Städakademin fyller 1 år
 
(och får ett eget bolag i present)
 
Den 1 april 2018 lanserade vi Städakademin med möjlighet att abonnera på utbildning och köpa distansutbildningar. Vi har idag över 1 700 användare i Städakademin som stadigt växer och innan sommaren räknar vi med att ha över 2 000 användare. Kunderna är kommuner, bostadsföretag, regioner (sjukvård) och städföretag som vi numera även kan erbjuda kostnadseffektiv och kvalitativ kompetensförsörjning.

Städakademin som idé föddes ur Boragos vision att göra Sverige renare. Med denna digitala lärplattform ger vi möjligheten till kompetensutveckling online för de olika yrkesrollerna i branschen, allt från lokalvårdare och arbetsledare till beställaren av städtjänster. Du kan välja att abonnera på ett paket för hela din organisation eller läsa enstaka kurser på distans.

Städakademin uppdaterar sin plattform.
Vi har uppdaterat plattformen och med den nya lanseringen som sker i april följer en rad förbättringar. Kunden ges möjlighet att enkelt administrera kursdeltagare. Det innebär bland annat att man kan lägga till användare och själv se hur kurserna används. Det går dessutom att lägga upp en utbildningscykel genom att lägga in veckor när vissa lektioner ska genomgås. Den förbättrade plattformen kommer att vara mer överskådlig och det blir ännu enklare att navigera i kurser och lektioner.
 
Hur fungerar Städakademin i praktiken?
 
Som alla vet är grunden för kvalitetssäkring av tjänster att utveckla individen, något som Hässleholms kommun tagit fasta på. De är en av våra kunder som använder alla funktioner i Städakademin.

De har satt en plan för all personal att genomgå lokalvårdsutbildning PRYL med hjälp av Städakademin och egna handledare. Dessutom använder de dokumenthanteringsfunktion genom att lägga upp alla säkerhetsdatablad, städinstruktioner och andra styrande dokument.

Det visar att Städakademin är ett kostnadseffektivt verktyg för både kompetensutveckling och kvalitetssäkring. Detta utan att göra tunga investeringar.
 
Lyckad nätverksträff - nästa träff i augusti
 
Vi fick så mycket positiv feedback när vi höll i nätverksträffen i början av 2019 att vi självklart ser till att det blir ett nytt tillfälle, denna gång i augusti!

På agendan på förra nätverksträffen stod samhället och branschens utmaningar, forskning, utveckling, framtidens lärande, hur man motiverar sin personal och vad som händer i Städakademin.

Vad ger det att gå på nätverksträff? Feedback som vi fått från deltagarna själva är att de tyckte det var givande att träffa varandra och utbyta erfarenheter, tankar och arbetssätt. Förutom att det var trevligt och roligt längtade de till nästa träff – en dag kändes till och med för kort!

Sammanfattningsvis var det en mycket energigivande och utvecklande träff för oss alla som brinner för kompetens och kvalitetssäkring.

Inbjudan till nästa nätverksträff för Städakademin kommer till beställare och handledare under våren.
 

Senaste nytt i Städakademin
 
Våra kunder hjälper oss att bli ännu bättre vilket gör att vår nya plattform är klar och lanseras i april. Nedan kan du läsa ett axplock av förbättringarna.
 
  • Glömt lösenordfunktion
  • För användaren är det ännu enklare att navigera i kurser och lektioner.
  • Handledaren kan enkelt registrera deltagare samt ta ut statusrapporter på dessa.
  • Ny toalettstädningsfilm. Vi lyssnar på våra kunder och därav har vi gjort en ny toalettstädningsfilm. Filmen är utbytt så samtliga användare i plattformen får tillgång till den från och med idag. Välkommen in och titta!
 
Sommaren är snart här
och så även vår tävling!
 

Alla som har inlogg till Städakademin är välkomna att delta.

Vi presenterar när tävlingen går av stapeln både via utskick och på vår hemsida. Håll utkik!

Fina priser utlovas!
 
Vad är Städakademin?
 
Städakademin erbjuder webbaserade utbildningar inom lokalvård för såväl chefer som lokalvårdare. Utbildningsmaterialet är en kombination av film, bild och textbaserat innehåll som varje person kommer åt via mobiltelefon, dator eller surfplatta.
 
Kursinnehållet är mycket pedagogiskt och deltagaren har möjlighet att repetera allt innehåll i det oändliga. Städakademin fungerar även som en informationskälla när lokalvårdaren befinner sig ute hos kund och behöver stöd i exempelvis val av kem eller för att fastställa golvmaterial. Som kund kan man välja att abonnera på ett helt paket eller köpa enstaka kurser.
 
Abonnemang -
för hela organisationen
 
Om ni är i behov av utbildning för flera personer inom er organisation då är abonnemang rätt alternativ för er.

Genom att abonnera på någon av våra paketlösningar får ni tillgång till ett ständigt uppdaterat kursinnehåll som kan repeteras hur många gånger som helst. Man säkerställer att hela personalstyrkan får en enhetlig utbildningsnivå samt att detta ger ett bra stöd i det dagliga arbetet.

Beroende på utbildningsbehovet inom er organisation kan man välja mellan olika paketlösningar. I samråd med oss kan vi lotsa er till vilket alternativ som passar er.
Distansutbildningar -
för enstaka kurser
 
Med utbildning på distans kan du läsa när och var du vill.

Utbildningen passar dig som vill kvalitetssäkra dina teoretiska kunskaper genom en webbaserad utbildning.

Du har tillgång till utbildningsmaterialet under 8 veckor och du genomför utbildningen i den takt som passar dig. Utbildningen är indelad i olika kurser och lektioner. Efter varje lektion har du möjlighet att genomföra ett kunskapstest.

Läs mer om Städakademin och våra distanskurser här>>