Företagarfrukost i nybygget
 
Torsdagen den 11 april dukas det för företagarfrukost i Falköpings Mejeris nya mottagningshall vid Bangatan. VD Anders Segerström berättar om den stora satsning man nu genomför och visar runt i lokalerna. Magnus Sundén finns på plats med senaste nytt för Falköpings näringsliv och Putte från Viltmat serverar frukost från sin BBQ-vagn. Det här kan du inte missa! För anmälan, maila till magnus.sunden@falkoping.se. Foto: Maria Falegård

För dig som kommer till företagarfrukosten, gäller infart från Bangatan och parkering utmed fasaden på nya mottagningshallen. Parkeringvakt kommer finnas på plats.

Klicka här för att anmäla dig till företagarfrukosten.
Anders Segerström, VD för Falköpings Mejeri, hälsar varmt välkommen till den nya mottagningshallen vid Bangatan.
 
Ållehandlarna nätverkar
 
Ållehandlarna möttes nyligen hos Roger Kohlström på ÖB. för en av de regelbundna nätverkstäffar som arrangeras angående utvecklingen i området. Här presenterades bland annat vad som är på gång, nya bostadsområden och hur den framtida planeringen ligger kring handelsområdet. Hur ser framtidens område ut? 
 
Stadsfesten 2019 rullar igång
 
Den 31 maj och 1 juni är det åter igen dags. Då laddar Falköpings upp för stadsfest. Det blir tredje året i rad som evenemanget körs och arbetsgruppen är igång. I veckan sågs krögarna för en första genomgång. Från vänster syns bland annat representanter för Bowlingstället, Olearys, Viltmat och Cesarstugan.
 
Nya Centrum tar form
2019 är det dags att ta första steget i utvecklingen av Falköpings centrum. Handelns utredningsinstitut HUI har påbörjat en utredning för att titta på förutsättningara. Hur ser man på Falköpping position i handeln och hur ska vi arbeta med centrum utifrån trender och framtidens handel? Genom bland annat konsumentundersökningar och analyser tar man fram material som kan ligga till grund för det fortsatta arbetet.
 
Medborgardialog och arkitekttävling
 
Under sommaren kommer en medborgardialog, likt den som skedde i samband med ombyggnationen av Köttorget, påbörjas. Därefter kommer Sveriges arkitetförbund hålla en arkitekttävling, även detta beprövat sedan tidigare. 

Projektet kommer att pågå under 2019 och 2020 och planeras vara klart för byggnation 2021.
 
Wrågården goes golfrestaurang
Under mars månad invigdes den nya golvrestaurangen, med gängen från Wrågården bakom rodret. WG Golfrestaurang kommer servera lunch, fika och nyheten Bergaburgare. Maten lagas från grunden, med Wrågårdens egna ekologiska grönsaker & köttproduktion.
Under säsongen hoppas man även kunna sluta upp kring olika event som exempelvis grillkvällar i samband med tävlingar, After Golf, tjejkvällar mm.  Foto: Falköpings GK
 
Falköpings goda resultat
 
Falköpings bokslut för 2018 visar på gott resultat. Bland annat ser vi en ökning av antal aktiva bolag, en ökning av gästnätter, större antal sökta bygglov och ökat antal arbetstillfällen. Kommunen är i en utvecklingsfas och det återspeglas tydligt i 2018 års siffror. Nedan följer ett urval.
 
Elaine trollband lunchgäster
 
Elaine Eksvärd gästade pyttlunchen på Kurorten Mösseberg den 6 mars. Elaine är författare till böckerna Härskarteknik, Vardagsmakt och Snacka Snyggt och driver även en framgångsrik retorikbyrå med samma namn (Snacka Snyggt). Med en rutinerad, proffsig och avslappnad säkerhet levererade hon under föreläsningen klarhet efter klarhet. Det är en sak att prata och det är en annan att prata på ett sätt så mottagaren faktiskt lyssnar. Det blev en timma som innefattade hela känslospannet - från skratt till förfäran och från klump i halsen till hisnande förvåning. Nästa pyttlunch är den 16 maj. Då kommer Anna Kinberg Batra till Falköping.
 
Företagsbesök hos ICA i Floby
 
Johan Hellstrand utsågs nyligen till Årets Flobybo och med anledning av detta besökte Magnus Sundén och Woori Gennemark (näringslivschef resp. handelutvecklare) företaget. Företagsbesöken ligger högt på agendan. 

– Vi fick en mycket bra diskussion om företagets fina utveckling och även samhällets övriga utvecklingsfrågor. Hur gör man för att anpassa samhället till nutiden och hur kan exempelvis före detta sällanköpslokaler få nya funktioner?

Fler företagsbesök sker regelbundet under hela året.
 
Padelhall till Falköping
Inom kort växer det redan nu aktiva Odenområdet med ytterligare en idrottsanläggning – en padelhall. Gräsytan bakom tennisplanen och Odenbadet har nu köpts av företaget Trafik & Fritid som sett sporten växa stort och producerat hela 200 padelhallar runt om i landet, under de senaste sex åren.
 
4 banor om ett år
 
Padel är en racketsport. Man spelar på en mindre plan än i tennis, och alltid som dubbel. En padelplan är ungefär en tredjedel så stor som en tennishall. Det, och att du i padel även får använda dig av väggarna när du spelar, gör det enklare att hålla bollen i spel.

Byggstart snarast

Så snart köpeavtalet är signerat drar bygget igång och inom ca ett års tid planeras anläggningen med fyra padelbanor stå klar för spel.

– Att bygga hallen i Falköping föll sig ganska naturligt. Sporten som sådan har exploderat och intresset växer ständigt. Vi har även en anknytning till just Falköping genom vårt dotterbolag Lawnit Sport, berättar Erik Andersson som är vd på Trafik & Fritid. Lawnit Sport kommer även att finnas på plats och drifta planen framöver.

Här nedan kan du se bygget av padelhallen i Luleå!
Play movie
 
Redaktör: Magnus Sundén, Näringslivschef, Falköpings kommun  •  magnus.sunden@falkoping.se
Text & produktion: Maria Falegård, Smart Design AB  •  maria@smartdesign.se