Den 30 mars gick Landskrona Näringslivsgala av stapeln på Örenäs Slott. Det blev en fantastisk kväll med prisutdelningar i sex kategorier och underhållning med bland andra mellofinalisten John Lundvik. Läs om galans finalister på landskrona.se.
 
I Landskrona byggs det för fullt och företagen uppskattar bygglovsavdelningens service.
Fina betyg till stadens myndighetsutövning
 
I dagarna presenterade SKL servicemätningen Insikt 2018 som visar nöjdheten hos företagen i fråga om kommunernas myndighetsutövning. Till detta räknas bygglov, markupplåtelse, brandskydd, miljö- och hälsoskydd, livsmedeltillsyn samt serveringstillstånd.

Landskrona bibehåller sina fina betyg med ett NKI på 75 som kan jämföras med rikssnittet på 72. Mest utmärker sig Landskrona i frågor som rör brandskydd och bygglov. Läs mer
Anställ en trainee från ett amerikanskt toppuniversitet
 
Nu får Landskronas teknikföretag som söker ingenjörer en unik möjlighet att anställa en trainee från ett amerikanskt toppuniversitet. Du kan träna upp en student som sedan under upp till 18 månader arbetar för att få ert företag ut på den amerikanska marknaden.

Projektet genomomförs av Tillväxt Landskrona i samarbete med svensk-amerikanska Handelskammaren. Kontaka pernilla.anderberg@landskrona.se för mer information.
Ecolean - ett av de nya företagen på Kronan.
Frukostseminarium på teatern den 29 maj - save the date!
 
Landskrona är hett och tillväxten är stor. Många företag vill etablera sig här, inte minst på företagsområdet Kronan. Denna morgon kommer flera av företagen på Kronan presentera sig och berätta om sina verksamheter. Vi kommer också beröra behovet av kompetens och hur staden planerar för att göra plats för fler företag som vill hit.

Inbjudan till seminariet skickas ut inom kort.
Ställ ut på Skånes Matfestival 
 
Skånes Matfestival är ett välkänt evenemang för små och stora matproducenter som vill lyfta hantverket och industrin. Evenemanget har tidigare varit på Österlen men i sommar blir det strandläge när festivalen tillsammans med Skånes Dryckesproducenter gästar Landskrona den 6 juli.

Matfestivalen ingår som en del i Lagunens sommarprogram.

Är du intresserad av att ställa ut? Läs mer och anmäl dig.
 
Kickstarta digitaliseringen
 
Tillväxtverket har tilldelat Skåne 20 miljoner kronor i affärsutvecklingscheckar till företag för digitalisering och internationalisering 2019.
Du kan få upp till 250 000 kronor för att förbereda och genomföra satsningar inom dessa båda områden. Läs mer

Kickstart Digitalisering är ett annat intitativ av Tillväxtverket, IUC med flera och kommer genomföras på Linc i Landskrona efter sommaren. Missa inte detta, mer information kommer.
Seminarier för entreprenörer
 
Almi erbjuder olika seminarier som utmanar dig som är entreprenör och erbjuder möjligheter att diskutera med likasinnade och skapa nätverk.

Seminarierna berör allt från idé och affärsmodell till att sälja med framgång, att växa och att köpa företag. Läs mer och anmäl dig