FUB:s nyhetsbrev för styrelser
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Välkommen till Styrelsenytt!
 
Mars 2019
 
Styrelsenytt får du som sitter i styrelsen i lokalföreningar och länsförbund. Här får du veta vad som händer och vad som påverkar styrelsearbetet. Du får påminnelser under föreningsåret, till exempel när det är dags att skriva och skicka in motioner eller när det är dags att skicka in årsrapporter. Du får också veta hur du ska göra så att det blir rätt och lätt.Du får veta när det kommer nyheter i Resursbanken och annat som kan underlätta ert viktiga styrelsearbete.

fub.se/nyhetsbrev samlar vi alla våra nyhetsbrev. Under respektive sida för de olika nyhetsbreven finner du en utskriftsbar PDF-fil av detta nyhetsbrev (klicka på "Bilagor").


 
Temakväll om god man i Hässleholm
 

Varmt välkomna på temakväll om god man i Hässleholm den 26 mars 2019. Temakvällen är öppen för alla FUB:s medlemmar, och det finns även möjlighet att delta vid en anpassad genomgång. 

Under temakvällen kommer vi prata om god man. Vi kommer bland annat att prata om: 
  • Hur kan man garantera huvudmannens självbestämmande och inflytande när personen har god man? 
  • Vilka egenskaper och kunskaper bör en god man/förvaltare ha? 
  • Fördelar och nackdelar med att personer försörjer sig genom godmans uppdrag? 
  • Fördelar och nackdelar med anhöriga som gode män? 
Även medlemmar som inte bor i Hässleholmsområdet är självklart välkomna. Sista anmälningsdag är 26 mars. För mer information, och för att anmäla er, klicka här
 
Eftermiddagsmöte för förtroendevalda
 
I samband med temakvällen vill Riksförbundets kansli träffa förtroendevalda i FUB:s länsförbund och lokalföreningar. Vi har då möjlighet att tillsammans med er diskutera intressepolitiska och organisatoriska frågor. Eftermiddagsmötet är samma dag som temakvällen, 26 mars 2019, klockan 14.00-17.00. Det krävs anmälan till både eftermiddagsmötet och temakvällen. 
 
Viktigt: För att anmäla sig till eftermiddagsmötet skriver ni det i rutan övrigt i anmälningsformuläret. Per automatik räknas ni in för temakvällen också. Om ni bara kan delta på dagen och inte på kvällen skriver ni också det i rutan övrigt. Detta för att vi bjuder på fika och behöver veta antal och eventuella matallergier både på dagen och kvällen.
För mer information och för att anmäla er, klicka här.
 
Rapporteringen till Riksförbundet!
 

En påminnelse till de föreningar som ännu inte skickat in. Den årliga rapporteringen är viktig både för att ni som lokalförening/länsförbund ska få ekonomiskt stöd från Riksförbundet (nytt för i år) och för att Riksförbundet ska kunna söka statligt bidrag.

Följande fyra dokument ska skickas in till Riksförbundet:

   1.   Verksamhetsberättelse
   2.   Ekonomisk redovisning
   3.   Revisionsberättelse
   4.   Årsmötesprotokoll


Skicka även in era föreningsrapporter. Föreningsrapporten är viktig för att vi på Riksförbundet ska få kontaktuppgifter till alla i era styrelser. Har vi dem missar vi inte att skicka ut värdefull information till er i framtiden.
Frågor? Kontakta Attila, attila.fabian@fub.se.
 

Markera vecka 39 i er kalender!
Då är det dags för FUB:s allra första Aktivistvecka!

Fler behöver upptäcka FUB! Därför vi lägger in en högre växel vecka 39. Då ska vi sprida våra budskap och vår kunskap om intellektuell funktionsnedsättning över hela landet. Vi ska under Aktivistveckan uppmärksamma arbetet i våra lokalföreningar, länsförbund och Inre Ringen-sektioner, och inte minst, alla fantastiska människor som är engagerade i FUB och Inre Ringen!

Vi hoppas både stärka gemenskapen i hela FUB-rörelsen och bli fler medlemmar för att få en starkare röst i samhället.
Var med, ni också!

Inför Aktivistveckan kommer alla våra lokalföreningar och länsförbund få ett påverkanskit. Det kommer till exempel innehålla idéer till aktiviteter som ni kan ordna lokalt, tips och förslagstexter till debattartiklar och vad som är bra att tänka på om ni vill ordna en politikerträff.

Mer information om Aktivistveckan kommer, men boka redan nu vecka 39! Är det något ni vet att ni vill göra i höst? Planera det gärna till vecka 39 och gör det till en del av FUB:s aktivistvecka. Dela med er av vad ni planerar – skriv det på er lokala webbplats, dela det på er Facebooksida eller Instagram (tagga Riksförbundet FUB!) och mejla till fub@fub.se, så sprider vi era tips.

 
 
Fortsatt ekonomisk utsatthet för personer med funktionsnedsättning
 
Idag (fredag) publicerar vi den uppdaterade versionen av FUB-rapporten "Fångad i fattigdom?". Rapporten gjordes första gången 2014. Idag, 5 år senare, ser det fortfarande likadant ut för personer med intellektuell funktionsnedsättning. Gruppen är fortfarande fångad i fattigdom.

Läs hela rapporten här.
 
Dags att söka fonder! 
 

Hos Riksförbundet FUB kan privatpersoner söka pengar från några olika fonder. Lokalföreningar inom FUB kan ansöka om pengar från Fritidsmedelsfonden och Ingemar Linhammars minnesfond.

Ansökningsblanketter och information för fonder år 2019 hittar ni här.

Eftersom information om fonder för 2019 kom ut sent har vi förlängt sista ansökningsdagen till den 30 april 2019.
 
 
Följ oss i sociala medier! 
 
hej
 

Information om förenings och styrelsearbete
Rebecka Zackrisson, organisationsstöd och kommunikation.
Tel: 08 - 508 866 54, e-post: rebecka.zackrisson@fub.se