Just nu har vi fått in 114 case. 66 är avslutade och 8 är överlämnade till verksamheten.
 
Här är caseportalen
 
Äntligen kan vi visa några av de projekt som finns i Idéslussen. Du hittar caseportalen på vår hemsida www.sundsvall.se/ideslussen eller på www.innovationhubsundsvall.se.

Sidan är under uppbyggnad och kommer att fyllas på löpande med nya case.
 
 
Klicka på bilden så ser du en kort film med några röster från mötet (Youtube).
Stormöte med Miun 
 
Den 4 april träffades partners från Miun och Sundsvalls kommun för att presenterade pågående projekt, diskutera nya satsningar och hitta nya samarbetskollegor.
 
Här är en kort presentation:
Spännande och viktig forskning på stormötet med Sundsvalls kommun, Miun

Nästa stormöte blir i höst.
 
Micael Eskilander, Emelie Wahlqvist och Emelie Näs deltar i Innovationsprogrammet 2019.
MSVA satsar på innovationsutbildning
 
MittSverige Vatten & Avfall har tre verksamhetsutvecklare i årets Innovationsprogram.

”Jag förväntar mig att vi ska få in nya metoder och arbetssätt samt att verksamhetsutvecklarna ska kunna dra nytta av varandra och samarbeta bättre i sina olika verksamheter.” säger Ewa Thorén.

"Att utveckla teknik och system är viktigt, men det är inom arbetssätt som jag tror vi kan vara innovativa. Vi vill kunna göra det enklare i vardagen för dem vi är till för."

Läs om Innovationsprogrammet 2019, Ideslussen
 
Företag i tidig dialog
 
Idéslussen erbjuder lärande mellan företag och kommunen, för att öka förnyelseförmågan.

Det finns ett stort behov av att i tidiga skeden få insyn i målgrupper, arbetssätt och förutsättningar. Det vill säga hur vi faktiskt jobbar, hur behoven ser ut för både klienter och personal för att utveckla nya produkter och tjänster.
 
Just nu faciliterar Idéslussen ett användartest av höftskyddsbyxor, framtagna av Fredrik Lundh, specialistläkare i ortopedi i Sundsvall. Ett korrekt användande av höftskyddsbyxor kan minska risken för brott på lårbenshalsen vid fall.

Testet genomförs på ett korttidsboende och syftar till att skapa ett gemensamt lärande om användarnas upplevelse av byxan, samt om personalens arbetssätt.
 
Utöver detta användartest har sju företag fått stöd i denna tidiga fas.
 
Idéslussinsikt #7 
 
Testa och lär i tidiga skeden.
Att misslyckas snabbt "Fail fast" sparar resurser, minskar risker och ger värdefullt lärande till det fortsatta arbetet.