För dig som arbetar med kontroller, inspektioner, projektering av vägar, gator eller broar erbjuder Trafikverksskolan kurser på ett flertal orter runt om i Sverige.

Om du inte finner något kurstillfälle som passar dig så kan du göra en intresseanmälan genom att klicka på länken vid respektive kurs.
Vägplanering, vägutformning samt drift och underhåll av vägar
 
Kursen "Vägplanering, vägutformning samt drift och underhåll av vägar" vänder sig till en bred målgrupp och ger en bra bild av en vägs hela livscykel, från planering och projektering till drift och underhåll. Du får en genomgång av de principer som gäller vid dimensionering av en väg liksom hur skötseln bedrivs sommar- och vintertid.

Du arbetar kanske som projektledare eller planerare för vägprojekt och behöver mer kunskap för att arbeta med granskning och projektering eller så är du allmänt intresserad av vägplanering och vägutformning.

Under kursen kommer du att få lära dig mer om olika vägtyper och deras funktionssätt, samspelet mellan vägens linjeföring i plan och profil. Kursen kommer även att ge dig kännedom om trafiktekniska, geotekniska, miljömässiga och estetiska principer som gäller vid utformning av vägar och dimensionering.

Kurstillfällen:
24-25 april, Uppsala
6-7 november, Uppsala


Klicka här för att läsa om kursen och anmäla
Kurskod: BVVAG
Vägprojektering på landsbygd Ny kurs!
 
För dig som arbetar med vägprojektering på landsbygd och behöver veta mer om processen kring landsvägsprojektering kan kursen "Vägprojektering på landsbygd" vara något för dig.

Under kursen får du bland annat lära dig om vägutformningskrav, principer för formgivning av vägar och du ges en helhetssyn på vägutformningens betydelse för byggande och underhåll. Du kommer även att få en helhetsbild över processen samt vad som är viktigt för att det ska bli en bra slutprodukt.

Kurstillfälle:
11-12 juni, Uppsala

Klicka här för att läsa om kursen och anmäla
Kurskod: BVLVPR
Vägmärkeskontroll, ATK-objekt
 
För dig som arbetar med att kontrollera trafiksäkerhetskamerorna och deras skyltning erbjuder Trafikverksskolan kursen "Vägmärkeskontroll, ATK-objekt". Efter kursen får du behörighet att genomföra den avtalsstyrda kontrollen av trafiksäkerhetskamerorna och deras skyltning.

Kurstillfällen:
25 april, Skillingaryd
23 maj, Fällfors
29 augusti, Skillingaryd
12 september, Falun
26 septemebr, Fällfors
7 november, Skillingaryd


Klicka här för att läsa om kursen och anmäla
Kurskod: BVATK
VGU - Vägmärken, vägvisning och vägmarkering
 
Arbetar du med beställning, projektering och/eller granskning av vägutrustningsplan såväl i gatumiljö som på landsbygd så kan kursen "VGU - Vägmärken, vägvisning och vägmarkering" vara något för dig. Under kursen genomförs flera projekteringsövningar som hjälper dig att förstå helheten kring vägvisning och vägmarkering.

Kurstillfällen:
22-23 maj, Stockholm
27-28 november, Stockholm


Klicka här för att läsa om kursen och göra en anmälan
Kurskod: BVVGU-VM
Broinspektion
 
Kursen "Broinspektion" vänder sig till dig som ska genomföra huvudinspektioner enligt Trafikverkets "Krav för inspektion av Byggnadsverk" (TDOK 2018:0179).

Du får lära dig om konstruktionens tillstånd, utvärdera åtgärdsbehovet, planera, utföra och dokumentera en inspektion. 

Kursen varvar teori med övningsuppgifter. Merparten av tiden ägnas åt bedömning av skador och mätmetoder. Kursen avslutas med ett teoretiskt prov.

Kursen genomförs i Uppsala den 26-28 november.

Klicka här för att läsa om kursen och göra en anmälan
Kurskod: BVBROINSP
Vill du ändra dina utskick från skolan så kan du göra det här. Du kan när som helst avregistrera dig från utskicken. Läs mer om vår behandling av personuppgifter.