär som tidigare ingen skillnad på vilken information du får. Samordnare kommer fortsatt att vara registrerade som samordnare. Om du redan är registrerad för Svenska kyrkans internationella arbete behöver du inte göra något – allt sker automatiskt.

Om du har frågor så kontakta Givarservice på e-post givarservice@svenskakyrkan.se eller telefon 018-169600
 
 
Act-Svenska kyrkan på webben och i sociala medier!
 
Dagarna innan lanseringen ser vi till att bli Act Svenska kyrkan i alla våra digitala kanaler (webb, intranät, gåvoshop, sociala medier mfl). Besök gärna sidorna och var med och lyft fram Act Svenska kyrkan från den 5 maj!
 
Anta utmaningen - Fairtrade Challenge 9-12 maj
 
Den 9-12 är det dags för Fairtrade Challenge 2019. Världens största fika är tillbaka!
Samla dina vänner, dina arbetskollegor eller klasskamrater. Arrangera Fairtrade-fika i församlingen i samband med kyrkkaffet 12 maj. Ju fler vi blir som fikar Fairtrade, desto större skillnad gör vi för de människor som odlar och producerar våra råvaror.

Anta utmaningen och anmäl ditt lag till laget Kyrkor för Fairtrade som redan finns på kampanjens hemsida. Där hittar du också mer information, tips på material och aktiviteter. 
 

Följ gärna Svenska kyrkans internationella arbete på sociala medier.

Facebook @svenskakyrkaninternationellt

Twitter @svkint

Instagram - internationellt_arbete
 
 
Har du frågor?
 
Har du frågor om nyhetsbrevet Vårt uppdrag eller om Svenska kyrkans internationella arbete? Kontakta Svenska kyrkans givarservice:
 
e-post:givarservice@svenskakyrkan.se
telefon 018-169600
 
Du kan också kontakta din församling för att få veta mer om hur internationella frågor drivs lokalt.

Läs mer om nyhetsbrevet Vårt uppdrag
 
Vårt uppdrag
 
Nyhetsbrevet ges ut av Svenska kyrkans internationella arbete.
 
Svenska kyrkan
751 70 Uppsala
 
www.svenskakyrkan.se/internationelltarbete
 
Swish: 9001223

Plusgiro 90 01 22-3, bankgiro 900-1223
 
Nästa nummer: mars 2019
Berätta vad du tycker
Vi vill veta vad du tycker om Vårt uppdrag! Berätta gärna hur du använder det, eller om du inte använder det. Och i så fall varför. Hur kan vi göra det ännu bättre så att du får det du behöver för att kunna göra ditt arbete.

För att få nyhetsbrevet behöver din e-postadress vara registrerad i Kyrksam. I varje församling finns det någon som ansvarar för registreringen - vänd dig till honom eller henne för att få hjälp. Det är viktigt att du som engagerad i det internationella arbetet också får tillgång till våra utskick.