Ny japananalys, handelsstatistik och fördelarna med fondsparande
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Börsuppgången fortsatte i februari
- konjunkturoro inledde mars
 

Börsuppgången fortsatte under februari även om euforin i januari dämpades något. Marknaden har nu inprisat en handelsuppgörelse mellan USA och Kina. Sentimentet försämrades i början av mars på en tilltagande konjunkturoro.

New York-börsen föll fem handelsdagar i rad under den första hela handelsveckan i mars och gav därmed den sämsta amerikanska handelsveckan hittills i år. 

Marknaden har ännu alltså inte fått någon bekräftelse på att Trump och hans motpart Xi Jinping kommer att landa de sista detaljerna i det handelsavtal som är under utformning. 

Läs hela vår fondkommentar här
Låg värdering, teknikutveckling och handelsavtal med EU ger möjligheter

Den japanska aktiemarknaden steg i början av året likt den övriga globala marknaden. Efter en svaghet i slutet av förra året som främst berodde på åtstramningar från den amerikanska centralbanken och den pågående handelskonflikten svängde sentimentet starkt uppåt. Detta när Fed intog en mer duvaktig ton kring ytterligare räntehöjningar i januari.

Läs mer
Nordamerikafonder är den kategori som gått bäst hittills i år, enligt en fondöversikt. Bland de tio mest sålda fonderna hos Fondab som driver handelsplatsen Fondmarknaden.se var också fem aktiefonder riktade mot den amerikanska marknaden, vilket tyder på vinsthemtagningar.

De mest handlade fonderna under februari var Spiltans högräntefond...

Läs mer
 
 
Fondblogg
Därför ska man fondspara istället för att ha sparpengar på ett bankkonto

Att ha sparpengarna på ett bankkonto ger fördelen att du har snabb åtkomst om du behöver pengarna till oförutsedda utgifter. Fördelarna slutar ungefär där och nackdelarna är dock många.

Bland annat är avkastningen, i detta fallet räntan, nästan obefintlig. Den kompenserar inte heller för inflationen. Ju längre tiden går desto mindre får man för pengarna när priserna stiger, köpkraften på dina sparpengar minskar helt enkelt.

Läs mer
 
 
 
Månadens bästa fonder
Månadens bästa aktiefond
Tundra Fonder AB - Vietnam +14,76 %
 
Månadens bästa hedgefond
Lynx Asset Management AB - Lynx +4,81 %
 
Månadens bästa räntefond
Fidelity - Flexible Bond Fund +3,20 %

Avkastning per 2019-03-11, 30 dagar bakåt Se våra topplistor här
 
 
 
Hållbara fondpaket

Färdiga fondpaket som förenklar ditt fondsparande. Nu endast med hållbara fonder.
 
Topp 3

Se våra topp tre fonder inom varje fondkategori
 
Aktiv förvaltning

Aktivt förvaltade portföljer
med fyra olika riskprofiler